خبرگزاری کار ایران

استراتژی‌های فدراسیون جواب نداد: فضای فوتبال مث همیشه متشنج است

استراتژی‌های فدراسیون جواب نداد: فضای فوتبال مث همیشه متشنج است
کد خبر : ۱۵۷۶۲۱۴

با اینکه در ابتدای فصل تصور می‌شد با ورود وی‌ای‌آر، اعتراضات و حواشی به داوری و دعوای بین تیم‌ها پایان یابد اما حالا همین وی‌ای‌آر به منشأ جدل در فوتبال تبدیل شده است.

به گزارش ایلنا، با ورود سیستم کمک‌داور ویدیویی به کشور و رویکرد فدراسیون فوتبال مبنی بر برخورد جدی با بیانیه‌نویسی از سوی باشگاه‌های کشور و اعتراض به داوری از سوی بازیکنان، باشگاه‌ها و مربیان، انتظار می‌رفت که حواشی فوتبال ایران در حوزه اعتراض به تصمیمات داوری و بحث فشار رسانه‌ای روی داوران و رقبا کاهش پیدا کند اما حتی ورود سیستم کمک‌داور ویدیویی به فوتبال ایران نیز نتوانسته مانع از افزایش اعتراض‌ها به تصمیمات داوری شود.

باشگاه خیبر خرم‌آباد پس از شکست مقابل پرسپولیس، با انتشار ویدیویی به تصمیم داوران روی سه صحنه دیدار با پرسپولیس اعتراض کرد و تراکتوری‌ها نیز برای اعتراض به تصمیم داور مبنی بر آفساید اعلام شدن گل این تیم در دقایق پایانی دیدار با نساجی، با یک خط‌کشی خودجوش به داوری مسابقه با نساجی اعتراض کردند.

این اولین‌بار در این فصل نیست که باشگاه‌های لیگ برتری با وجود استفاده از کمک‌داور ویدیویی با بیانیه‌نویسی سعی در اعتراض به تصمیمات داوری دارند و پیش از این نیز تیم‌های مختلف اعم از استقلال، نساجی، سپاهان و سایر تیم‌های لیگ با اعتراض مستقیم به وضعیت داوری، سعی در اثرگذاری روی وضعیت داوری لیگ برتر داشتند.

موضوعی که از سوی باشگاه‌ها، تلاشی برای احقاق حق باشگاه‌ها تلقی می‌شود اما در سال‌های اخیر، این رویکرد بیشتر به ملتهب شدن جو در فوتبال ایران کمک کرده است.

یکی دیگر از دلایل این اتفاقات هم نحوه استفاده از کمک‌داور ویدیویی در فوتبال ایران و رویکرد عجیب فدراسیون در استفاده از این سیستم محسوب می‌شود. فدراسیون فوتبال سه هفته قبل و در باشگاه گل‌گهر، کارگاهی آموزشی برای باشگاه گل‌گهر و در سیرجان برگزار کرد که موضوع «یکپارچگی ورزشی»، یکی از مباحث اصلی این کارگاه بود.

حالا سؤال اصلی از فدراسیون فوتبال اینجاست که این نهاد چطور بدون برگزاری یکپارچه بازی‌های لیگ، می‌تواند این موضوع را به باشگاه‌ها آموزش بدهد؟ چرا که تمام مسابقات لیگ این فصل به طور مشابه، با استفاده از سیستم کمک‌داور ویدیویی برگزار نشده‌اند و این تبعیض بین تیم‌ها، یکی از دلایل اصلی متشنج بودن جو فوتبال کشور حتی پس از ورود کمک‌داور ویدیویی به لیگ بوده است.

به جز این موضوع، نحوه استفاده داوران از این سیستم و تجربه کم قاضی‌های کشور در استفاده از کمک‌داور ویدیویی، جو فوتبال ایران را متشنج‌تر نیز کرده است. بازبینی طولانی، وقفه‌هایی که روی شکل و جریان بازی اثر می‌گذارد، افزایش احتمال مصدومیت بازیکنان با توجه به گرم و سرد شدن بدن بازیکنان پس از بازبینی طولانی و استفاده از VAR در صحنه‌هایی که اصلاً نیازی به آن حس نمی‌شود، از معایب یک نیم‌فصل استفاده از کمک‌داور ویدیویی در فوتبال کشور بوده است.

حالا و پس از گذشت ۱۴ هفته، باید گفت که با ورود کمک‌داور ویدیویی به فوتبال ایران، اعتراض‌ها و جو متشنج نه‌تنها کاهش نیافته، که بیشتر هم شده است و فدراسیون فوتبال باید فکری به حال وضعیت داوری کشور بکند. از طرفی هم بازار داغ بیانیه‌نویسی بدون اینکه جریمه خاصی برای باشگاه‌ها به همراه داشته باشد، بار دیگر برپا شده و این موضوع، می‌تواند به شکل مستقیم روی جو سکوها و فضای مجازی و درگیری بین هواداران تیم‌های مختلف اثرگذار باشد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز