خبرگزاری کار ایران

مدیر کل مددکاری و مشاوره بنیاد شهید در گفت‌وگو با ایلنا:

توانمندسازی فرزندانِ شهدایی که دچار آسیب‌های اجتماعی شده‌اند

توانمندسازی فرزندانِ شهدایی که دچار آسیب‌های اجتماعی شده‌اند
کد خبر : ۱۵۸۲۳۸۰

مدیر کل مددکاری و مشاوره بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت:‌ در نظر داریم فرزندان شهدایی که دچار آسیب شده‌اند مانند آسیب‌های ناشی از طلاق و آسیب‌های اجتماعی که دچار آن شده‌اند، توانمند کنیم.

«بهروز بزرگی» مدیر کل مددکاری و مشاوره بنیاد شهید و امور ایثارگران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره فعالیت‌های حوزه مددکاری بنیاد شهید در راستای حمایت از جامعه ایثارگری گفت: بنیاد شهید و امور ایثارگران جامعه خاص خودش را دارد. جامعه‌ای که نزدیک به حدود چهار میلیون نفر ایثارگر تحت پوشش هستند. در مددکاری و مشاوره بنیاد شهید بر اساس وظایفی که داریم چند نوع رویکرد را دنبال می‌کنیم. نخست اینکه طرح نظام نامه مددکاری در بنیاد شهید و امور ایثارگران را داریم که به عنوان یک سند برای کمک به جامعه ایثارگران با هدف «مددکار محور بودن» فرآیند کارها در بنیاد شهید و امور ایثارگران برنامه ریزی شده که در حال کار کردن بر روی این طرح هستیم و امیدواریم تا پایان سال اجرایی شود.

وی درباره جزئیات این طرح گفت: بحث «مددکار محور بودن خدمات» در این طرح مد نظر است تا بتوانیم بر اساس سیاست‌هایی که ریاست عالی بنیاد ابلاغ می‌کند، خدمات‌رسانی و مشاوره به ایثارگرانی که دچار آسیب هستند از جمله آسیب‌های اجتماعی و آسیب‌هایی که در طول جنگ موجب پی تی اس دی شدن جانبازان شد، ارائه کنیم. همچنین این طرح در نظر دارد خدمات را به صورت یک فرایند محور به جامعه ایثارگر عرضه کند که در حال پیاده‌سازی این طرح هستیم.

بزرگی خاطرنشان کرد: در بنیاد شهید ۸۶ مرکز مشاوره وجود دارد و در حدود ۱۱۰ دفتر مرکز مشاوره داریم و رویکرد ما در طرح مذکور این است که موضوع توانمندسازی ایثارگرایان را در خدمات مشاوره‌ای خود لحاظ کنیم. همچنین این طرح در نظر دارد فرزندان شهدایی که دچار آسیب شدند مانند آسیب‌های ناشی از طلاق و آسیب‌های اجتماعی که دچار آن شدند توانمند کنیم.

وی افزود: در نظر داریم براساس سیاست‌های توانمندسازی خدمت‌رسانی انجام شود تا آن‌ها روی پای خود بایستند و بتوانند در شغل و حرفه‌ای که دارند با مشاوره‌هایی که انجام می‌دهیم به آن رویکرد توانمندسازی دست پیدا کنند. موضوع دیگر بحث آموزش و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی است که در فضای مجازی و مجله خط زندگی که در بنیاد شهید و امور ایثارگران هر ۳ ماه به چاپ می‌رسد، این آموزش‌ها را در اختیار ایثارگرایان و خانواده آن‌ها قرار می‌دهیم.

وی تصریح کرد: مراکز مشاوره بنیاد شهید از طریق آموزش‌ها و اردوهایی که معاونت فرهنگی برگزار می‌کند به خانواده‌های ایثارگران و جانبازان اعصاب و روان که دچار آسیب هستند، کمک کرده است تا سطح تاب آوری آن‌ها را در برابر آسیب‌های اجتماعی افزایش دهد. کلیت رویکرد این است در خدمات خود به جامعه ایثارگران و خانواده آن‌ها ابتدا به دنبال پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی باشیم و سپس اگر دچار آسیب شدند با خدمات مشاوره‌ای که در مراکز وجود دارد آن‌ها را تحت پوشش قرار دهیم تا این آسیب‌ها کاهش یابد. امیدواریم با همکاری خود حوزه‌های مختلف این فرآیند را طی کنیم و چالش‌ها را برطرف کنیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز