معاون استاندار گیلان خبر داد:
صادرات بیش از 12 هزار تن چای از ابتدای امسال در گیلان
معاونهماهنگیاموراقتصادی و توسعهمنابع استاندار گیلان با اشاره به اینکه در هشت ماهه نخست امسال حدود 12 هزار و 600 تن چای تولیدی به کشورهای دیگر صادر شده است،گفت: در صادرات چای نسبت به مدت مشابه سال گذشته، شاهد رشد 51 درصدی هستیم.
به گزارش ایلنا از رشت، سیدمحمد احمدی در دومین جلسه کمیته تخصصی چای استان گیلان با اشاره به اینکه در زنجیره تولید هر صنعتی بخشهای تأثیرگذاری وجود دارند که با نادیدهگرفتن هر بخش، آن صنعت با مشکل مواجه میشود، افزود: در صنعت چای سه عنصر چایکار، کارخانهدار و بازرگان نقشآفرین هستند که باید در کنار یکدیگر باشند.
وی افزایش میزان سطح زیرکشت چای در سالهای اخیر را نشاندهنده پویایی این صنعت دانست و اظهار داشت: دولت در بخش خرید تضمینی برنج، چای و گندم سیاستهای حمایتی خود را اعمال میکند ولی متأسفانه برخی به صورت غیرمنصفانه نسبت به حمایتهای دولت در بخش چای اظهار نظر میکنند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار گیلان با بیان اینکه قیمت خرید تضمینی محصولات در شورای اقتصاد و براساس شاخصهای مختلفیتعیین میشود، گفت: با اجرای سیاستهایحمایتی در بخشهای غیر از تعیین قیمت نیز میتوانیم به افزایش میزان رضایتمندی چایکاران کمک کنیم.
وی به تولید بیش از 25 هزار تن چای خشک تولید داخل اشاره و خاطرنشان کرد: تغییر ذائقه مردم به سمت نوشیدن چای تولید داخل در حال افزایش است که باید میزان تولید با کیفیت این محصول را نیز ارتقاء بخشیم.
سیدمحمد احمدی کشاورزی را یکی از محورهای توسعه استان گیلان عنوان کرد و گفت: تشکیل کمیتههای تخصصی در همه محصولات تولیدی گیلان بواسطه اهمیت این موضوع است و تأکید استاندار گیلان بر برگزاری جلسات به صورت کارشناسی و با حضور بخش خصوصی و دانشگاهیان است.
وی به ارائه طرح پیشنهادی درخصوص ارتقاء شاخصهای تولید چای داخلی و بررسی در این جلسه اشاره کرد و افزود: با کلیات این طرح در این جلسه موافقت شد اما در جزئیات نیازمند بررسی های دقیقتر هستیم.
در این جلسه رییس سازمان چای کشور میزان سطح زیرکشت محصول چای را حدود 25 هزار هکتار عنوان کرد و گفت: تعداد 151 کارخانه تولید چای به خرید تضمینی برگ سبز اقدام میکنند که از این تعداد 55 کارخانه با برند خود مجوز بسته بندی دارند.
حبیب جهانساز به خرید 112 هزار تن برگ سبز از چایکاران در سال گذشته اشاره کرد و افزود: نیاز کل کشور به محصول چای 105 تا 110 هزار تن است که به طور متوسط در سال 25 هزار تن چای خشک در داخل تولید میشود.
وی به احیاء بیش از 2 هزار و 500 هکتار از باغات چای در دولت تدبیر و امید اشاره و خاطرنشان کرد: با تقویت صندوق حمایت از توسعه صنعت چای میتوانیم در افزایش تولید این محصول موفقتر عمل کنیم.
در این نشست برخی از کارخانهداران و مدیرانتعاونیهایچایکاران به بیان دیدگاهها، پیشنهادات و دغدغههای چایکاران در مسیر تولید این محصول پرداختند.