ایلنا: تجارت کشاورزی مجموعه ای از فعالیت های مرتبط با تولید، فرآوری و توزیع محصولات کشاورزی را در بر می گیرد که برای تغذیه جمعیت رو به رشد جهانی و حمایت از اقتصادهای محلی بسیار مهم است. درک چشم انداز در حال تحول تجارت کشاورزی یک مؤلفه کلیدی است به خصوص اینکه کارشناسان معتقدند کشاورزان و شغل کشاورزی در معرض خطرات جدید است.
چالش های پیش روی تجارت کشاورزی
بر اساس گزارشات جهانی، بخش کشاورزی با چالش های متعددی مواجه است که می تواند بر عملکرد آن تأثیر بگذارد. این چالش ها شامل «افزایش خطر آب و هوا، نوسانات قیمت محصولات کشاورزی و هزینه های بالای نهاده» است.
در واقع افزایش خطر آب و هوا شاید بزرگترین چالش پیش روی تجارت کشاورزی باشد. دادههای اخیر نشان می دهد که تعداد فاجعههای آبوهوایی با خسارات میلیارد دلاری بهطور چشمگیری افزایش یافته است، و از میانگین ۸.۵ رویداد در سال از سال ۱۹۸۰ تا ۲۰۲۳ به میانگین ۲۰.۴ در سال از سال ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۳ رسیده است.
از سوی دیگر رویدادهای آب و هوایی شدید نیز خطرات قابل توجهی را برای اموال از جمله محل سکونت در مزرعه، تجهیزات و ساختمان های بیرونی ایجاد می کند. ویرانی ناشی از طوفان، بادهای شدید و سیل می تواند منجر به تعمیرات پرهزینه و اختلالات عملیاتی قابل توجهی شود.
سازمان خواربار و کشاورزی (FAO): شاخص تورم مواد غذایی (FFPI) نسبت به سال گذشته ۳.۱ درصد کاهش یافته و در مقایسه با مارس ۲۰۲۲ نیز به میزان ۲۴.۷ درصد کاهش یافته است، زیرا اقتصاد جهانی به آرامی در حال بهبودی از تورم ماندگار ناشی از همهگیری کوید ۱۹ است
بر اساس گزارش سازمان خواربار و کشاورزی (FAO)، شاخص تورم مواد غذایی (FFPI) نسبت به سال گذشته ۳.۱ درصد کاهش یافته است. ضمن اینکه در مقایسه با بالاترین ارزش آن در مارس ۲۰۲۲، به میزان ۲۴.۷ درصد کاهش یافته است، زیرا اقتصاد جهانی به آرامی از تورم ماندگار ناشی از همهگیری بهبود مییابد.
علاوه بر این همراه با هزینههای ورودی نسبتاً بالا مانند بذر، کود و سوخت، بر درآمد خالص فشار وارد می شود که این امر می تواند بر توانایی سرمایه گذاری در تجهیزات یا فناوری جدید و در نهایت کسب سود تأثیر بگذارد.
این در حالی است که کارشناسان معتقدند با توجه به این چالش ها، روندهای متعددی در حال ظهور هستند که چشم انداز کسب و کار کشاورزی را شکل خواهند داد. از این رو تاکید قابل توجهی بر پیشرفت های تکنولوژیکی و شیوههای کشاورزی است که نحوه عملکرد تجارت کشاورزی را تغییر می دهد.
روند ظهور فناوری کشاورزی (agtech)
سالها است تحلیلگران و کارشناسان اعلام می دارند که ادغام فناوری در کشاورزی قرار است انقلابی در عملیات ایجاد کند. با پیشرفت های فناوری کشاورزی، انتظار میرود که کشاورزان به طور فزاینده ای از ابزارهایی مانند «هواپیماهای بدون سرنشین، روباتیک، دستگاه های هوش مصنوعی و اینترنت اشیا» برای به حداکثر رساندن کارایی و سودآوری استفاده کنند. تحقیقات McKinsey & Company نشان می دهد که ۸۱ درصد از مزارع بزرگ و ۷۶ درصد از مزارع متوسط، به چنین فناوری هایی دسترسی دارند. این در شرایطی است که این فناوری های حوزه کشاورزی در سراسر کشور به مشتریان امکان دسترسی به قیمت های ترجیحی در طیف وسیعی را می دهد که برای کاهش ریسک و بهبود عملیات طراحی شده اند. ضمن اینکه راهحل ها شامل دستگاه های تله ماتیک، تصویربرداری حرارتی، پیشگیری از حریق و دستگاه های نظارت الکتریکی برای کمک به کاهش تلفات و افزایش بهره وری یه کمک کشاورزان می آید.
وقتی روش های کشاورزی متحول می شود
بر اساس این گزارش در حالی که بر تر. یج روشهای نوین کشاورزی تاکید بسیاری می شود روش های کشاورزی نوآورانه، مانند کشاورزی عمودی و کشاورزی احیا کننده، نوید قابل توجهی برای به حداکثر رساندن بازدهی و در عین حال به حداقل رساندن تأثیر بر محیط زیست دارند. این شیوه ها نه تنها کارایی تولید مواد غذایی را افزایش می دهند، بلکه با علاقه مصرف کنندگان به تأثیر غذایشان، که توسط نسل های جوان تر هدایت می شود، همسو می شوند.
نظرسنجی انجام شده توسط سایت آماری تحلیلی Statista نشان داد که بیش از ۴۰ درصد از مصرف کنندگان ایالات متحده مایل به پرداخت حق بیمه برای اقلام خوارباری هستند که به طور پایدار تامین می شوند. به عبارتی با افزایش تقاضا، کشاورزان بیشتری به اقداماتی مانند خاکورزی حفاظتی و استفاده از کود با نرخ متغیر تمایل دارند.
شایان ذکر است که پایداری به یک کلمه رایج تبدیل شده است و معنای آن بسته به دیدگاه می تواند به طور قابل توجهی متفاوت باشد. برای کشاورزان، اغلب مظهر مفهوم سرپرستی زمین (تعهدی برای پرورش زمین برای اطمینان از سلامت و بهره وری بلند مدت آن) است. این فلسفه باعث شده است که برخی از کشاورزان قبل از شروع روند، از این شیوه ها استقبال کنند.
آینده تجارت کشاورزی
به گفته کارشناسان، در سال ۲۰۲۵، بخش تجارت کشاورزی با نوآوری، پیشرفت های تکنولوژیکی و شیوه های پایدار برای تحول آماده است. از آنجایی که صنعت با چالش هایی مانند افزایش خطر آب و هوا و قیمت های بیثبات مقابله می کند، بسیار مهم است که به مشتریان خود کمک کنید تا با محافظت مناسب این چالش های در حال تحول را مدیریت کنند. در حقیقت کارشناسان معتقدند کشاورزان با «آگاه ماندن، تشویق سرمایه گذاری استراتژیک در پیشگیری از ریسک و باز نگه داشتن خطوط ارتباطی با دیگر کشورها»، می توانند نقشی کلیدی در حفاظت از آینده کشاورزی ایفاء کنند.
انتهای پیام/