معاون اجتماعی پلیس کرمان خبر داد:
اجرای طرح شورای معتمد محله پلیس
جانشین معاون اجتماعی پلیس کرمان از اجرای طرح شورای معتمد محله پلیس در ۵ شهر استان به منظور بهره بر داری از ظرفیت معتمدان محلات در راستای پیشگیری از جرایم و آسیبهای اجتماعی خبر داد.
ایلنا: سرهنگ «صفی نتاج» گفت: به موازات توسعه و پیشرفت جوامع، روابط و تعاملات اجتماعی دستخوش تغییر میشوند و توسعه شهرهای بزرگ امکان نظارت و کنترل پلیس بر لایههای اجتماعی و فضای شهرها را دشوار میسازد و درنتیجه زمینه برای رشد انواع جرایم و آسیبها و ناهنجاریهای اجتماعی فراهم میشود.
به گزارش ایلنا از کرمان وی با بیان اینکه در چنین شرایطی نیروی انتظامی میتواند از توان و ظرفیتهای مردم برای غلبه بر مشکلات و مبارزه با ناهنجاریهای جامعه بهره برداری نماید، تصریح کرد: نیروی انتظامی در همین راستا با مطالعه سوابق و بهره برداری از تجارب سایر کشورها اقدامات گستردهای را به منظور بکارگیری ظرفیتهای مردمی برون سازمانی و برون سپاری مأموریتها و مشارکت اقشار مختلف مردم در تأمین نظم و امنیت جامعه به عمل آورده است.
وی ادامه داد: طرح شورای معتمد محله در پاسخ به مطالبات قانونی مردم برای ایحاد امنیت پایدار و توسعه نظم و امنیت اجتماعی تدوین گردیده است و به عنوان یکی از طرحهای راهبردی ناجا در حوزه مشارکت عمومی در دستور کار قرار گرفته است.
جانشین معاون اجتماعی پلیس کرمان ابراز داشت: هدف از اجرای طرح شورای محله، جلب مشارکت و بهره بر داری از ظرفیت معتمدان محلات در راستای پیشگیری از جرایم و آسیبها و معضلات اجتماعی است.
«صفی نتاج» افزود: این طرح به منظور شناسایی و رفع عوامل آسیب زای محلی از طریق طرح مسایل و مشکلات در شورای معتمد پلیس و چاره جویی اهالی محل برای رفع آنها و همچنین حل و فصل دعاوی در مراحل اولیه، جلوگیری از تشکیل پرونده انتظامی و قضایی، ایجاد سابقه برای افراد، بهره برداری از تمامی ظرفیتها ی مردمی، به کارگیری نظرات و ایدههای ساکنان محلات برای رفع معضلات اجتماعی و ایجاد یک رکن مشورتی متناسب با نیازمندیهای ساکنان محلات برای فرماندهان انتظامی شهرستانها و رؤسای کلانتریهاست.
وی خاطر نشان کرد: در این راستا نیروی انتظامی در صدد است در محلات مختلف، شورای معتمد پلیس را با عضویت همه اقشار مردم از جمله بازنشستگان ناجا و سایر نیروهای مسلح، مدیران مدارس، اساتید دانشگاه، اعضاء انجمن اولیاء و مربیان، اعضاء شوراها و خانه سلامت، چهرههای شاخص، مورد اعتماد و امین مردم و از عموم مردم به ویژه جوانان به اجرا در آورد.
این مقام انتظامی اظهار داشت: از مزیتهای این طرح ناامن کردن محلات برای مجرمان میباشد که چنانچه افراد محلات دست به دست هم دهند و در تولید امنیت همکاری نمایند، دیگر مجالی برای افراد بزهکار وجود نخواهد داشت و کمتر شاهد حوادثناگوار و جرایم از جمله سرقت، ایجاد مزاحمت، خرید و فروش مواد مخدر و سایر جرایم خواهیم بود.
«صفی نتاج» با بیان اینکه طرح شورای معتمد محله در شهرستانهای کرمان، سیرجان، جیرفت، بم و رفسنجان اجرا میگردد، یاد آور شد: از تمام اقشار مردم انتظار داریم که نیروی انتظامی را در اجرای این طرح یاری نمایند و جهت عضویت در شورای معتمدان با رؤسای کلانتریها هماهنگی لازم را معمول دارند.
وی اظهار داشت: پس از عضویت افراد در شورای معتمدان پلیس، آموزشهای لازم به افراد ارائه خواهد شد و امید است با همکاری مردم فهیم و بزرگوار استان بتوانیم جامعهای امن و عاری از هرگونه بزه و معضلات اجتماعی داشته باشیم.