خبرگزاری کار ایران

در همایش پژوهش و فناوری پالایشگاه شازند عنوان شد:

بومی‌سازی موفقیت‌آمیز تجهیزات در گرو سرمایه‌گذاری در حوزه پژوهش و فناوری است

بومی‌سازی موفقیت‌آمیز تجهیزات در گرو سرمایه‌گذاری در حوزه پژوهش و فناوری است
کد خبر : ۱۵۶۷۶۶۷

مدیر پژوهش و فناوری شرکت پالایش و پخش فراورده‌های نفتی ایران با بیان اینکه بومی‌سازی موفقیت‌آمیز تجهیزات در گرو سرمایه‌گذاری در حوزه پژوهش و فناوری است، گفت: در زمان تحریم پژوهشگران بسیاری از تجهیزات را بومی‌سازی کرده و از این تهدید به عنوان فرصت استفاده کردند. همین شرایط باعث تولید و بومی‌سازی کاتالیست‌های داخلی شد و حتی فرصت صادرات نیز برای شرکت‌های دانش‌بنیان فراهم شده است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، مهدی دژحسینی در دومین همایش سالانه پژوهش و فناوری شرکت پالایش نفت امام خمینی شازند، افزود: سهم اعتبارات پژوهشی از تولید ناخالص ملی در سایر کشورهای جهان که به مقوله علم و پژوهش می‌پردازند، 3 تا 4 درصد است. این در حالی است که سهم اعتبارات پژوهشی از تولید ناخالص ملی در کشور ایران 0.5 درصد است. بنابراین این حوزه باید در کشور تقویت شود.

وی به میزان تسهیلات در نظر گرفته شده برای شرکت‌های دانش‌بنیان و نیاز مالی واقعی این شرکت‌ها به خصوص در حوزه مگاپروژه‌ها اشاره کرده و در این خصوص ادامه داد: در سال جاری 11 شرکت دانش‌بنیان برای دریافت تسهیلات به مبلغ 1500 میلیارد ریال به صندوق پژوهش معرفی شدند. این در حالی است که تعریف مگاپروژه‌ها 3000 میلیارد ریال اعتبار نیاز دارند.

دژحسینی تصریح کرد: برای رسیدن به رشد 2 درصدی در شرکت ملی پالایش و پخش فراورده‌های نفتی ایران، نقشه استراتژی خود را بر مبنای نگهداشت و افزایش تولید، مدیریت مصرف سوخت، نوسازی و توسعه زیرساخت‌های ذخیره‌سازی، اندازه‌گیری و انتقال، اصلاح حکمرانی و روابط مالی صنعت پالایش، تحقق و توسعه مبتنی بر فناوری و نوآوری و مدیریت کارآمد سرمایه‌های انسانی قرار داده‌ایم.

وی به اعتبارات تخصیص داده شده برای اجرای پروژه‌های پژوهشی شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران اشاره کرده و بیان داشت: در برنامه ششم توسعه برای اجرای پروژه‌های پژوهشی این شرکت 900 میلیارد ریال اعتبار تخصیص داده شد که 350 میلیارد ریال آن همچنان دریافت نشده است. در این راستا نیاز است منابع مالی بیشتری برای پروژه‌های پژوهشی در نظر گرفته شود.

مدیرکل دفتر نوآوری و کسب‌وکار نوین معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری نیز در این همایش گفت: تحول و پایداری اقتصادی و خلق ثروت ماندگار در تولید، از یک سو با سرمایه‌گذاری در بخش پژوهش و از سوی دیگر توجه به دانش فنی محقق می‌شود. با برنامه‌ریزی در حوزه دانش و پژوهش می‌توانیم کشور را متحول کرده و پایداری در اقتصاد کشور و همچنین توسعه در فرایندهای تولیدی و صنعتی را ایجاد کنیم.

مریم ملونی افزود: با توسعه اکوسیستم، اقتصاد دانش‌بنیان در کشور، حمایت از شکل‌گیری شبکه‌های دانش‌بنیان، علاوه بر جهش علمی و فناوری ساختارسازی می‌توانیم کنسرسیوم‌های صنعتی را شکل دهیم. دانش فنی در صنعت به راحتی به دست نمی‌آید و برای کسب این موضوع باید سرمایه‌گذاری‌های کلان صورت گیرد. ممکن است با چالش‌های فنی ایجاد شده نسل چهارمی را در اقتصاد کشور شکل دهیم.

وی به فعالیت 79 پارک علم و فناوری در کشور اشاره کرده و ادامه داد: بیش از 140 هزار فرصت شغلی توسط واحدهای فناور مستقر در پارک‌های علم و فناوری کشور ایجاد شده است. 297 مرکز رشد، 23 پردیس فناوری و نوآوری، 9980 شرکت دانش‌بنیان، 2556 شرکت دانش‌بنیان مستقر در پارک‌ها و مراکز رشد و 13 هزار و 360 واحد فناور در کشور فعالیت می‌کنند.

مدیرکل دفتر نوآوری و کسب‌وکار نوین معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری اظهار داشت: آموزش و توسعه منابع انسانی، استارتاپ‌ها و شرکت‌های رایشی، انتقال فناوری، بازاریابی و تجاری‌سازی، کنسرسیوم بین شرکت‌ها، تقویت پیوند صنعت و دانشگاه و بهبود محصولات و خدمات صنعت پتروشیمی، از مهمترین محورهای همکاری مشترک علمی و پژوهشی با صنایع است.

ملونی به اهداف کلانی که دفتر نوآوری و کسب‌وکار نوین معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری در راستای توسعه فعالیت‌های علمی و پژوهشی در نظر گرفته و در راستای آن تلاش می‌کند اشاره داشته و تصریح کرد: حفظ و ارتقای ارزش بلندمدت سهام، رضایتمندی ذی‌نفعان کلیدی، افرایش سهم بازارهای هدف جدید و تولید محصولات جدید و توسعه یافته از اهداف کلان است.

وی بیان داشت: همکاری در تقویت زیرساخت قوانین حمایتی مالکیت معنوی و زیرساخت‌های ارزش افزوده از طریق فروش دانش فنی، همکاری در زمینه ارزیابی توان شرکت‌های دانش‌بنیان، همکاری در زمینه ارتقای کیفیت خدمات فنی و مهندسی و همکاری در انتقال دانش فنی فرایندها، زمینه‌ساز فرصت‌های همکاری معاونت علمی و فناوری با سایر بخش‌های اقتصادی است.

مدیرعامل شرکت پالایش نفت امام خمینی شازند نیز در این همایش به اقدامات علمی و پژوهشی این مجموعه عظیم صنعتی گفت: این شرکت با تکیه بر دستاوردهای علمی و پژوهشی روز دنیا و با همکاری مراکز پژوهشی، دانشگاه‌ها و شرکت‌های فناور، نوآور، خلاق و دانش‌بنیان، با تعریف پروژه‌های پژوهشی، در راستای نیازهای علمی و پژوهشی این مجتمع عظیم صنعتی و همچنین توسعه فناوری‌های مرتبط با آن می‌پردازد.

مجید رجبی افزود: طراحی و ساخت دستگاه فناوری نشر آوایی Acoustic Emission و بررسی روش‌های تنظیم PH آب خنک‌کننده پالایشگاه و بهترین روش جهت جایگزین، ارائه طرح جامع فضای سبز پالایشگاه، امکان‌سنجی تبدیل یکی از پوندهای تبخیر پالایشگاه به پوند بیولوژیک جهت بازگردانی به چرخه تولید، ارتقاء عملکرد واحد اصلاح شفت با استفاده از تکنولوژی فراصوت از مهمترین طرح‌های پژوهشی در دست اجرا در شرکت پالایش نفت امام خمینی شازند است.

وی ادامه داد: مطالعه خنثی‌سازی و جداسازی فلزات و لجن از پساب تخلیه راکتورهای  RCD(بازگردان، دکانتر و ...) بررسی راهکارهای حذف یا کاهش Green Oil واحدهای CCR بررسی راهکارهای تولید بار اول، تکنولوژی‌های بروز و بهینه جهت کاهش  SOxرها شده به اتمسفر واحد RFCC و بررسی راهکارهای تولید بار اول، تکنولوژی بروز و بهینه جهت کاهش ذرات کاتالیست رها شده به اتمسفر در واحد RFCC از طرح‌های پژوهشی در مرحله ارزیابی اولیه واحد پژوهش پالایشگاه است.

مدیرعامل شرکت پالایش نفت امام خمینی شازند به مهمترین طرح‌های پروژهشی این پالایشگاه اشاره کرده و در این خصوص اظهار داشت: طرح مطالعاتی اجرای روش تلفیقی گیاه پالایش و میکروبی به منظور تصفیه پساب‌های ورودی به پوند و طراحی بستر نرم‌افزاری منعطف برنامه‌ریزی تولید و زمان‌بندی تعمیرات اساسی، از مهمترین طرح‌های پژوهشی انجام شده در پالایشگاه شازند است.  

رجبی همچنین به طرح‌های پژوهشی آینده شرکت پالایش نفت امام خمینی شازند اشاره داشته و تصریح کرد: برنامه استقرار و توسعه مدیریت فناوری، امکان‌سنجی و طراحی مفهومی احداث نیروگاه خورشیدی با ظرفیت 35 مگاوات، امکان‌سنجی و طراحی مفهومی احداث واحد و فاز تکمیلی طراحی بستر نرم‌افزاری منعطف برنامه‌ریزی تولید و زمان‌بندی تعمیرات اساسی از مهمترین طرح‌های پژوهشی آینده این پالایشگاه است. 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز