خبرگزاری کار ایران

دولت هند گنجینه‌ی سکه‌های مغولی را از چنگ سودجویان درآورد/ برخی سکه‌ها به زبان فارسی هستند

دولت هند گنجینه‌ی سکه‌های مغولی را از چنگ سودجویان درآورد/ برخی سکه‌ها به زبان فارسی هستند
کد خبر : ۱۵۵۲۸۷۴

انباری از سکه‌های دوران مغول اخیراً توسط کارگران ساختمانی در چاوبارا واقع در ایالت اوتار پرادش هند کشف شده است.

به‌ گزارش خبرنگار ایلنا، پس از کشف گنجینه‌از از سکه‌های دوران مغول در هند، درحالی که کارگران قصد داشتند سکه‌ها را میان خود تقسیم کنند، با شنیدن خبر کشف این انبار، طلا سودجویان آثار تاریخی این محل را قرق کردند اما در مدت زمان کوتاه مقامات محلی نیز متوجه این کشف ناگهانی شدند و با اطلاع به باستان‌شناسان این گنجینه را از سوداگران گرفتند.

گنجینه مغول‌ها شامل ۴۹ سکه و مربوط به دوران مغول (۱۵۲۶-۱۸۵۷ پس از میلاد) است. امپراتوری مغول در اوج فرمانروایی خود که گستره آن از شمال و شمال غربی افغانستان تا کشمیر و ارتفاعات فلات دکن در جنوب هند امتداد داشت.

برخی از سکه‌ها دارای کتیبه‌هایی به زبان فارسی، یک زبان ایرانی غربی و متعلق به شاخه ایرانی زیرشاخه هند و ایرانی زبان‌های هند و اروپایی است.

فارسی یکی از زبان‌های رسمی بود که در امپراتوری مغول صحبت می‌شد و مغول در واقع شکل هندی-فارسی مغولی بود. امپراتوری توسط بابر در سال ۱۵۲۶ تأسیس شد که خود از نوادگان تیمور و چنگیزخان به ترتیب از طریق پدر و مادرش بود.

اگرچه این انبار هنوز توسط باستان‌شناسان بررسی نشده است، برخی از سکه‌ها دارای کتیبه‌هایی هستند که به میرزا شهاب الدین محمد خرم معروف به شاه جهان اول، پنجمین امپراتور مغول که از سال ۱۶۲۸ تا ۱۶۵۸ سلطنت کرد، اشاره دارد.

تعدادی از سکه‌ها نیز به میرزا ناصر الدین محمد شاه معروف به محمد شاه، سیزدهمین امپراتور مغول که از ۱۷۱۹ تا ۱۷۴۸ سلطنت کرد، اشاره دارد.

به گفته مقامات، این سکه‌ها قبل از بازیابی توسط اداره باستان‌شناسی برای بررسی و نگهداری در خزانه کلانتری فاتح‌پور نگهداری می‌شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز