مدیرکل میراث فرهنگیگیلان از تشدید نظارتها و بازدیدها در آستانه شب یلدا خبر داد و گفت: کلیه مراکز گردشگری تحت نظارت این اداره کل میبایست جهت معرفی پکیجهای پذیرایی و برنامه ها بر اساس نرخ نامه مصوب ارائه خدمات کنند.
به گزارش ایلنا از رشت، شهرود امیرانتخابی از تشدید نظارتها در شب یلدا خبر داد و گفت: آیین شب چله به عنوان یک رخداد فرهنگی میتواند در کنار سایر رسوم گیلانیان در جذب گردشگر تاثیر داشته باشد.
امیرانتخابی ادامه داد: در گیلان از سالیان گذشته جشن هایی مرسوم بوده که در فرهنگ، اندیشه و چگونگی معیشت گیل زنان و گیل مردان ریشه داشته و میتوان آن را نمادی از تمدن و باورهای مردمی دانست.
وی گفت: شب یلدا همچون سایر آیینها ، سنتی زیباست که نمادی از پیوند با مظاهر قدرت پروردگار در طبیعت را به نمایش گذاشته است.
امیرانتخابی، شب یلدا را فرصتی مناسب در تحکیم روابط خانوادگی، دوستی و شهروندی دانست و ادامه داد: مراسم شب چله، میراث معنوی در طی قرون و اعصار بوده و حفظ آن اصالتی باورنکردنی از منابع پایدار جاذبه های استان را به ارمغان می آورد.
مدیرکل میراث فرهنگیگیلان از تشدید نظارتها و بازدیدها در این شب گفت و تاکید کرد: کلیه مراکز گردشگری تحت نظارت این اداره کل میبایست جهت معرفی پکیجهای پذیرایی و برنامهها و اخذ مصوب نرخنامه مربوط به این شب اقدام کرده تا بر اساس آن ارائه خدمات کنند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان با اعلام شماره تماس ۳۳۶۱۸۴۶۵ جهت ارتباط شهروندان با ستاد خدمات گردشگری به منظور هرگونه راهنمایی، پیشنهاد، انتقاد و حتی شکایت از سطح خدمات رسانی تصریح کرد: نظارتها و بازدیدها در صورت لزوم مشترکاً با سایر دستگاههای مرتبط انجام گرفته و در صورت مشاهده هرگونه تخلف برخورد قانونی اعمال خواهد شد.
شایان ذکر است شب یلدا یا چله شب در گیلان آغاز پرشگون شب نشینیهای پرشور و همدلانه مردم در طول زمستان بود که تا نزدیکی روزهای نوروزی ادامه می یافت.
فال هندوانه ، خوردن هفت نوع میوه ی پاییزی و زمستانی، از رسوم قدیمی چله شب است که هنوز مردم به آن باور دارند.برترین میوه ها،به، سیب،گلابی محلی (خوج) و ازگیل در آب نگه داشته شده است. تنقلات این جشن ،انواع مرکبات و آجیل که در خانه برشته کرده بودند. تخم انواع صیفی را در تابستان جمع و خشک کرده ، برنج و گندم بو داده ی مخلوط با کشمش شاهانی بود.انواع شیرینی های خانگی ویژه ی شب چره های خانگی زمستانی، دوشاب برنج،حلوای کنجدی و کاکا( نوعی کیک خانگی محلی که با آرد، شکر، مغز گردو در تابه پخته می شد) را شامل بود.