خبرگزاری کار ایران

عبدالرسول فروتن:

مقوله فرهنگ ایرانیان را در طول تاریخ کنار یکدیگر نگه داشته است

مقوله فرهنگ ایرانیان را در طول تاریخ کنار یکدیگر نگه داشته است
کد خبر : ۱۵۵۳۰۵۹

عبدالرسول فروتن گفت: مسائل و رویدادهای فرهنگی چون هفته کتاب می‌تواند به همدلی و وفاق ملّی کمک کنند. مقوله فرهنگ در طول ادوار و قرون مختلف مردم ایران را در کنار یکدیگر نگه داشته است.

به گزارش ایلنا، عبدالرسول فروتن، عضو هیئت علمی پژوهشکده تحقیق و توسعه علوم انسانی «سمت» به ستاد خبری سی‌ودومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران درباره نسبت رویدادهای فرهنگی چون هفته کتاب با مسئله همدلی ملی گفت: اصولاً همدلی و وفاق ملّی امری نیست که با اجبار، مثلاً با دیوار کشیدن یا وضع قانون، به وجود بیاید. بنابراین همین مسائل و رویدادهای فرهنگی است که می‌تواند به همدلی و وفاق ملّی کمک کند. مقوله فرهنگ در طول ادوار و قرون مختلف مردم ایران را در کنار یکدیگر نگه داشته است.

وی افزود: توجه به مؤلّفه‌های فرهنگ ایرانی مثل زبان و ادبیات فارسی و نیز ادبیات عامه، جشن‌ها و آیین‌های کهن، غذاها و البته انعکاس تاریخ پرافتخار این سرزمین به مردم و نیز شناساندن میراثی که ادبیات و فرهنگ ایرانی در کشورهای دیگر برجای نهاده است، اهمیت دارد. در هر حال، اگر نگوییم اصلی‌ترین، یکی از اصلی‌ترین منابعی که در شناخت و ترویج این امور نقش دارد، کتاب است. می‌توان کتاب‌هایی را که به صورت علمی و صحیح به این مسائل پرداخته‌اند، محور برنامه‌های هفته کتاب قرار داد.

فروتن در ادامه نقشه هفته کتاب در گسترش کتاب و کتابخوانی را بسیار موثر خواند و ادامه داد: البته باید تبلیغات بیشتری برای این رویدادها صورت بگیرد و در صورت امکان، برنامه‌ها محسوس‌تر و گسترده‌تر شود.

 مصحح کتاب «شرح اخلاق جلالی، اعظم سواطع‌الآفاق فی شرح لوامع‌الاشراق» محمد یوسفعلی هندی اضافه کرد: با توجه به رویدادهای منطقه کتاب‌های برجسته علمی که به دست فرزانگان این سرزمین نوشته شده، فارغ از موضوع و یا نام ناشر، قابلیت تبلیغ در رسانه‌ها را دارند و باید این امر صورت گیرد.

مصحح کتاب «تذکره شکرستان پارس» محمدحسین شعاع شیرازی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ضرورت بهبود اقتصاد کشور گفت: در مدارس و جاهای دیگر، انس گرفتن کودکان و نوجوانان با کتاب حائز اهمیت است. اینکه صرفاً توصیه‌هایی به دانش‌آموز بشود که بهترین دوست کتاب است و غیره، کافی نیست. باید آنها به صورت عملی شیرینی این انس گرفتن را بچشند.

فروتن اضافه کرد: برای رسیدن به این امر کودکان و نوجوانان باید مربّیان کارآزموده و کتاب‌دوستی داشته باشند، امّا هنگامی که دانش‌آموز می‌بیند که والدین و دیگر بزرگ‌ترها غالباً خود را با گوشی سرگرم می‌کنند، او هم به گوشی و موبایل تمایل پیدا می‌کند. در این صورت در بهترین حالت در فضای مجازی به اطلاعاتی برمی‌خورد که اغلب صحیح و علمی نیستند.

مصحح کتاب «قانون‌الریاضة فی سبیل‌الهدایة» میر سید محمد خاک قزوینی همچنین با اشاره به این نکته که مطالب کتاب‌های درسی مدارس و تأثیر آنها در علاقۀ کودکان و نوجوانان به کتاب و کتابخوانی هم جای بحث دارد، گفت: امر کتاب‌خوانی در رسانه‌های پرمخاطبی مثل سازمان صدا و سیما یا سینما یا شبکه‌های نمایش خانگی هم باید به صورت مستقیم یا غیرمستقیم تبلیغ شود. مخاطبان فیلم‌ها آن‌قدر که افراد بی‌ادب، معتاد و ... می‌بینند، با افراد فرهیخته و کتاب‌خوان آشنا نمی‌شوند.

سی‌ودومین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار «خواندن برای همدلی» از بیست‌وسوم تا سی‌ام آبان (۱۴۰۳) برگزار می‌شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز