در حرم سید علاءالدین حسین (ع) برگزار شد؛
پیشهمایش جشنواره شعر آستانه خورشید با حضور ۱۰۰ شاعر آیینی فارس

پیشهمایش جشنواره شعر آستانه خورشید با حضور نزدیک به ۱۰۰ نفر از شاعران آیینی استان فارس در حرم مطهر حضرت سید علاءالدین حسین (ع) برگزار شد.
به گزارش ایلنا، این مراسم که با محوریت سرایش اشعار در وصف حضرت سید علاءالدین حسین (ع) ترتیب یافت، شاهد خوانش آثار ۲۰ شاعر برجسته بود که اشعار خود را در مدح و منقبت این امامزاده جلیلالقدر ارائه کردند.
تولیت آستان حضرت سید علاءالدین حسین (ع) در این مراسم به اهمیت شعر آیینی در تاریخ شیعه پرداخت و از شاعر برجسته دوران امام صادق (ع)، سفیان بن مصعب معروف به «عبدی کوفی»، یاد کرد. وی با اشاره به اینکه مرحوم علامه امینی در کتاب «الغدیر» ۸۶ بیت از اشعار عبدی را نقل کرده است، اظهار داشت:امام صادق (ع) درباره عبدی فرمودند: اشعار او را به فرزندان خود بیاموزید، زیرا در راه دین خدا سروده شده است.
حجتالاسلام والمسلمین طاهری، افزود: عبدی با وجود شهرت در میان شاعران زمان خود، به دلیل ارادت به اهل بیت (ع) مورد عنایت ویژه امام صادق (ع) قرار گرفت. شاعرانی مانند دعبل نیز با سرودن اشعاری که مورد پسند اهل بیت (ع) بود، به جایگاه والایی دست یافتند.
وی خطاب به شاعران حاضر تأکید کرد: شما شاعران آیینی باید به گونهای شعر بسرایید که مورد رضایت امام زمان (عج) قرار گیرد و مسیر عبدیها را ادامه دهید.
دبیر جامعه روحانیت شیرازدر ادامه به ماجرای سفر عبدی به مدینه برای زیارت امام صادق (ع) اشاره کرد و گفت:عبدی به همراه همسرش که از شیفتگان اهل بیت (ع) بود، با فروش طلاهای همسرش راهی مدینه شد. در میانه سفر، همسر عبدی بیمار شد و در آستانه مرگ قرار گرفت.
عبدی با ایمان به زیارت امام رفت و وقتی نزد حضرت رسید، امام از حال همسرش جویا شدند.
وی گفت که همسرش در حال احتضار است، اما امام فرمودند به کاروانسرا بازگردد، زیرا همسرش به سلامت در انتظار اوست.
وی ادامه داد: همسر عبدی پس از بازگشت او نقل کرد که ملکالموت برای گرفتن جانش آمده بود، اما آقایی با لباس متمایل به سرخ وارد شد و به ملکالموت دستور داد که برود. این عنایت امام صادق (ع) بود که جان او را نجات داد.
دبیر جامعه روحانیت شیراز افزود: جایگاه عبدی نزد امام چنان بود که هرگاه اشعارش را میخواند، شانههای امام از شدت گریه میلرزید و شیون اهل خانه بلند میشد.
حجتالاسلام طاهری در پایان با تقدیر از حضور شاعران آیینی و تلاش آنها در سرایش اشعار برای حضرت سید علاءالدین حسین (ع)، اظهار داشت: رمز عاقبتبهخیری، ارادت به خاندان پیامبر (ص) است. دیدن شاعرانی که حتی در حوزه طنز فعالیت میکنند، اما به عشق حضرت سید علاءالدین حسین (ع) به سرایش اشعار آیینی روی آوردهاند، نشاندهنده ارادت عمیق به این آستان مبارک است.
وی همچنین به اهمیت سادگی و خلوص در خدمت به اهل بیت (ع) اشاره کرد و گفت: همانگونه که حاجآقا ابوترابی در اسارت با هدیه دادن یک گیوه نزار، اما پر از معنا، به افسر بعثی قلب او را نرم کرد، شما شاعران نیز با اشعار ساده اما خالصانه خود میتوانید دلها را به سمت اهل بیت (ع) هدایت کنید.