خبرگزاری کار ایران

سخنگوی وزارت امور خارجه :

از کِی ترامپ و نتانیاهو نگران نقض برجام شده‌اند؟/ مقصد سفر نفتکش توقیف شده را نمی‌دانم/ برای ورود آمریکا به ۱+۴ فرش قرمز پهن نمی‌کنیم

از کِی ترامپ و نتانیاهو نگران نقض برجام شده‌اند؟/ مقصد سفر نفتکش توقیف شده را نمی‌دانم/ برای ورود آمریکا به ۱+۴ فرش قرمز پهن نمی‌کنیم
کد خبر : ۷۸۲۷۰۵

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: ایران حق دارد نسبت به بی‌عملی اروپا واکنش نشان دهد. ما با توجه به همین بی‌عملی به آنها اجازه اظهارنظر نمی‌دهیم چرا که اگر نگران هستند باید به تعهد خود پایبند می‌ماندند.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، سیدعباس موسوی در نشست امروز خود با اصحاب رسانه ضمن اشاره به تحولات برجامی و روابط دوجانبه و حضور ایران در صحنه‌های مختلف و اعلام حضور و شرکت ایران در اجلاس عدم تعهد و سفر مجدد مشاور دیپلماتیک کاخ الیزه به تهران در پاسخ به سوالی در خصوص نقش چین و روسیه در حفظ برجام گفت: ایران به هیچ کشوری امید نبسته است. برای ما مهم عمل به تعهداتی است که ذیل برجام کشورها تعهد داده‌اند. چین و روسیه هم جزء طرف‌های برجام هستند و نامه رئیس‌جمهور به سران این دو کشور ارسال شده است و ایران نه به کشوری دل بسته و نه اجازه می‌دهد کارت بازی کسی شود.

امیدواریم نفتکش ایران در عربستان پس از تعمیرات به کشور بازگردد

وی در پاسخ به سوال ایلنا مبنی بر آخرین وضعیت دو نفتکش توقیف شده ایران در عربستان و جبل الطارق گفت: نفتکش اول دچار نقص فنی شده بود و در عربستان پهلو گرفت؛ وزارت نفت پیگیر است و امیدوار هستیم پس از تعمیرات به کشور بازگردد.

مقصد سفر نفتکش توقیف شده را ندارم اما آنچه در رسانه‌ها مطرح شد درست نیست

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: در خصوص نفتکش توقیف شده در جبل الطارق نیز اقدامات ما به جد ادامه دارد. دوبار سفیر انگلیس را خواستیم و با دیپلمات‌های دیگر هم مشورت کردیم و اسناد خود را هم به وکلایمان تحویل دادیم. مقصد سفر نفتکش را ندارم اما آنچه در رسانه‌ها مطرح شده درست نیست؛ چراکه بندرهای سوریه ظرفیت پذیرش سوپرتانکر را ندارد و حتی به دلیل شرایط خاص نتوانسته از کانال سوئز عبور کند. کماکان از دولت انگلیس درخواست داریم هرچه سریع‌تر کشتی ما را رفع توقیف کند و به این راهزنی دریایی پایان دهد که باعث بروز تنش خواهد شد.

با توجه به بی‌عملی اروپا به آنها اجازه اظهارنظر نمی‌دهیم 

موسوی در رابطه با گمانه‌زنی‌های پس از مکالمه تلفنی رئیس‌جمهور با همتای فرانسوی خود گفت: بحث مذاکره جدیدی مطرح نیست و برجام در قالب ١+٥ و پس از آن ١+٤ ادامه دارد، بحث ما در خصوص نحوه اجرای توافق هسته‌ای است و قرار نیست در رابطه با موضوع جدیدی بحث کنیم. همانطور که آقای عراقچی هم گفتند پرونده برجام بسته شده است.

وی ادامه داد: ایران حق دارد نسبت به بی‌عملی اروپا واکنش نشان دهد. ما با توجه به همین بی‌عملی به آنها اجازه اظهارنظر نمی‌دهیم چرا که اگر نگران هستند باید به تعهد خود پایبند می‌ماندند.

پنجره دیپلماسی را نبستیم/ آمار سفرهای دیپلماتیک کمتر از تعدادی است که سردار جلالی مطرح کرد

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در خصوص آمار سفرهای دیپلماتیک که از سوی رئیس پدافند غیرعامل مطرح شده است، گفت: ما پنجره دیپلماسی را نبستیم اما آمار، بسیار کمتر از تعدادی است که سردار جلالی مطرح کردند که احتمالا به اشتباه هم به نقل از ایشان مطرح شده است.

وی ادامه داد: ما از سفرهای دیپلماتیک استقبال می‌کنیم و این سفرها را با حسن نیت ارزیابی می‌کنیم.

برای ورود آمریکا به ۱+۴ فرش قرمز پهن نمی‌کنیم

موسوی گفت: قرار نیست مذاکره‌ای بین ما صورت بگیرد؛ صحبت‌ها تنها در جهت اجرای برجام است و در خصوص مسائل دیگر صحبت نمی‌کنیم. مساله ورود آمریکا به این جلسات نیز بستگی به رفتار آنها دارد و ما برایشان فرش قرمز پهن نمی‌کنیم.

وی همچنین در این رابطه که رئیس‌جمهور اعلام کردند ایران تا زمان تعهد اروپا به برجام به این توافق متعهد خواهد ماند گفت: ما اقدامات تقابلی خود را در برجام شروع کرده‌ایم و گفته‌ایم باید میان انجام تعهدات ما و انجام تعهدات اروپا تناسب برقرار باشد. تصمیم گام به گام در برجام تصمیم نظام است و متناسب با امنیت ملی و منافع کشور انجام می‌شود. وزارت خارجه هم تابع تصمیمات نظام است.

ما هستیم که تصمیم می‌گیریم به چه خبری بیشتر پرداخته شود

سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص خبری مبنی بر سفر هیاتی از طالبان به ایران و کمرنگ شدن نقش تهران در مداکرات افغانستان گفت: ایران یک بازیگر مهم در ایجاد صلح و ثبات در منطقه است و اگر بخواهیم نقش ایران را از رسانه‌ها دنبال کنید این ما هستیم که تصمیم می‌گیریم به چه خبری بیشتر پرداخته شود یا در سکوت سپری شود. امروز یکی از کانون‌های بی‌ثباتی در منطقه است؛ چراکه داعش به این کشور کوچانده شده است. ایران با افغانستان و سایر کشورهای فعال در این زمینه ارتباط دارد.

سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص روند کاهش تعهدات تهران نیز گفت: ما گام سوم را در ٦٠ روز آینده برخواهیم داشت و هنوز نیز در حال بررسی هستیم.

لازم نیست کشورهایی از کیلومترها دورتر برای منطقه ما امنیت را تامین کنند

وی در خصوص ادعای آمریکا مبنی بر نقش منفی ایران در حوزه کشتیرانی خلیج فارس گفت: مسئول حفظ امنیت کشتیرانی در تنگه هرمز به عهده ایران است چرا که اینجا منطقه ما است و براساس وظیفه ذاتی و حقوقی، امنیت منطقه را تضمین و تامین می‌کنیم و لازم نیست کشورهایی از کیلومترها دورتر بخواهند برای منطقه ما امنیت را تامین کنند.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در خصوص خبر سفر مشاور دیپلماتیک کاخ الیزه به ایران و گمانه‌زنی سفر رئیس ‌مهور فرانسه به ایران و نقش فرانسه در حفظ برجام گفت: پیش‌تر گفتم امید و اطمینان به هیچ کشوری نداریم اما باب دیپلماسی باز است. براساس نامه رئیس‌جمهور و تصمیم شورای عالی امنیت ملی گام‌های خود را برمی‌داریم و اگر آنها نگران هستند اقداماتی بیش از سفر و عکس گرفتن را در دستور کار قرار دهند.

گام سوم ما هم در چهارچوب برجام خواهد بود

موسوی در پاسخ به این سوال که آیا گام سوم فراتر از پاراگراف ٢٦ و ٣٦ است یا خیر گفت: گام سوم ما نیز در چهارچوب برجام خواهد بود مگر اینکه در این مدت کشورها اقدامات عجیب انجام دهند که در آن صورت گام سوم را برنخواهیم داشت و گام اساسی بر می‌داریم. باز هم می‌گوییم در صورت بازگشت طرف‌های برجام به تعهداتشان اقدامات ما هم برگشت‌پذیر است.

وی همچنین تاریخ نشست بعدی کمیسیون مشترک برجام در سطح وزرای خارجه را اواخر جولای اعلام کرد.

به تصمیم ادغام حشدالشعبی در ارتش عراق احترام می‌گذاریم

سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به اینکه معاون وزیر امور خارجه اعلام کردند در صورت برداشتن تحریم‌ها آمریکا می‌تواند در نشست‌های برجام شرکت کند؛ در پاسخ به این سوال که آیا در اینصورت موضوعات مورد نظر آمریکا مورد بررسی خواهد گرفت یا خیر گفت: مبنای گفت‌و‌گوهای ما برجام است و در خصوص یک کلمه کمتر یا بیشتر گفتوگو نخواهیم کرد.

موسوی در خصوص اینکه گفته می‌شود دستور نخست وزیر عراق مبنی بر ادغام حشدالشعبی در ارتش برای ضربه به ایران است، گفت: این تصمیم داخلی عراق است و به این تصمیم احترام می‌گذاریم. همچنین احترام ویژه‌ای برای نیروهای مردمی قائل هستیم و هیچ‌گاه نباید نقش آنها در مبارزه با تروریسم نادیده گرفته شود.

برجام در همین شرایط هم می‌تواند پاسخگوی خیلی از نیازها باشد

وی در رابطه با اینکه آیا می‌توانیم بگوییم برجام شکست خورده یا خیر، گفت: برجام توافقی بود که بعد از مذاکرات نفس‌گیر دوساله و با پیش زمینه به نتیجه رسید و تبعات مثبت آن غیرقابل انکار است و نمی‌توانیم بگوییم خروج آمریکا و عدم اجرای تعهدات از سوی اروپا، ناشی از ضعف برجام است. ایران نه تنها برجام را یک دستاورد مهم برای ایران و جهان می‌داند همچنان معتقد است برجام در همین شرایط هم می‌تواند پاسخگوی خیلی از نیازها باشد.

آنچه سریال گاندو در مورد وزیر امور خارجه نشان می‌دهند دور از واقعیت است

سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص واکنش به داستان سریال گاندو گفت: ما واقعا مانده‌ایم چه بگوییم. آنچه سریال در مورد وزیر امور خارجه و همکاران ما نشان می‌دهند دور از واقعیت است و اسناد مذاکرات وزارت خانه هم موجود است که اگر می‌خواستند ما اسناد را در اختیارشان قرا می‌دادیم که داستانشان واقعی باشد.. من این سریال را نگاه می‌کنم و جنبه‌های هنری فیلم زیاد است اما ای کاش تقوا هم در آن وجود داشت.

وی افزود: اینکه آقای ظریف هم گفته‌اند که وقت سریال نگاه کردن ندارند ما از برنامه ایشان مطلع هستیم که از صبح که بیدار می‌شوند اصلا تلویزیون روشن نمی‌کنند و به طور کلی نه شبکه‌هایی که در خانه خودشان پخش می‌شود و نه شبکه‌های خانه همسایه را نگاه نمی‌کنند.

از کِی ترامپ و نتانیاهو نگران نقض برجام شده‌اند؟

موسوی در خصوص اظهارنظر رئیس کمیسیون امنیت ملی مبنی بر تصمیم ایران برای خروج از ان پی تی و برجام در مراحل بعدی کاهش تعهدات گفت: همه گزینه‌ها می‌تواند در گام‌های بعدی روی میز باشد اما هنوز تصمیم نگرفته‌ایم و تصمیمات ما براساس شرایط روز خواهد بود. در حال حاضر آن چیزی که اعلام شده گام دوم ما است و گام‌های بعدی را در ادامه اعلام خواهیم کرد.

وی در خصوص ابراز نگرانی نتانیاهو و ترامپ در خصوص کاهش تعهدات ایران در برجام و ادعای نقض برجام از سوی تهران گفت: جواب من این است که از کی آقایان ترامپ و نتانیاهو نگران نقض برجام شده‌اند؛ این جواب من است.

لغو روادید اتباع چینی می‌تواند به حضور تجار چینی در ایران ختم شود

موسوی در رابطه با لغو روادید اتباع چینی در پاسخ به این سوال که آیا پکن اقدام متقابل انجام خواهد داد یا خیر گفت: روابط ایران و چین چندوجهی و راهبردی است و روابط فرهنگی هم به فهم دو ملت کمک می‌کند و رفت و آمدهای مردمی در دستور کار ما است. مردم چین در یکی از پرجمعیت‌ترین کشورها هستند و سالانه به کشورهای زیادی سفر می‌کنند که ایران هم می‌تواند مقصد آنها باشد. این تصمیم همچنین می‌تواند به حضور تجار چینی در ایران ختم شده و منفعت اقتصادی داشته باشد.

 وی همچنین درخصوص درخواست ایالات متحده برای تشکیل جلسه شورای حکام گفت: اقدام عجیبی است و خواست آمریکا به عنوان ناقض توافق و قطعنامه شورای امنیت و تشکیل درخواست جلسه، جالب نیست. اگر چنین درخواستی صورت گیرد، ایران مدعی خواهد شد و تمام بدعهدی‌ها و نقض عهدها را مطرح خواهد کرد.

 

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درخصوص اقدامات تهران در پیگیری شرایط رهبر شیعیان نیجریه گفت: مساله شیخ زکزاکی برای ما مهم است. در همین راستا کاردار نیجریه به وزارت خارجه آمد و ما مراتب نگرانی خود را اعلام کردیم. مطلع شدیم اقدامات پزشکی انجام شده است و همچنان پیگیری‌ها ادامه دارد.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز