نماینده مجلس خبر داد;
ابلاغ اعتبارات اضطراری 4000 میلیارد ریالی برای تأمین آب شرب اراک کمیجان خنداب
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس گفت: 4000 میلیارد ریال اعتبارات و منابع مالی اضطراری برای تأمین آب شرب شهرستانهای اراک، خنداب و کمیجان ابلاغ شد. جلسهای با حضور وزیر نیرو در رابطه با ابلاغ منابع اعتبار اضطراری برای تأمین آب این شهرستانها برگزار شده است. در این راستا مقرر شد حدود 4000 میلیارد ریال اعتبارات و منابع مالی از محل تبصره 28 تأمین شود.
به گزارش خبرنگار ایلنا، نادرقلی ابراهیمی در حاشیه جلسه بررسی وضعیت آبی روستاهای شهرستان اراک در جمع خبرنگاران و اصحاب رسانههای استان مرکزی، افزود: مسئولین شرکتهای آب و فاضلاب و آب منطقهای استان مرکزی باید پیگیر تخصیص این میزان اعتبارات اضطراری باشند. وضعیت منابع آبی استان در سال جاری خوب نیست و در تأمین آب بخشهای شهری و روستایی دچار مشکلات بسیاری هستیم.
وی ادامه داد: بسیار سخت است که در بعضی روستاهای شهرستانهای اراک، کمیجان و خنداب در طی روز، فقط یک ساعت آب داشته باشند. باید مسئله تأمین آب در روستاها مورد توجه جدی قرار گیرد. پیگیریهای انجام شده توسط فرمانداران و بخشداران شهرستانها کفایت نمیکند و این پیگیریها چیزی نیست که مورد انتظار است. همانطور که به مسئله تأمین آب شهرها اهمیت میدهیم، باید به همان اندازه نیز برای موضوع تأمین آب روستاها اهمیت قائل باشیم.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس اظهار داشت: منابع مالی مختلفی وجود دارد که مسئولین شهرستانی و استانی ذیربط میتوانند با جدیت برای انجام پروژههای عمرانی از آنها استفاده کنند و پیگیر تأمین منابع مالی لازم برای اجرای طرحهای تأمین آب شرب شهری و روستایی باشند. از جمله منابع مالی در دسترس برای اجرای پروژههای تأمین آب شرب، استفاده از مالیاتهای نشاندار، بهرهگیری از ظرفیت مجمع خیرین و استفاده از منابع عمومی و مالیات بر ارزش افزوده است.
ابراهیمی تصریح کرد: در این جلسه برای تأمین آب شرب روستاهای بخشهای مختلف شهرستان اراک، شامل بخش معصومیه (معصومیه، مالکآباد، شانق)، بخش ساروق (ساروق، مشهدالکوبه)، بخش مرکزی (گاوخانه، مرزیجران، گوار، سوسنآباد، دهلق، احمدآباد، چنگزین، محمدیه، دهنمک، حسنآباد) و تسریع در اجرای پروژه آبرسانی امیرکبیر برای آبرسانی به 32 روستای منطقه، تصمیمات لازم اتخاذ شد.
وی به مشکل آب روستای مرزیجران در شهرستان اراک اشاره کرده و در این خصوص بیان داشت: این درست نیست که پس از چندین سال، هنوز مشکل آب روستای مرزیجران حل نشده باشد. متأسفانه هنوز مناقصه این پروژه انجام نشده و حتی تجهیزات و مجوزهای لازم نیز اخذ نشده است. این روند به هیچ عنوان قابل پذیرش نیست. در این راستا مسئولین ذیربط باید تدابیر لازم را اتخاذ کنند و اقدامات لازم را اجرایی کنند.