مختار هاشمی عنوان کرد:
سیل اخیر نشاندهنده وجود پیوند عمیق بین آب، طبیعت و جامعه است
دبیر علمی سومین کنفرانس ملی هیدرولوژی مناطق نیمه خشک گفت: سیل اخیر هزینههای اجتماعی، روانی و اقتصادی عظیمی بر هموطنان و کشور تحمیل کرد و این نشان میدهد که پیوند عمیقی بین طبیعت، آب و جامعه وجود دارد.
به گزارش ایلنا، سید مختار هاشمی در سومین کنفرانس ملی هیدرولوژی مناطق نیمهخشک که با محوریت آب، انسان و طبیعت در سنندج برگزار شد، اظهار کرد: سیل اخیر هزینههای اجتماعی، روانی و اقتصادی عظیمی بر هموطنان و کشور تحمیل کرد و این نشان میدهد که پیوند عمیقی بین طبیعت، آب و جامعه وجود دارد.
وی افزود: وقایع جدی هیدرولوژی مانند سیلاب اخیر نشان داد ما به ارزیابی علمی (هیدرولوژی) مستقل بر اساس دادههای دقیق و قابل اعتماد، بررسی و مرور دقیق اطلاعات پایه هیدرولوژی و اقلیمی برای رفع عدم قطعیتها در برنامهریزی، توسعه، تخصیص و مدیریت منابع آب نیاز مبرم داریم، بنابراین، ضرورت این کنفرانس بیشتر و بیشتر احساس میشود.
هاشمی، بررسی هیدرولوژی اجتماعی را یکی از اولویتهای مطالعاتی دانست و گفت: این نخستین بار است که در ایران همایشی با محوریت هیدرولوژی اجتماعی مورد توجه قرار گرفته است.
دبیر علمی کنفرانس ملی هیدرولوژی مناطق نیمه خشک تصریح کرد: علوم آب و هیدرولوژی نقش مهمی در سیاست جهانی و توسعه پایدار ایفا میکند و مفهوم نوین قلمروهای هیدرولوژی اجتماعی بر ارتباط عمیق آب با ذهنیات صحه میگذارد. در حقیقت تا ذهنیت افراد و جوامع مربوطه در مساله آب مشخص نشود نمیتوان در این زمینه تصمیم عملی را اتخاذ کرد.
هاشمی در ادامه بیان داشت: زمانی میتوان به مباحث مرتبط با آب ورود پیدا کرد که این مباحث در چرخه هیدرولوژی اجتماعی بررسی شود و این چرخه متابولیسم جوامع انسانی و ابعاد زیست انسانی را به چرخه فیزیکی هیدرولوژیک میافزاید و این نشاندهنده آن است که آب در طی جریانش در اجتماع چه تاثیر بر آن گذاشته و چه تاثیراتی میپذیرد.
عضو کمیسیون ستاد احیای دریاچه ارومیه اظهار داشت: برگزاری این محفل علمی حاصل همفکری و همراهی شخصیتهای حقیقی و حقوقی در راستای پیشبرد دانش روز و پر رنگتر کردن مسئله اجتماعی آب برگزار شده است.
هاشمی از ارسال 95 مقاله به دبیرخانه این همایش خبر داد و گفت: از این تعداد 73 مقاله مورد پذیرش قرار گرفته و از تعداد مقالات پذیرش شده 42 مقاله بهطور شفاهی و 31 مقاله هم در قالب پوستر ارائه شده است.
در ادامه این کنفرانس، چیا سهرابنژاد اظهار داشت: مسئله آب، یکی از مهمترین مباحث اصلی کشور است که باید بیش از پیش به آن پرداخته شود.
وی، ضمن همدردی با مناطق سیلزده کشور بیان کرد: خوشبختانه بارشهای اخیر کمترین خسارات را در کردستان داشت و امید است این بارشها با تدبیر به فرصتی برای استان تبدیل شود.
رییس جهاددانشگاهی کردستان تصریح کرد: این نهاد علمی، ورود به مسائل مختلف کشور با نگاهی علمی را رسالت اصلی خود میداند.
وی ادامه داد: امروز مسئله آب، یکی از مهمترین مباحث اصلی کشور است که باید بیش از پیش به آن پرداخته شود.
سهراب نژاد، ضمن همدردی با مناطق سیل زده کشور بیان کرد: خوشبختانه بارشهای اخیر کمترین خسارات را در کردستان داشت و امید است، این بارشها با تدبیر به فرصتی برای استان تبدیل شود.
وی افزود: برگزاری چنین کنفرانسهای علمی میتواند بسترساز استفاده بهینه و مدیریت درست آبهای استان باشد چراکه آب، همچنان برای ما یک نعمت است و نباید اجازه داد که به یک تهدید تبدیل شود.
در ادامه، کمال حسینی، رئیس اتاق بازرگانی سنندج تصریح کرد: مسئله آب در هر استراتژی توسعهای و اقتصادی در کشورمان تاثیرگذار است و نمیتوان نسبت به آن بی تفاوت بود.
وی ادامه داد: بخشخصوصی نیز به اقتصاد آب و نقش بسزای آن در توسعه اقتصادی دغدغه داشته و در این راستا با جامعه دانشگاهی استان همکاری لازم را دارد.
حسینی خاطرنشان کرد: در این همایش چالشهای حوزه آب و خاک به شیوهای علمی و با همکاری اساتید دانشگاهی بررسی میشود و امیدواریم خروجی این همایش مثمرثمر واقع شود.