برنج های وارداتی سالم هستند؟
دبیر انجمن برنج ایران با بیان اینکه سالها است که صحبت از آلودگی برنجهای هندی به آرسنیک مطرح است، گفت: حتی در دورهای برخی مسئولان هندی نیز به آن اذعان داشتهاند اما بعد از آن کمتر شاهد اظهار نظر آنها در این مورد بودهایم.
به گزارش ایلنا، جمیل علیزاده شایق، دبیر انجمن برنج ایران در خصوص احتمال آلودگی برنج های هندی به آرسنیک، اظهار داشت: صحبت آلودگی برنج هندی به آرسنیک سالها است که مطرح است؛ حتی در گذشته نیز یک مورد رئیس مرکز تحقیقات برنج منطقهای از هندوستان که برنج آن به ایران صادر میشود نیز گفته بود که امکان آلودگی برنج این منطقه به آرسنیک وجود دارد و صحبتهای وی تائید میکرد که برنج این منطقه به آرسنیک آلودگی دارد اما بعدا صحبتهای بیشتری در این زمینه مطرح نشد که احتمالا مقامات هندی اجازه اظهار نظر بیشتر در این مورد را ندادند و لازم است که این موضوع بیشتر مورد بررسی قرار گیرد.
حذف آفات و بیماریهای گیاهی از طریق "پاربویل"
وی در مورد آلودگی برنج هندی به دیگر آفات و بیمارها نیز گفت: امکان اینکه از کشورهایی مانند هندوستان و پاکستان برنج آلوده به این موارد باشد، خیلی کم است؛ چون برنجی که از این کشورها صادر میشود «پاربویل» شده است و عملیات پاربویل باعث میشود که این برنجها آلودگی نداشته باشند.
علیزاده توضیح داد: بههمین دلیل امکان اینکه این برنجها آلوده به آفات و بیماری باشد، ضعیف است، مگر اینکه برخی افراد سوداگر و سودجو، برنج وارداتی را با برنج ایرانی بخصوص برنجهای پرمحصول مخلوط کرده باشند و به نام برنج ایرانی به بازار عرضه کنند که در نتیجه این اختلاط ممکن است آلودگی از برنج ایرانی به کل محموله منتقل شده باشد، اما احتمال اینکه برنج وارداتی آلوده باشد، خیلی پائین است و از طرفی نهادهای نظارتی روی این موضوع در گمرکها نظارت لازم را دارند و اگر محمولههای آلوده وجود داشته باشد، اقدامات فنی و لازم صورت میگیرد.