حضور شرکتهای ایرانی فعال در صنعت برق در پروژههای سوریه بدون برگزاری مناقصه
مدیرعامل ساتکاب با حضور در کنفرانس سرمایه گذاری برق و انرژیهای تجدیدشونده در کشور سوریه، طی مذاکراتی با مقامات بلندپایه این کشور، بر توسعه همکاریهای طرفین در حوزه انرژی تاکید کرد.
به گزارش ایلنا از وزارت نیرو، "مجتبی اکبری" در بدو ورود به کشور سوریه، طی مذاکراتی با «مهدی سبحانی» "سفیر ایران در سوریه " به بحث و گفت و گو پیرامون مسائل و مشکلات شرکتهای ایرانی فعال در بخش انرژی و رفعِ آنها جهت حضور در بازار انرژیِ سوریه پرداختند.
«بررسی ظرفیتهای موجود در کشور سوریه جهت اجرای پروژهها»، «شناسایی موانع حضور شرکتهای ایرانی در سوریه»، «تقویت و تسهیل سرمایه گذاری در سوریه»، «استفاده بهینه از پتانسیل شرکتهای دانش بنیان و بخش خصوصی ایرانی در حوزه آب و برق»، «تولید تجهیزات و کالاهای آب و برق در سوریه و راههای افزایش صادراتِ آنها» از جمله مباحثی بود که در این نشست مورد توجه و تاکید قرار گرفت.
اکبری در این نشست ضمن اشاره به توانمندیهای خوبِ ایران در زمینههای «تولید ترانسفورماتور»، «کنتورهای آب و برق»، «تجهیزات و کالای آب و برق» در کشورمان از سوی شرکتهای بخش خصوصی و دانش بنیانِ ایرانی، برای حضور در بازار انرژی سوریه اعلام آمادگی کرد.
سبحانی نیز ضمن ابراز خرسندی از فرصتِ حضور رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل ساتکاب به عنوان نماینده وزرات نیرو در سوریه ابراز امیدواری کرد؛ با حضورِ مسئولان و فعالان سوری در صنعت آب و برق و بازدید از توانِ تولید و دانشِ فنی بخش خصوصی و دولتی در ایران، زمینه توسعه هر چه بیشتر همکاریها فراهم گردد.
تاکید وزیر برقِ سوریه بر توسعه همکاریهای دو کشور
در ادامه همچنین «غسان الزامل» "وزیر برق سوریه" در دیدار با «مجتبی اکبری» "رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت مادر تخصصی ساتکاب"، ضمن خوشامدگویی و ابراز علاقه نسبت به تعمیق روابط دوستانه با ایران بعنوان کشورِ دوم خود گفت: کمبود انرژی به ویژه «برق» در سوریه شرایط مناسبی را برای حضورِ شرکتهای دولتی و خصوصی ایرانی جهتِ رفع نیازهای موجود در این زمینه فراهم کرده و سوریه نیز از این امر استقبال میکند.
وی ضمن اشاره به حضورِ برخی از شرکتهای ایرانی مانند «مپنا» در سوریه و اقدام به بازسازیِ نیروگاهها از سوی آنها اظهار کرد: نیازِ سوریه به انرژیهای بادی و خورشیدی و توانمندی ایران در این عرصهها، بستر مناسبی ایجاد کرده تا کمبود سوختِ کشور از این طریق رفع گردد.
اکبری نیز ضمن اظهار خشنودی از حضور در کشور دوست و برادر سوریه گفت: علاقه ایران به کشور سوریه با وجود نقاط مشترک فراوانِ جغرافیایی، فرهنگی و مذهبی موجبِ حضور من بعنوان نماینده وزیر نیرو در سوریه گشت تا با توجه به سابقه حضور شرکتهای دولتی و خصوصی ایرانی در این کشور، با بهره از ظرفیت و توانِ علمی و تکنولوژیهای موجود در ایران بتوانیم زمینه افزایش تعاملات دو کشور در حوزه تجدیدپذیرها و برق و تامین نیازهای سوریه در زمینه انرژی را فراهم نماییم.
رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت ساتکاب در ادامه به همکاری های شرکت «ساتبا» و وزارت برق سوریه در بخش انرژی تجدید شونده اشاره و خاطرنشان کرد: سابقه همکاریهای ایران و سوریه با بهره گیری از پتانسیل شرکتهای ایرانی در بخشهای مختلف بسیار درخشان بوده و امیدواریم این امر با رایزنیهای صورت گرفته و ارائه راهکارهای بیشتر تقویت گردد.
گفتنی است، اکبری در پایان این دیدار از وزیر برق سوریه جهت بازدید از کارخانجات تولید کننده تجهیزات و کالای برق مانند «کابل های فشارقوی برق»، «تجهیزات انتقال برق» ، «ترانسفورماتور» و دیگر ظرفیتهای موجود در ایران، دعوت به عمل آورد.
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی ساتکاب در دیدار با معاون وزیر برق سوریه که همزمان با برگزاری «کنفرانس سرمایه گذاری برق و انرژی های تجدیدشونده» در کشور سوریه برگزار شد، به ارائه نکات راهبردی جهت توسعه همکاری های دو کشور در زمینه صنعت برق و انرژیهای تجدیدشونده پرداختند.
«واگذاری پروژههای بخش صنعت برق بدون برگزاری مناقصه به شرکتهای ایرانی، با توجه به اینکه سرمایه گذار خود شرکتهای ایرانی می باشند» از دیگر مواردی است که در این جلسه بیان شد.
بر اساس این گزارش، «بررسی چالشهای سرمایه گذاری و تشویق ورود سرمایه گذار به بخش تولید و توزیع برق»، «یافتن فرمولهای نوآورانه برای توسعه در این خصوص» و «بهره گیری از دانش و تجربیات ایران در اجرایی کردن پروژهها در سوریه به استفاده از نیروهای متخصص ایرانی» نیز از دیگر مواردی بود که در این جلسه به آن پرداخته شد.
معاون وزیر برق سوریه ضمن تاکید بر اینکه هیچ مانعی بر سرِراه فعالیت شرکتهای ایرانی در این کشور وجود ندارد، تصریح کرد: سوریه آمادگی کامل برای حضور شرکتهای ایرانی در اجرای پروژههای مختلف را داراست و همچنین علاقهمند به واگذاری مکانی در سوریه جهتِ راه اندازی خط مونتاژ تجهیزات و کالاهای برق ایرانی در سوریه نیز بوده تا با سرعت و سهولت بیشتری امکانِ استفاده از کالا و تجهیزات حوزه برق ایرانی فراهم گردد.
رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت مادر تخصصی ساتکاب در نشستی با مشاورِ معاون اول رئیس جمهور و دبیرستاد توسعه روابط اقتصادی ایران و سوریه به بررسی مجموعه توانمندی های ایران و راه های گسترش روابط اقتصادی ایران و سوریه در حوزه انرژی به ویژه صنعت برق، آب و تجدیدشونده ها پرداختند.
بر اساس این گزارش، حمایت از سرمایه گذاران و فعالان صنعت برق، آب و تجدیدشونده ها از جمله شاخص های اصلی گفت و گو در این جلسه بود تا قادر به هدایت ظرفیتهای موجود، و ارتقاء سطح همکای های تجاری و اقتصادی طرفین باشیم.
مجتبی اکبری ضمن اشاره به ظرفیتهای عالی شرکتهای دانش بنیان در زمینه صنعت آب و برق ایران، بر شناسایی هر چه بیشتر توانمندی ها و شناسایی موانع و مشکلات احتمالی بر سر راهِ تولید و حضور در کشور سوریه تاکید و خاطرنشان کرد:
ایران از پتانسیل خوبی در شرکتهای دانش بنیان و استارتاپ در صنعت آب، برق و تجدیدشونده ها برخوردار است که در صورت مدیریتِ راهبردیِ مناسب به نتایج خوبی نیز منتهی خواهد شد.
رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت مادر تخصصی ساتکاب در ادامه، «تضمین سرمایه گذاری ها» و «حذف موانع» را از جمله مواردی ذکر کرد که در صورتِ رفعِ آن شاهد حضورِ گسترده شرکتهای ایرانی وعملیاتی ساختن پروژه ها در کشور سوریه خواهیم بود.
عباس اکبری "دبیر ستاد توسعه روابط اقتصادی ایران و سوریه" نیز در این دیدار ضمن ابراز امیدواری به توسعه همکاری ایران و سوریه به بهره گیری از ظرفیت و توانِ بخش خصوصی تاکید کرد.
لازم به ذکر است؛ همچنین مقرر شد جهت بررسیِ راه های توسعه همکاری های دو کشور، جلساتی با حضورِاعضای هیات مدیره «سندیکای برق» و «فدراسیون آب» برگزار گردد تا پس از رایزنی با ستاد ویژه سوریه، چگونگی حضور جدی شرکتهای ایرانی در سوریه ارزیابی شود.