خبرگزاری کار ایران

معاون عمرانی استاندار کردستان:

صنایع دستی یکی از ابزارهای انتقال و گسترش فرهنگ است

صنایع دستی یکی از ابزارهای انتقال و گسترش فرهنگ است
کد خبر : ۵۷۲۰۴۷

معاون عمرانی استاندار کردستان گفت: صنایع دستی یکی از ابزار انتقال و گسترش فرهنگ است و فرهنگ و هویت ملی کشورها و روحیه مردم آن منطقه را به نمایش می گذارد.

به گزارش ایلنا، امیر قادری در مراسم ثبت‌جهانی شهرستان مریوان به عنوان شهر جهانی"کلاش" با اشاره به ظرفیت‌های گسترده مریوان در زمینه گردشگری و صنایع دستی، اظهار کرد: شهرستان مریوان با دارا بودن جاذبه‌های گردشگری دارای قابلیت‌های فراوانی در این حوزه است.

وی افزود: خط مقدم رفع مشکلات و معضلات موجود به ویژه رفع معضل بیکاری و افزایش درآمد و اشتغال‌زایی، گردشگری است و مریوان در استان کردستان به عنوان مهمترین نقطه این خط مقدم است.

قادری بیان کرد: ثبت جهانی مریوان باعث رونق این شهرستان شده و باتوجه به این امر که صنایع دستی و کلاش می تواند به امر درآمد زایی و معیشت خانواده ها کمک کند باید مورد توجه بیشتری قرار گیرد لذا امید است که مردم و مسئولان با یاری یکدیگر بتوانند از ظرفیت های موجود به خوبی استفاده نمایند.

معاون عمرانی استاندار کردستان ادامه داد: صنعت کلاش و صنایع دستی موجود به غیر از کمک معیشتی برای خانواده ها و کمک به اقتصاد خانواده ها می تواند باعث روند انتقال فرهنگ مردم هر منطقه گردد.

 قادری افزود: صنایع دستی صنعتی سبز و عاری از مخربات است و به هیچ وجه به محیط زیست آسیب نمی‌رساند و وقتی چنین ظرفیتی در استان کردستان وجود دارد باید همه تلاش کنیم تا از این ظرفیت به نحو مطلوب استفاده کنیم.

 فرماندار مریوان هم در این مراسم با اشاره به این نکته که صنایع دستی بکر و مهمان نوازی مردم شهرستان مریوان دو ویژگی اصلی مردم این شهرستان است، اظهار کرد: یکی از ویژگی‌های بسیار مهم مردم فهیم شهرستان مریوان مهمان نوازی آنهاست.

محمد شفیعی افزود: برای برگزاری این جشن و ثبت شدن این شهرستان به عنوان شهر جهانی کلاش زحمت های فراوانی کشیده شده است و همه دستگاه های اجرایی تلاش کردند تا امروز این شهر ثبت جهانی شد.

وی عنوان کرد: شهرستان مریوان به غیر از نام‌های دیگر خود که پایتخت تئاتر خیابانی و پایتخت ورزش‌های هوایی است، امروزه در یونسکو نام مریوان با گیوه کلاش ثبت شده است.

وی تصریح کرد: امروزه برای ثبت جهانی شدن مریوان با نام شهر جهانی کلاش خیابانی با همین نام نامگذاری شده است و باید عنوان کرد که این شهر پرنشاط است و گردشگر پذیر بوده و لازمه توسعه شهر نیز تقویت همدلی و کمک برای تامین زیرساخت های گردشگری است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان نیز در ادامه این مراسم، اظهار کرد: تمامی مردم و مسئولان دست به دست یکدیگر دادند تا این شهر به عنوان شهر جهانی کلاش در شورای جهانی صنایع دستی ثبت شود و به طور حتم این موفقیت به تمام استان کردستان متعلق دارد.

محسن علوی با اشاره به این امر که امروزه بیش از 4500 نفر در مریوان مشغول به تولید کلاش هستند عنوان کرد: بیشترین آموزشگاه های کلاش بافی، بیشترین کارگاه های تولید کلاش و بیشترین فروشگاه های کلاش امروزه در این شهرستان فعال هستند.

انتهای پیام/
ارسال نظر