پس از دو سال؛
پرونده سرقت مجسمه های پایتخت همچنان در هاله ای از ابهام

کمیسیون امنیت ملی باید برای بررسی سرقت مجسمه های تهران وارد شود و در این رابطه نمی توان نیروی انتظامی را توبیخ کرد اما این مسئله حکایت از ضعف ناجا دارد/ مسئولان انتظامی پرداختن دوباره به این مسئله را نبش قبر مسائل گذشته دانسته و تمایلی به پرداختن دوباره به آن ندارند.
ایلنا: تعدادی از مجسمههای نصب شده در سطح شهر تهران در طی مدت کوتاهی در سال ۱۳۸۹ ناپدید شدند. در آن روزها برخی از مسئولان نیروی انتظامی آن را سرقت اعلام کردهاند اما برخی دیگر آن را جمعآوری توسط مقامات دولتی یا گروههای مذهبی مورد حمایت دولت توصیف کردند. تعداد این مجسمهها تا اردیبهشت ۸۹ به ۱۲ مورد رسید که هر یک بین ۷۰ تا ۷۰۰ کیلو وزن دارند. محمدباقر قالیباف شهردار تهران امکان سرقت با انگیزههای غیر مالی را رد نکرده و پیگیری آن را از مسئولیتهای نیروی انتظامی اعلام کردهاست.
به گزارش خبرنگار ایلنا، با اعلام خبر سرقت مجسمه ها و تایید آن توسط مسئولان، گروه ویژهای در پلیس آگاهی مأمور رسیدگی به موضوع سرقتهای شده اما تاکنون خبری در مورد دستگیری یا یافتن نشان سارقان اعلام نشدهاست. سرهنگ عباسعلی محمدیان، رئیس پلیس آگاهی تهران در گفت و گو با ایلنا، گفتهاست پلیس در حال بررسی این سرقت هاست.
همچنین حسین ساجدینیا فرماندهی نیروی انتظامی تهران بزرگ در این رابطه گفته بود پلیس تیم ویژهای را برای دستگیری سارقان و کسب علت سرقت سریالی مجسمههای تهران آغاز کرد.
شوشتری، مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران از ضبط فیلم سرقت یکی از مجسمههای ربوده شده شهرداری، توسط دوربینهای مرکز کنترل ترافیک خبر داد و گفت: شکایت شهرداری در مورد این موضوع تنظیم شده و همراه با مستندات از طریق اداره حقوقی در حال پیگیری و تحویل به نیروی انتظامی است.
با گذشت دو سال از سرقت مجسمه ها دولت آبادی، دادستان تهران از ناجا گلایه کرد و گفت: متأسفانه هنوز از سوی پلیس گزارش قانعکنندهای به دادستانی ارسال نشده است در صورتی که پلیس باید بیشتر فعال باشد.
عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در ارتباط با متوقف ماندن پرونده سرقت مجسمه ها در پلیس گفت: طبق قانون پرونده های جرائم به ضابطین ارجاع می شود و ضابطین باید با تمام توان خود پرونده ها را پیگیری کنند اما بسیاری از پرونده در زمینه سرقت وجود دارد که پلیس نتوانسته است مجرمان را دستگیر کند و اگر بخواهیم ضابطین را به خاطر عدم کشف مقصر بدانیم درست نیست.
وی ادامه داد: به هر حال پلیس باید با سرنخ هایی که در اختیار دارد پرونده را بررسی کند و پرونده بسیاری از سرقت ها و قتل ها به دلیل اینکه اثری از سارق یا قاتل وجود ندارد پرونده ها بلاتکلیف مانده است.
ابوترابی افزود: پیگیری این موضوع از طریق کمیسیون حقوقی و قضایی شدنی نیست چون اگر کمیسیون بخواهد این موضوع را پیگیری کند وقت بسیاری را فقط برای پرونده های بلاتکلیف باید بگذارد.
وی در ارتباط با این که سرقت مجسمه ها در روز روشن انجام شده است اظهار داشت: این اتفاق نشانه ضعف پلیس است و به هر حال کمیسیون امنیت ملی باید در این رابطه بررسی ها لازم را انجام دهد.
وی تاکید کرد: کمیسیون امنیت ملی باید برای بررسی سرقت مجسمه های تهران وارد شود و در این رابطه نمی توان نیروی انتظامی را توبیخ کرد اما این مسئله حکایت از ضعف ناجا دارد.
تلاشهای خبرنگار ایلنا برای پیگیری آخرین وضعیت پرونده سرقت مجسمههای پایتخت از مقامات انتظامی نیز ثمری نبخشید و تنها جواب این مسئولان این بود که تمایلی به نبش قبر دوباره این مسئله ندارند.