تولید برق در گیلان بیش از سه برابر میزان مصرف است
مدیرعامل شرکت سهامی برق منطقهای گیلان گفت: اکنون 2 هزار و 816 مگاوات برق در این استان تولید میشود که حدود 3 برابر میزان مصرف است.
به گزارش ایلنا، عظیم بلبلآبادی در گفتوگو با اصحاب رسانه اظهار کرد: صنعت برق در استان گیلان 3 محور اصلی دارد که بخش تولید انرژی برق از طریق نیروگاهها به عنوان اولین بخش محسوب میشود.
وی با بیان اینکه دومین بخش آن نیز انتقال و فوق توزیع نیروی برق است که در حوزه کاری شرکت سهامی برق منطقهای گیلان قرار دارد و سطوح ولتاژی 400 – 230- 132 و 63 کیلوولت را شامل میشود، افزود: سومین محور نیز توزیع انرژی در سطح ولتاژ کمتر از 20 کیلوولت است و این بخش در حیطه کاری شرکت توزیع نیروی برق استان قرار دارد.
بلبلآبادی عنوان کرد: انرژی تولید شده در نیروگاهها از طریق خطوط انتقال و فوق توزیع به نزدیکی مراکز مصرف مانند شهرها و کارخانجات رسانده میشود و در نزدیکی شهرها مجدداً به سطوح ولتاژی پایینتر از 20 کیلوولت تبدیل میشود و در اختیار مصرفکنندگان اعم از خانگی، کشاورزی، عمومی و . . . قرار میگیرد.
مدیرعامل شرکت سهامی برق منطقهای گیلان در تشریح توانمندیهای این استان در زمینه برق، گفت: خوشبختانه در سطح استان در بخش انتقال و فوق توزیع توانمند هستیم و در حال حاضر حدود 60 دستگاه پست انتقال و فوق توزیع در حال بهرهبرداری داریم.
وی ادامه داد: این پستها شامل یک دستگاه پست 400 کیلوولت، 13 دستگاه پست 63/230 کیلوولت، 2 دستگاه پست 132 کیلوولت و 44 دستگاه پست 20/63 کیلوولت است که تامین انرژی مطمئن و پایدار از طریق این پستها در سطح استان گیلان با ظرفیت اسمی حدود 6600 مگاولت آمپر صورت میگیرد و ارتباط پستهای موجود نیز از طریق حدود 2800 کیلومتر مدار خطوط در سطوح ولتاژی مختلف انجام میشود.
بلبلآبادی گفت: محدوده جغرافیایی کار شرکت سهامی برق منطقهای گیلان، فقط این استان است و شبکههای موجود فقط در داخل استان در حال بهرهبرداری هستند.
وی اضافه کرد: اکنون 2 هزار و 816 مگاوات برق در گیلان تولید میشود و میزان مصرف در این فصل حدود 800 مگاوات است یعنی بیش از حدود 3 برابر میزان مصرف، انرژی برق تولید میکنیم که مازاد آن به استانهای همجوار مانند مازندران – زنجان – آذربایجان و تهران صادر میشود.
مدیرعامل شرکت سهامی برق منطقهای گیلان در مورد اتلاف انرژی برق از طریق خطوط انتقال بیان کرد: اصولاً انتقال انرژی با اتلاف همراه است به همین دلیل برای مسافتهای طولانی و مسیرهای دور بعد از تولید برق در نیروگاهها از سطوح ولتاژ بالا یعنی 400 ، 230، 132 و 63 کیلوولت استفاده میکنیم تا میزان تلفات تقلیل پیدا کند.
وی اظهار کرد: خوشبختانه با تمهیدات لازم در حال حاضر میزان تلفات انرژی برق کاهش یافته است به طوری که از حدود 5/3 درصد تلفات در سالهای گذشته این رقم در سال 92 به 1/2 درصد و در سال 93 به میزان 71/1 درصد تقلیل یافته است و این میزان کاهش تلفات، دستاورد بزرگی برای صنعت برق استان محسوب میشود و این توفیق با ایجاد پستها و نیروگاههای جدید و تعمیر و نگهداری به موقع تجهیزات حاصل شده است.
بلبلآبادی با اشاره به اتلاف انرژی در بخش توزیع نیروی برق گفت: در بخش توزیع که در حیطه کاری شرکت توزیع نیروی برق استان گیلان است تلفات انرژی برق وجود دارد و به دلیل طول بسیار زیاد شبکه در این بخش تلفات بیشتر از بخش انتقال و فوق توزیع است.
این مسئول اضافه کرد: در سالهای گذشته میزان تلفات در بخش توزیع حدود 5/13 درصد بود که در طی سال گذشته و امسال این رقم به حدود 6/11 درصد محدود شده است.
وی به توانمندی و امکانات خوب برق و توزیع نیروی برق استان اشاره کرد و افزود: به لحاظ تجهیزات و امکانات، ماشین آلات، نگهداری و تعمیرات و خدماترسانی در حوادث قهریه خوشبختانه شرکت سهامی برق منطقهای گیلان و توزیع نیروی برق از امکانات کافی برخوردار هستند ولی در برف سنگین سال 83 و سالهای اخیر بحث عدم امکان تردد، از مشکلات مهم بود که در آن ایام خدمات رسانی را دچار مشکل کرده بود.
مدیرعامل شرکت سهامی برق منطقهای گیلان در مورد احداث خطوط انتقال و فوق توزیع در زمینهای مردم، عنوان کرد: طبق ماده 18 قانون سازمان برق ایران برای مسیر و حریم خطوط انتقال و فوق توزیع نیروی برق اصولاً هیچ گونه هزینهای پرداخت نمیشود.
بلبلآبادی خاطرنشان کرد: صاحبان و مالکان اراضی مسیر به صورت سطحی میتوانند از زمین خودشان مطابق روال گذشته بهرهبرداری داشته باشند.
وی افزود: چنانچه در اثر عبور خطوط جدید اگر اعیاناتی در حریم واقع شود هزینههای مذکور مطابق قیمت کارشناسی روز پرداخت میشود و همچنین اگر در محل احداث پایههای این خطوط انتقال برق، خسارتهای کشاورزی وارد شود در این بحث هم طبق قیمت کارشناسی روز هزینههای مربوطه پرداخت میشود ولی از بابت حریم، طبق قانون پرداخت هزینه پیش بینی نشده است و علاوه بر اینها نهال کاری در حریم خط نباید صورت بگیرد مگر این که ارتفاع درختها بسیار محدود باشد و به لحاظ حوادث الکتریکی مشکلاتی را ایجاد نکند.
این مقام مسئول در مورد افت فشار برق در تولم شهر و روستاهای اطراف گفت: طبیعت زیبای گیلان چالشهایی را برای صنعت برق بوجود میآورد. از جمله این چالشها بحث وجود رطوبت در سطح استان گیلان است که باعث خوردگی در بخشهای خطوط میشود و به افت ولتاژ دامن میزند.
مدیرعامل شرکت سهامی برق منطقهای گیلان گفت: در بعضی از نقاط شبکههای موجود، نیاز به بازسازی، ترمیم و بهینهسازی دارند ولی ما در تولید برق مشکلی نداریم و اکنون 3 برابر میزان مصرف گیلان در این استان برق تولید میشود.در بخش انتقال و فوق توزیع بخصوص در بخش توزیع چالشهایی وجود دارد و به سرمایهگذاری نیاز است.
وی در خصوص بحث آسیبهای خطوط انتقال نیز اظهار کرد: در بحث آسیبهای خطوط انتقال و فوق توزیع نیروی برق براساس مطالعات جهانی این موضوع نه صددرصد تایید و نه صددرصد تکذیب شده است ولی اگر در فواصل خیلی نزدیک با خطوط فشار قوی واقع شویم ممکن است خساراتی را به همراه داشته باشد اما اگر این خطوط در نزدیکی شهر یا روستاها باشد به هیچ وجه مشکلی را ایجاد نخواهد کرد.
بلبل آبادی افزود: در استان گیلان از 6 نیروگاه بزرگ و کوچک بهره برداری میکنیم که 3 نیروگاه از سوختهای فسیلی بهره میگیرند و این نیروگاهها شامل، نیروگاه سیکل ترکیبی گیلان واقع در شهر صنعتی رشت به عنوان بزرگترین نیروگاه استان با ظرفیت تولید 1306 مگاوات، نیروگاه سیکل ترکیبی پره سر با ظرفیت 968 مگاوات و نیروگاه لوشان با ظرفیت تولید 360 مگاوات هستند.
وی یادآور شد: سه نیروگاه بخش انرژیهای پاک نیز شامل نیروگاه بادی منجیل با ظرفیت تولید 3/92 مگاوات، نیروگاه آبی سد سپیدرود با ظرفیت 5/87 مگاوات و نیروگاه سد تاریک با ظرفیت 4/3 مگاوات درحال بهرهبرداری هستند.
بلبل آبادی اضافه کرد: براساس مطالعات انجام شده پتانسیل ایجاد 3 هزار مگاوات برق درسایتهای بادی منطقه منجیل شناسایی شده است که درحقیقت یک موهبت الهی بزرگی برای گیلان به شمار میرود و درهمین راستا مذاکرات اولیه با بخش خصوصی برای تولید انرژی بادی آغاز شده است.
مدیرعامل شرکت سهامی برق منطقهای گیلان در رابطه با انرژی خورشیدی نیز تصریح کرد: استفاده از انرژی خورشیدی یکی از رویکردهای صنعت برق است ولی تعداد روزهای آفتابی در استان گیلان نسبت به سایر استانها بسیار محدود است و درنتیجه در شرایط حاضر در گیلان بهرهگیری از این انرژی به لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه نیست ولی در دیگر استانهای کشور که روزهای آفتابی فراوانی دارند مانند خوزستان – اصفهان و فارس استفاده از این انرژی در دست پیگیری است