خبرگزاری کار ایران

مدیر کل راه و شهرسازی گلستان:

احیای هر هکتار بافت فرسوده نیازمند ۱۰۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری است

احیای هر هکتار بافت فرسوده نیازمند ۱۰۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری است
کد خبر : ۲۱۷۶۰۸

حدود ۷۰ هزار هکتار بافت فرسوده در کشور شناسایی شده که حدود دو هزار و ۲۷۸ هکتار آن در استان گلستان است.

مدیرکل راه و شهرسازی استان گلستان گفت: برای بهسازی و نوسازی هر هکتار بافت فرسوده حدود ۱۰۰ میلیارد ریال سرمایه‎گذاری جدید نیاز است.

به گزارش ایلنا از گرگان، علی بخش رستمی در نخستین سمینار " سیمای مطلوب شهری، هویت دیروز، نیاز امروز و حقوق فردای شهروندان " در گرگان گفت: حدود ۷۰ هزار هکتار بافت فرسوده در کشور شناسایی شده که حدود دو هزار و ۲۷۸ هکتار آن در استان گلستان است.

او افزود: در سالیان گذشته با همکاری شرکت عمران و بهسازی شهری ایران احیا و بازسازی بخشی از بافت‎های فرسوده شهری در استان تجربه شد اما حجم عظیمی از بافت‌های فرسوده موجود و نیمه‎کاره ماندن و طولانی شدن اجرای بسیاری از این پروژه‎ها به علت منابع مالی هنگفت که برای احیای این گونه بافت‎ها نیاز است یکی از مشکلات اساسی به شمار می‎رود.

مدیرکل راه و شهرسازی گلستان با تاکید بر اینکه احیا، نوسازی و بهسازی بافت‎های فرسوده با همکاری مردم قابل تحقق است، افزود: تا زمانی که در احیای بافت‎های فرسوده منافع ساکنان در نظر گرفته نشود نمی‎توان به احیای سریع بافت‎های فرسوده امید داشت.

رستمی با بیان اینکه دولت و نهادهای عمومی باید اعتماد مردم را نسبت به احیای بافت‌های فرسوده جلب کند، خاطرنشان کرد: رضایت ساکنان باید اجرای اصول شهرسازی، معماری و اقتصاد شهری با توجه به قابلیت‎سنجی ویژه همان منطقه صورت بگیرد.

او بر ضرورت ایجاد بسترها و زیرساخت‎های لازم در راستای احیای بافت‎های فرسوده تاکید کرد و اظهار کرد: بافت‎های فرسوده محدوده‎های آسیب‎پذیر شهر در برابر مخاطرات طبیعی به ویژه زلزله بشمار می‎آیند که نیازمند برنامه‎ریزی و مداخله هماهنگ برای سامان‎یابی هستند.

باید از راکد شدن بافت‎های فرسوده جلوگیری شود

مدیرکل راه و شهرسازی گلستان از جمله مزایای بهسازی و نوسازی بافت‎های شهری را در حفظ و صیانت از سرمایه و منابع انسانی، کاهش صدمات و تلفات ناشی از زلزله عنوان کرد و افزود: دستیابی به این مزایا با هیچ معیاری قابل ارزش‎گذاری نیست.

رستمی بیان داشت: بهینه‎سازی استفاده از زمین، کاهش اراضی بایر درون شهرها و ارتقاء شرایط اجتماعی در سایه بهسازی و نوسازی بافت‎های فرسوده محقق می‎شود.

او با تاکید بر ممانعت از راکد شدن بافت‎های فرسوده گفت: برای جلوگیری از راکد شدن بافت فرسوده باید تدابیر مناسب اتخاذ شود و با تحرک بخشیدن، احیا و بازسازی مناطقی که پویایی خود را از دست داده‎اند حیاتی دوباره بخشید و مانع از غیرفعال بودن و تحمیل هزینه به شهر شد.

نخستین سمینار " سیمای مطلوب شهری، هویت دیروز، نیاز امروز و حقوق فردای شهروندان " با رویکرد نقد و بررسی چالش‎ها و راهکارهای سیمای شهری در بافت‎های تاریخی، بافت‎های فرسوده و سکونتگاه‎های غیررسمی و رویکردهای آتی شورای عالی معماری و شهرسازی در هویت شهری و جنبه‎های زیبایی شناختی و با حضور معاون شهرسازی و معماری وزیر راه و شهرسازی و مدیران شهرسازی و معماری ادارات کل راه و شهرسازی استان‌های کشور، مسوولان گلستان و جامعه دانشگاهی در گرگان برگزار شد.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز