گزارش ایلنا از هشتمین فجر صنایعدستی؛
قطره ای از دریایِ صنایعدستی در سرو سیمین
هشتمین جشنواره بینالمللی صنایعدستی و هنرهای سنتی فجر (سرو سیمین ۸) این روزها در مجموعه فرهنگی هنری برج آزادی درحال برگزاری است. در این نمایشگاه آثاری از ۱۶ شهر و روستای جهانی صنایعدستی به نمایش گذاشته شده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، هشتمین جشنواره بینالمللی صنایعدستی و هنرهای سنتی فجر (سرو سیمین ۸) درحالی در مجموعه فرهنگی، هنری برج آزادی درحال برگزاری است که همچنان روند چینش آثار ادامه دارد.
با وجود آنکه قرار بود آثاری از هنرمندان کشورهای ایران، افغانستان، مجارستان، هندوستان، قزاقستان، کویت، لبنان، نیجریه، پاکستان، آفریقای جنوبی، صربستان، تایلند، ترکمنستان و ازبکستان در این نمایشگاه به نمایش گذاشته شود اما تا روز گذشته و بازدید میدانی خبرنگار ایلنا، تنها آثاری از هنرمندان افغانستان، ترکمنستان، بولیوی و مجارستان به نمایش درآمده بود که بیشتر این آثار در زمره منسوجات هستند.
شاید یکی از دلایل آن باشد که قرار بود هنرمندان خارجی آثارشان را با خود بیاوردند یا ارسال کنند که هنوز تعدادی از آثار به جشنواره فجر (سروسیمین) نرسیده است و همچنان آثار خارجی در حال ارسال و دریافت هستند از این رو آثار نمایشگاه همچنان در حال چینش است و جای آثار تغییر میکند. حتا تعدادی از آثار در راهرو کافه گالری برج آزادی به نمایش گذاشته شده بود که به دلیل فعال شدن کارگاههای صنایعدستی و حضور هنرمندان که جلوی آثار را میگرفتند، این آثار از داخل راهرو جمع آوری و به داخل سالن ها منتقل خواهد شد.
آثاری از ۱۶ شهر و روستای جهانی صنایعدستی آباده، اصفهان، تبریز، خراشاد، زنجان، سیرجان، شیراز، دزفول، کاشان، گلپورگان، قاسمآباد، مشهد، ملایر، مریوان، میبد و لالجین به نمایش گذاشته شده و به گفته کارشناسان تلاش بر آن بود تا آثار خوب برای حضور در سروسیمین ۸ جذب شود از این رو اصالت کار، طرح و کیفیت اهمیت داشته.
جذب کارهای چوبی و بافتههای داری نسبت به سال گذشته بهتر شده و حتا میتوان کیفیت قلمگیری آثار تذهیب و نگارگری را ستود با این وجود خلاقیت خاصی در تذهیبها دیده نمیشود و گویی در انتخاب این آثار، اجرا و مهارت در اجرا مهم بوده و ظرافت آثار بیشتر شده.
اگر به خاتم کاری علاقمند هستید قطعا میتوانید چند اثر خوب خاتم که از نحوه ارائه گرفته تا تکنیک و ... تکرار نشدنی هستند را در این نمایشگاه ببینید.
در بخش هنر در حرم نیز تعدادی از آثار توسط آستان قدس انتخاب و آورده شده و شاید اگر انتخاب آثار توسط کارشناسان صنایع دستی انجام میشد، بهتر بود.
پراکندگی موضوع و عناصر در آثار به نمایشگاه سروسیمین ۸ دیده میشود و معدود خلاقیتهایی نیز به چشم میخورد چنانکه خط بنایی در سوزندوزی آورده شده. اما از ساز گرفته تا بافتههای داری و منبت و خاتم و حتا زیورآلات در کنار هم قرار گرفتند و بدون نظمی که بتواند مخاطب را راهنمایی کند و این امر بیشتر مخاطب را سردرگم میکند. برخی آثار فاقد برگه معرفی هستند و حتا برخی با قرار گرفتن در ویترینهای بالا قابل مشاهده نیستند.