امیر خواجه فرد در گفتوگو با ایلنا:
در چشمانداز ۶ سال آینده، ناوگان آموزشیمان به طور کامل خودکفا میشود /جنگنده کوثر روز به روز در حال پیشرفت است
![در چشمانداز ۶ سال آینده، ناوگان آموزشیمان به طور کامل خودکفا میشود /جنگنده کوثر روز به روز در حال پیشرفت است](https://cdn.ilna.ir/thumbnail/nLAbsfMiGcGm/YdHYY4gWkVxziNocTLLHoQVar3TrxmvO0e6SENMutiBXz7JNO2nT2KLgCR9h7O_-yMtFV2AKWHv4l_4LeI27Qq4xQIoDjB_gIQDHEiqNepRBeBVXNnV0ppXiFONnNeiE7otfNPZWXfo,/139811010944043319462114.jpg)
مدیرعامل سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع گفت: ما در حال بومیسازی ناوگانمان هستیم البته وارد بخش تولید شدهایم و کارهای استانداردسازی و تستهای مختلف در حال انجام است. منتها در یک چشمانداز پنج یا شش سال آینده، ناوگان آموزشیمان به حمدالله به طور کامل خودکفا میشود. در حوزه جنگنده، ما جنگنده کوثر را داشتیم که امروز این جنگنده روز به روز در حال پیشرفت است.
امیر خلبان سرتیپ افشین خواجهفرد مدیرعامل سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، در رابطه با دستاوردهای صنایع نظامی که سرریز آن در سایر صنایع کشور مورد استفاده قرار می گیرد تصریح کرد: سازمان صنایع هوایی نیروهای مسلح، سعی کرد در نمایشگاه اخیر گزیدهای از کارهایی را که برای بخش ملی انجام میدهیم، ارائه کنیم. یکی از کارهای اصلی ما این است که در حوزه ناوگان تجاری کشور، اعم از هواپیماهای تجاری و بالگردها، بتوانیم همان خدماتی که به نیروهای مسلح میدهیم را به بخش غیرنظامی هم ارائه کنیم.
وی ادامه داد: الحمدالله امروز در جایی هستیم که تقریباً در تمامی هواپیماهایمان، هم در بالا بدنه و هم در سامانه موتور و هم در سامانه اویونیک، خوداتکایی داریم و این هواپیماها را میتوانیم برای ملت عزیزمان عملیاتی نگه داریم. یک بخش دیگر از کار ما، در بخش خودرو است. ما به صورت گزیده، توربوشارژ را آوردهایم. خودروهایی که توربوشارژ دارند با توجه به اینکه ما تیراژ بالایی از این را تولید میکنیم، از این قطعه با توجه به اینکه تحریمها باعث شده بود بسیاری از خودروها در پارکینگها باقی بمانند به تعداد زیادی تولید کردهایم. در بخش کشاورزی، پهپادهایی داریم که میتوانند در حوزه کشاورزی و نقشهبرداری که امروز در کشور ما بسیار اهمیت دارد، کار کنند. همان پهپادی که در بخش نظامی به حمدالله کارهای بزرگی انجام داده، امروز در بخش نقشهبرداری نیز فعالیت میکند. پهبادهایی برای سمپاشی هم وجود دارد.
مدیرعامل سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع در تشریح سایر دستاوردهای صنایع دفاعی کشور تاکید کرد: یک پهپاد دیگر داریم که پهپاد آتشنشان است. میدانید که در ساختمانهای مرتفعی که در تهران داریم، متاسفانه دسترسی خودروهای آتشنشانی یا پلههای مرتفع به آنها کم است، این پهپاد قابلیت این را دارد که با توجه به اتصال ماشین آتشنشانی، بتواند در پنجره مورد نظر و در طبقهای که حریق اتفاق افتاده، کار اطفاء را انجام دهد. در بخش ترمزهای هوایی که بخش مهمی است، به هر صورت هواپیما هنگام برخاستن و نشستن به ترمزهای هوایی بسیار وابسته هستند و الحمدالله امروز به طور کامل خودکفایی را احراز کردهایم و استانداردهای لازم را دریافت کردهایم و در خدمت ناوگان تجاری کشور هستیم.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا ساخت جنگندههای مدرن در دستور کار صنایع دفاعی قرار دارد، عنوان کرد: ببینید، ما دو کار باید انجام دهیم؛ یکی که خیلی مهم است برای نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران یا هر یگان پروازی در بخش آموزش است، ما امروز در خدمت شما هستیم، بخش آموزش را تمام کردهایم، یعنی در رده آموزش پایه، آموزش میانی و آموزش پیشرفته. ما در حال بومیسازی ناوگانمان هستیم البته وارد بخش تولید شدهایم و کارهای استانداردسازی و تستهای مختلف در حال انجام است. منتها در یک چشمانداز پنج یا شش سال آینده، ناوگان آموزشیمان به حمدالله به طور کامل خودکفا میشود. در حوزه جنگنده، ما جنگنده کوثر را داشتیم که امروز این جنگنده روز به روز در حوزه اویونیک و مأموریت و تسلیح در حال پیشرفت است. قطعاً ما باید در هواپیماهای دیگر نیز یک ارتقایی انجام دهیم که بخش بزرگی از ارتقاها در حال انجام است و در تعامل با نیروهای مسلح داریم کار را جلو میبریم.