خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد:

انتقاد از تعداد کم تخت‌های آی‌سی‌یو در بخش خصوصی/ سرمایه‌گذاری در حوزه سلامت و بیمارستان‌سازی وضعیت مطلوبی ندارد

انتقاد از تعداد کم تخت‌های آی‌سی‌یو در بخش خصوصی/ سرمایه‌گذاری در حوزه سلامت و بیمارستان‌سازی وضعیت مطلوبی ندارد
کد خبر : ۱۵۸۰۲۸۵

رئیس انجمن آنستزیولوژی و مراقبت‌های ویژه ایران درباره وضعیت بخش های مراقبت ویژه در شرایط کنونی آنفلوانزا و سایر بیماری تنفسی توضیحاتی ارائه داد.

«علیرضا سلیمی» رئیس انجمن آنستزیولوژی و مراقبت‌های ویژه ایران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه در دوران پیک آنفلوانزا و سایر بیماری‌های تنفسی در کشور هستیم، آیا ارجاعات به بخش مراقبت‌های ویژه افزایش یافته است؟ گفت: به هر حال، در فصل سرما همیشه با شیوع برخی بیماری‌های تنفسی، از جمله آنفلوانزا مواجه هستیم که سال‌هاست این پدیده رخ می‌دهد. در واقع، پیک‌های آنفلوانزا در زمستان و فصل سرما به وقوع می‌پیوندد. به همین دلیل، توصیه می‌شود که مردم مراقب باشند، زیرا سویه‌های جدیدی از کووید نیز ممکن است وجود داشته باشد یا سایر بیماری‌های تنفسی که با سردی هوا تشدید می‌شوند. 

وی ادامه داد: خوشبختانه، امکانات موجود در کشور در حال حاضر کافی است و قابل مقایسه با شرایط زمان همه‌گیری کووید نیست. در آن زمان، حجم بیماران و کمبودهای موجود به هیچ وجه با شرایط کنونی قابل مقایسه نیست. اما طبیعی است که در فصول سرما با موجی از بیماری‌های تنفسی مواجه شویم. ممکن است در فصل گرما نیز با برخی بیماری‌های دستگاه گوارش روبرو شویم. این موارد قابل پیش‌بینی هستند و برای مدیریت آن‌ها می‌توان برنامه‌ریزی کرد. 

او تاکید کرد: مردم عزیز نیز بهترین کاری که می‌توانند انجام دهند، پیشگیری است. شستشوی دست‌ها و استفاده از ماسک در مناطق شلوغ، به ویژه اگر فردی بیمار باشد، بسیار مهم است تا از اطرافیان خود فاصله بگیرد. همچنین، تقویت سیستم ایمنی بدن نیز مؤثر است. 

سلیمی در پاسخ به این سوال که آیا آلودگی هوا در این مدت اخیر بستری‌های بخش مراقبت‌های ویژه را افزایش داده است؟ افزود: در مورد آلودگی هوا باید گفت که یک عامل زمینه‌ساز جدی است که می‌تواند برخی بیماری‌های خطرناک، مانند سرطان را ایجاد کند یا بیماری‌های تنفسی را تشدید کند. ما سال‌هاست که با مشکل آلودگی هوا در شهرهای بزرگ، به ویژه تهران، مواجه هستیم و در روزهای آلوده، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و ریوی بیشتر است. در درازمدت، آلودگی هوا می‌تواند زمینه‌ساز برخی بیماری‌های جدی شود. 

او متذکر شد: توصیه می‌شود مردم تا حد امکان از فعالیت‌های سنگین در هوای آلوده پرهیز کنند، به‌ویژه اگر دچار بیماری‌های جدی قلبی و ریوی هستند، به هشدارهای هواشناسی توجه کنند. در روزهایی که هشدار وجود دارد، تلاش کنند فعالیت‌های خود را کاهش دهند. 

رئیس انجمن آنستزیولوژی و مراقبت‌های ویژه ایران تصریح کرد: در مورد بستری در بخش آی‌سی‌یو به خاطر آلودگی هوا، نمی‌توان به راحتی تفکیک کرد. آلودگی هوا یک عامل زمینه‌ای است که برخی بیماری‌ها را تشدید می‌کند. نمی‌توانم آمار دقیقی ارائه دهم، اما به طور کلی، آلودگی هوا تأثیرگذار است و مراجعین به اورژانس را افزایش می‌دهد.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا بخش‌های مراقبت ویژه به لحاظ تعداد تخت و تجهیزات در وضعیت مطلوبی قرار دارند؟ گفت: در خصوص بخش‌های مراقبت ویژه، در سال‌های اخیر تعداد تخت‌های بیمارستانی در بخش خصوصی افزایش چندانی نیافته و به تبع آن، تعداد تخت‌های آی‌سی‌یو نیز کم بوده است. به نظر می‌رسد سرمایه‌گذاری در حوزه سلامت و بیمارستان‌سازی وضعیت مطلوبی ندارد. اگر این روند ادامه یابد، ممکن است مشکلاتی ایجاد شود. باید زمینه‌هایی فراهم شود تا شاهد باز شدن بیمارستان‌های جدید و افزایش تخت‌های آی‌سی‌یو با تجهیزات مدرن باشیم که نیازهای کشور را برطرف کند. در حال حاضر، کمبود خاصی احساس نمی‌شود، اما باید از همین حالا مراقب باشیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز