معاون بازرگانی وزیر جهاد کشاورزی:
دو سوم واردات ایران محصولات کشاورزی هستند/ عامل فساد در چای دبش ضعف نظارتی بود
معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: کل واردات کشور ۴۰ میلیون است که دو سوم آن را کالاهای کشاورزی تشکیل می دهند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، احمد خانی نوذری، معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی در یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی گفت: در ایران با وجود توسعه کشاورزی و تنوع اقلیمی سالانه ۱۳۰ میلیون محصول کشاورزی تولید می شود که سه چهارم آن زراعی است و این میزان از تولید در حالی صورت می گیرد که نیاز کشور ۱۵۰ میلیون تن است بنابراین ۲۰ درصد از نیاز کشور به محصولات کشاورزی با واردات و باقی با تولید داخل تامین می شود.
وی افزود: واردات محصولات کشاورزی شامل ۱۰ میلیون تن ذرت، پنج میلیون تن کنجاله سویا و سه میلیون تن جو می شود.
معاون وزیر کشاورزی اظهار کرد: در واردات محصولات کشاورزی کم بودن تنوع محصولات وارداتی و مبادی تامین کالاها مهم است. مبادی تامین این کالاها مناطق دور دست است و می توان کالاهای جایگزین از مبادی نزدیک تر انتخاب کرد مثلا کنجاله آفتابگردان جایگزین کنجاله سویا شود. این چند قلم محدود یادشده ۹۰ درصد نیاز ما را به واردات محصولات کشاورزی تشکیل می دهند.
وی یادآور شد: کل واردات کشور ۴۰ میلیون است که دو سوم آن را کالاهای کشاورزی تشکیل می دهند.
معاون وزیر کشاورزی در ادامه به کشت فراسرزمینی پرداخت و گفت: آیین نامه کشت فراسرزمینی در سال ۱۳۹۵ تامین شده تا بازرگانان ما در مبادی تامین مستقر شوند اما تاکنون هیچ کالایی در قالب کشت فراسرزمینی به کشور وارد نشده است البته
سرمایه گذارانی هستند که از ایران در کشورهای دیگر مستقر هستند و تولید و فروش دارند اما عملکرد آنها مشمول یک نظام منسجم نیست.
خانی نوذری در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: اصلی ترین دلیل اتفاق افتادن پرونده چای دبش این بود که زیرساخت کافی برای نظارت وجود نداشت و این نبود زیرساخت برآمده از تعدد افراد حقیقی و حقوقی تغییرات مستمر انهاست.
وی همچنین گفت: پیش از سال ۱۴۰۲ بیش از ۱۰۰ شرکت مجوز واردات ذرت داشتند اما در عمل حدود هشت شرکت واردات را انجام می دادند بنابراین به این نتیجه رسیدیم که عامل انسانی از فرایند صدور مجوز حذف شود تا تعداد شرکت های واردکننده متکثر شود. پس از ۱۸ ماه تعداد شرکت های واردکننده از هشت مورد به بیش از ۲۰۰ شرکت افزایش یافت.