خبرگزاری کار ایران

برج خنک‌کننده آسیاب در نیشکر میرزا کوچک‌خان به بهره‌برداری رسید/گام بلند نیشکر در مسیر بهره‌وری، حفظ منابع آبی و ارتقای کیفیت تولید شکر

برج خنک‌کننده آسیاب در نیشکر میرزا کوچک‌خان به بهره‌برداری رسید/گام بلند نیشکر در مسیر بهره‌وری، حفظ منابع آبی و ارتقای کیفیت تولید شکر
کد خبر : ۱۶۰۶۱۰۱

پروژه برج خنک‌کننده آسیاب (کولینگ‌تاور) کارخانه شکر با ظرفیت خنک‌کاری ۲۰۰ مترمکعب در ساعت در کشت و صنعت نیشکر میرزا کوچک‌خان، روز سه‌شنبه ۱۴ اسفندماه، با حضور مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی به بهره‌برداری رسید.

 به گزارش ایلنا به نقل از روابط‌عمومی شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی، این پروژه باهدف افزایش بهره‌وری، کاهش مصرف انرژی و ارتقای کیفیت شکر تولیدی طراحی و اجرا شده است و یکی از دستاوردهای مهم صنعت نیشکر در مسیر توسعه پایدار به شمار می‌رود.

بهینه‌سازی مصرف انرژی و کیفیت تولید شکر

 مدیرعامل توسعه نیشکر در مراسم بهره‌برداری این پروژه، طراحی و اجرای برج خنک‌کننده آسیاب را گامی مؤثر در بهینه‌سازی فرایند تولید دانست و گفت: با بهره‌برداری از این پروژه، مصرف آب صنعتی ۴۵ درصد، بخار و برق هر کدام ۱۵ درصد کاهش‌یافته و استفاده از مواد ضد چسب نیز به‌طور کامل حذف شده است.

دکتر عبدعلی ناصری در ادامه با قدردانی از کارکنان نیشکر میرزا کوچک‌خان افزود: باتوجه‌به اهمیت کاهش مصرف آب، بازچرخانی آب از طریق برج خنک‌کننده، مصرف آب در بخش صنعت را کاهش می‌دهد.

 وی، کاهش ۰.۲۹ درصدی ضایعات شکر و کاهش ۰.۲۲ درصدی نسبت Ash/Bx شربت نیشکر را از دیگر مزایای این پروژه عنوان کرد و افزود: این فناوری مدت‌زمان فرایند تولید را ۱۵ درصد کاهش داده و کیفیت شکر تولیدی را افزایش می‌دهد.

تکیه بر توان داخلی؛ گامی در مسیر خودکفایی

 یکی از ویژگی‌های برجسته این پروژه، طراحی و اجرای کامل آن توسط متخصصان داخلی است. مدیرعامل توسعه نیشکر با تأکید بر استفاده از توان داخلی در طراحی و ساخت این پروژه گفت: این دستاورد نشان‌دهنده توانمندی متخصصان صنعت نیشکر در طراحی و اجرای پروژه‌های راهبردی و گامی مهم در مسیر خودکفایی صنعتی است.
 
ثمره ۶ ماه مطالعه و طراحی خلاقانه
 
 خالد لویمی، معاون صنعت کشت و صنعت نیشکر میرزا کوچک‌خان، نیز در مراسم بهره‌برداری، طراحی و اجرای این پروژه را حاصل ۶ ماه مطالعات میدانی و کتابخانه‌ای دانست و گفت: این طرح مبتکرانه با استفاده از دانش و تجربه متخصصان داخلی و به‌صورت کامل توسط تیمی از متخصصین مدیریت صنعت و مدیریت مهندسی زراعی طراحی، محاسبه و اجرا شده است.
 
رویکرد محیط‌زیستی در صنعت نیشکر
 
 لویمی هدف اصلی اجرای این پروژه را بهبود کیفیت شکر و بهینه‌سازی مصرف انرژی عنوان کرد و افزود: کاهش املاح موجود در شربت نیشکر باعث کاهش رسوبات تبخیرکننده‌ها شده و دوره‌های رسوب‌زدایی را به تأخیر می‌اندازد. همین امر، باعث افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه‌ها می‌شود.

 
 وی در ادامه بیان کرد: بهره‌برداری از برج خنک‌کننده آسیاب، در راستای اهداف توسعه پایدار، حفاظت از منابع آبی و کاهش مصرف انرژی اجرا شده است و نشان‌دهنده رویکرد محیط‌زیستی صنعت نیشکر در تولید محصول راهبُردی شکر است.
 
گام‌های نوآورانه در مسیر بهره‌وری
 
 پیش‌ازاین نیز متخصصان کشت و صنعت میرزا کوچک‌خان با طراحی و ساخت دستگاه «پالایش شربت نیشکر» موفق به ارتقای کیفیت تولید شکر شده بودند. این پروژه‌های نوآورانه بیانگر نقش دانش و پژوهش در ارتقای بهره‌وری و کاهش هزینه‌های تولید در صنعت نیشکر است.
 
 اجرای این پروژه در کنار سایر دستاوردهای پژوهشی و فناورانه، صنعت نیشکر را در مسیر توسعه پایدار قرار داده و چشم‌انداز روشنی از خودکفایی و بهره‌وری این صنعت ترسیم کرده است.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز