خبرگزاری کار ایران

یک کارگردان مستند مطرح کرد؛

مطالعه درباره تاریخ مشترک ایران با کشورهای همسایه ضروری است

مطالعه درباره تاریخ مشترک ایران با کشورهای همسایه ضروری است
کد خبر : ۱۵۶۹۹۸۹

کارگردان مستند ایران و همسایگان گفت: داشتن اطلاعاتی درباره سرگذشت تاریخی کشورهای همسایه و مطالعه درباره آن، بخصوص درباره کشور افغانستان به جهت حضور درصد بالای مهاجران افغانستانی در کشور ما، ضروری است.

ساینا ملازم کارگردان اپیزود «افغانستان» در گفت وگو با ایلنا از مستند ۷ قسمتی «ایران و همسایگان» از نحوه ورودش به مسیر پرپیچ و خم مستندسازی گفت و بیان کرد: در رشته سینما تحصیل کردم و گرایش اصلی‌ام به سمت سینمای داستانی بود، اما همیشه دوست داشتم تا در سینمای مستند نیز خود را محک بزنم و این فضا را تجربه کنم. جذابیت ساخت مستند برای من در روند جستجو و کشف یک گوشه‌ای از واقعیت است که می‌تواند در یک پدیده تاریخی یا زندگینامه شخصیتی شناخته شده، باشد. به هرحال ساخت مستند چشم‌انداز تازه‌ای به مستندساز می‌دهد که در آینده و مسیر حرفه‌ای او تاثیرگذار خواهد بود.

وی افزود: زمانی‌که قرار شد در این مستند از میان همسایگان ایران کشوری را انتخاب کنم، کشور افغانستان را به دلیل علاقه‌ای که از زمان کنکور هنر به تاریخ هنر و بحث نگارگری به خصوص مکتب هرات داشتم، انتخاب کرد. مکتب هرات، یک مکتب نگارگری مشترک بین دو کشور ایران و افغانستان است. روند این مستند را از مکتب هرات آغاز کردیم و به شاهرخ میرزا که باعث شکل‌گیری این مکتب شد، رساندیم.

این مستندساز جوان افزود: در روند ساخت مستند «ایران و همسایگان»، پیدا کردن کارشناسی که در زمینه نگارگری مکتب هرات سابقه فعالت داشته و یا از اساتید این رشته باشد، مسئله‌ای سخت و چالش برانگیز بود.

ملازم ادامه داد: زمانی که مشغول به پژوهش درباره این مستند بودم، متوجه شدم مردم ما باید نسبت به کشورهای همسایه اطلاعاتی داشته باشند، بخصوص کشور افغانستان به جهت حضور درصد بالای مهاجران افغانستانی در کشور ما، داشتن اطلاعاتی درباره سرگذشت تاریخی دو کشور و مطالعه درباره آن ضروری است. حدود پنج ماه برای پژوهش این مستند زمان گذاشتم و به اشتراکات فرهنگی زیادی میان کشورهای ایران و افغانستان رسیدم، برای مثال فقط در بحث اشتراک زبانی این دوکشور می‌توان چند اپیزود ساخت.

او مهمترین مزیت ساخت مستند آرشیوی را بالا رفتن سرعت تولید و پایین آمدن درصد موارد و اتفاقاتی غیرقابل پیش بینی در فیلمبرداری که باعث کم شدن سرعت تولید می‌شود دانست. همچنین یکی از مهمترین معایب مستند آرشیوی را موجود نبودن بعضی تصاویر که تیم پژوهش در روند تحقیق به؟ آن رسیده است، خواند.

ملازم در انتها با اشاره به اینکه که «مستند ایران و همسایگان» اولین تجربه کاری او در مقام کارگردان بوده است، افزود: در این پروژه با کمک و همراهی عوامل در روند تولید توانستم تجربه خوبی بدست آورم و چیزی که در ذهنم نقش بسته بود را در این مستند به تصویر بکشم. با توجه به تجربه خودم امیدوارم دیگر کارگردان‌های جوان نیز بتوانند بدون محدودیت درباره موضوعاتی که به آن علاقه‌مندند مستند بسازند.

«ایران و همسایگان» در ۷ قسمت به بررسی روابط ایران و کشورهای همسایه آن افغانستان، جمهوری آذربایجان، عراق، پاکستان، ترکیه، ترکمنستان، ارمنستان در زمینه‌های مختلف فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و … می‌پردازد.

«ایران و همسایگان» محصول خانه مستند است و از ۲۰ آذر هرروز حوالی ساعت ۱۶:۲۰ از شبکه خبر پخش می‌شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز