خبرگزاری کار ایران

انتقاد تشکل‌های کارگری از شرکت‌های برند پوشاک فرانسوی به خاطر تضییع حقوق کارگران بنگلادشی

انتقاد تشکل‌های کارگری از شرکت‌های برند پوشاک فرانسوی به خاطر تضییع حقوق کارگران بنگلادشی
کد خبر : ۱۵۸۱۸۵۲

برندهای فرانسوی در بنگلادش با انتقادات زیادی روبرو هستند، زیرا آنها از کارگران معترضی که باعث تعطیلی واحدهای تولیدی در جریان اعتراضات کارگری شدند، شکایت کرده‌اند.

به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از روزنامه لوموند فرانسه، عرضه‌کنندگان ۴۵ برند پوشاک فرانسه که کارگاه‌های آن‌ها در کشور بنگلادش است از سوی فعالان و تشکل‌های کارگری جهان به دلیل شکایت از کارکنان خود پس از اعتراضات سال ۲۰۲۳ بنگلادش، مورد انتقاد قرار گرفتند. 

برندهای فرانسوی در بنگلادش با انتقادات زیادی روبرو هستند، زیرا آنان از کارگران معترضی که باعث تعطیلی واحدهای تولیدی در جریان اعتراضات کارگری شدند، شکایت کرده و هزاران پرونده قضایی در این کشور برای کارگران تشکیل دادند. 

اغلب فعالان کارگری جهان می‌گویند: تولید لباس ارزان قیمت در فرانسه مدیون برون سپاری تولید به بنگلادش و کارگران بسیار ارزان این کشور است. عرضه‌کنندگان ۴۵ برند برجسته در فرانسه، از جمله شرکت زارا، اچ‌ اند ام، کیابی، دکاتلون و کارفور و. . ، به دلیل شکایت علیه کارگران خود پس از اعتراضات سال ۲۰۲۳ توسط فعالان کارگری در خود فرانسه و بنگلادش افشا شدند. 

با گذشت بیش از یک سال و نیم از سرکوب خشونت‌آمیز اعتصاب‌های کارگران صنایع پوشاک بنگلادش که عمدتا وابسته به انگلستان و فرانسه بودند، مطالبه افزایش حقوق کارگران همچنان درحال پیگیری است. طبق گزارش یک موسسه عام المنفعه حقوقی، حدود ۴۰۰۰۰ کارگر در سراسر بنگلادش همچنان به خاطر شکایات مدیران این شرکت‌ها با فشار فرانسه، در معرض پیگرد قضایی هستند که این امر توسط فعالان حقوق بشر مورد محکومیت قرار گرفته است. 

کارگران بدون کسب رضایت مجبور به بازگشت به کارخانه‌ها شدند و این درحالی است که دستمزد ۱۰۰ یورویی آن‌ها پس از هزینه‌های بسیار و بازداشت و کشته شدن چندین کارگر، با ۵۶ درصد افزایش تازه به حدود ۱۸۰ یورو رسیده است. چهار کارگر جان باختند، که یک نفر از آنها با ضرب و شتم و سه نفر دیگر به ضرب گلوله مستقیم ارتش و پلیس کشته شدند و بیش از ۱۰۰ نفر دستگیر شدند. 

با وجود سرنگونی دولت بنگلادش چندین ماه پس از این اعتراضات در جریان یک قیام دانشجویی-کارگری، هنوز دولت جدید بنگلادش نتوانسته شرکت‌های چندملیتی را برای صرف‌نظر از شکایت خود متقاعد کنند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز