سرنوشتِ باغهای پسته رفسنجان سوژه یک مستند
مستند «روبارو» ساخته امیر پذیرفته درباره زندگی مردم رفسنجان، همدلی آنها و تلاش جمعی برای حل بحران است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، امیر پذیرفته کارگردان مستند «روبارو» که متقاضی حضور در هجدهمین جشنواره بینالمللی «سینماحقیقت» شده است، درباره موضوع این مستند گفت: مستند «روبارو» برآمده از ایستادگی و مواجهه آدم ها با سرما و دست به دست یکدیگر دادن برای جلوگیری از از دست دادن نعمت های خدا است.
وی ادامه داد: بحث تغییرات شرایط آب و هوایی همه جا را در بر گرفته و تنها مختص رفسنجان نیست. اتفاقی که سالها در حال تکرار شدن است، این است که تقریبا از اواخر اسفند تا 15 اردیبهشت خطر سرمازدگی وجود دارد تا جایی که می تواند تمام محصول پسته را نابود کند.
پذیرفته در بخش دیگری از صحبت های خود مطرح کرد: مدتی پیش در خبرها شنیدم که آمریکا در صنعت پسته از ایران پیشی گرفته است ولی واقعیت امر این است که اتفاقا برخی از اهالی رفسنجان پسته را به آنجا برده اند. این نکته حقیقت زندگی مردم آنجاست که تعداد زیادی از آدم ها از این باغ ها روزی دریافت می کنند. بسیاری از عروسی گرفتنها، خانه و ماشین خریدن ها و... همه و همه به باغ های پسته و محصولی که میدهد، بستگی دارند و این باغ ها نه تنها بازار رفسنجان و کرمان که حتی تهران را هم تحت الشعاع قرار می دهند.
کارگردان مستند «روبارو» درباره شکل گیری ایده این مستند توضیح داد: همیشه در حال جستجو و به دنبال ایده و سوژه های این شکلی بوده ام. مساله سرمازدگی محصولات چیزی بود که به یک صحبت و دغدغه همیشگی در دورهمی ها و مهمانیها و... تبدیل شده بود. این مساله ذهن من را هم درگیر کرد تا زمانی که یک مدل بخاری را در باغی دیدم و با صاحب آنجا صحبت های زیادی داشتم و متوجه شدم که جزو اولین نفراتی است که جلوی سرمازدگی محصولات را گرفته است. او یک دیالوگ خیلی خوب هم دارد که میگوید وقتی خدا به شما بچه می دهد، شما برای نگهداری آن تلاش نمیکنید؟
این کارگردان درباره مدت زمان پروسه تولید گفت: پروسه تولید این مستند تقریبا دو سال و نیم طول کشید.
پذیرفته با تاکید بر توجه به شهر زادگاه خود مطرح کرد: شهر و آدمهای شهری که در آنجا زاده و بزرگ شدهام، بسیار برایم مهم هستند، دوست دارم در حد توان در توسعه و انتقال فرهنگ آن قدم برداشته و بتوانم موثر باشم. تمام کارهایی که ساختهام از «کپسول» تا «تانکر» همه و همه در راستای همین نکته بوده است.
وی ادامه داد: هرچند که فیلم های داستانی هم ساختهام ولی مستند برای من از ارزش بسیار بالایی برخوردار است و به آن علاقه زیادی دارم و حتی کار خود را با مستند آغاز کردم.
امیر پذیرفته در پایان در اهمیت جشنواره بین المللی «سینماحقیقت» گفت: اوایل که به تهران آمدم، اولین جشنوارهای که به عنوان مخاطب در آن حضور پیدا کردم، جشنواره «سینماحقیقت» بود. تمام ادوار مختلف جشنواره و فیلم های حاضر در آن را با دقت رصد و دنبال کردم. به نظر من برگزاری چنین جشنواره ای بسیار تاثیرگذار است و یکی از جذابیت های آن نشان دادن و معرفی آیین و رسوم جای جای کشورمان است. ازطرف دیگر در بسیاری از مواقع به عنوان یاری دهنده ظاهر شده و باعث جلب توجه مسئولان، خیران و افراد مختلفی شده است.
عوامل مستند «روبارو» عبارتند از کارگردان: امیر پذیرفته، تحقیق و پژوهش: امیر پذیرفته، تهمینه حسینی اعصار، تهیهکننده: حنیف قاسمعلی زاده، مدیر فیلمبرداری: محمدرضا بیات، حامد اشرفی، اصلاح نور و رنگ: پویان آقابابایی، تدوین: عارف شریفی، میثاق مومنی، طراحی و ترکیب صدا: حسین قورچیان، مدیر صدابرداری: حمید زیباکلام، آهنگساز: رضا رنج نهاد، مدیر تولید: سعید طباطبایی، محمد پذیرفته، دستیار یک کارگردان و برنامه ریز: علی غیاثی، عکاس: میکائیل شریفی، محمد ملکی، تدوین صدا: مهیار سلیمی (استودیو سپیان)، صدابردار: محسن جعفری، فیلمبردار هوایی: میکائیل شریفی، مترجم: هادی سالارورزی، تیزر: امید میرزایی، طراح پوستر: محمد موحدنیا، تبلیغات: مصطفی عرب، مشاور رسانهای و روابط عمومی: بهناز شریفی، تهیه شده در انجمن سینمای جوانان ایران.
مستند «روبارو» به کارگردانی امیر پذیرفته متقاضی حضور در هجدهمین جشنواره بین المللی «سینماحقیقت» شده است.