سلیم کریمی:
مواد مخدر صنعتی، مرز نمیشناسد/ مهمترین پیشگیری، اجتماعی کردن مبارزه است
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کردستان گفت: بهترین مبارزه و پیشگیری با مواد مخدر اجتماعی کردن مبارزه با این معضل است.
به گزراش خبرنگار ایلنا، سلیم کریمی امروز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه مواد مخدر از بحرانهای اصلی جهانی و جزو چهار بحران است و نیز 90 درصد مردم کشور از مواد مخدر احساس نگرانی دارند، افزود: اگر برای حداقل 90 درصد از مردم مبارزه در همه جوانب شامل پیشگیری، مقابله، درمان و مشارکت ها دغدغه اصلی باشد قطعا مبارزه نتایج خوبی در خصوص کنترل مواد مخدر خواهد داشت.
وی با اشاره به عوارض اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی مواد مخدر تصریح کرد: براساس شاخصهای اقتصادی سال 83 سالیانه مواد مخدر، 10 هزار میلیارد تومان بر کشور تحمیل میکند که این سوای خسارات مادی است که وارد میکند و در بحث عوارض اجتماعی، افزایش طلاقها، همسرآزاریها، قتلها، کودک آزاریها و نزاعها را به دنبال دارد که باز باعث عدم امنیت روانی اجتماعی می شود.
دبیر شورای هاهنگی مبارزه با مواد مخدر کردستان بیان کرد: امروز مواد مخدر صنعتی، مرز نمیشناسد پس بحث مقابله در مبارزه با مواد مخدر صنعتی جدید خیلی سخت و پیچیده است و بهترین مبارزه با مقابله و پیشگیری با مشارکت مردم انجام می گیرد.
کریمی از تمامی دستگاههای شورای هماهنگی، سازمانهای مردم نهاد، گروههای مرجع و همه ی کسانی که به نحوی در مبارزه با مواد مخدر سهم دارند تشکر و اعلام کرد که باید براساس برنامه ششم باید 25 درصد کاهش اعتیاد داشته باشیم و برای رسیدن به این مهم باید تلاشهایمان را چند برابری و جهاد گونه کنیم.
وی همچنین به تشریح برنامههای هفته مبارزه با مواد مخدردر کردستان پرداخت و اظهارداشت: فضاسازی مناسب شهری و روستایی با نصب بنر، برپایی چادر اطلاع رسانی توزیع بروشور، سی دی و... اقلام تبلیغی در کل استان، برپایی نمایشگاه، عکس، برگزاری 2 کارگاه ویژه روحانیون و کارشناسان فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی و اعزام گروههای سفیران مبارزه با مواد مخدر واطلاعرسان پیشگیری و درمان و بهبودی، به روستاهای پر جمعیت استان نیز از مهمترین برنامههای این هفته برشمرد.
کریمی مردمی بودن سازمانهای مردمنهاد را یک پتانسیل دانست و اعلام کرد که سازمانهای مردم نهاد از دل جامعه برخواستهاند و هدف از تشکیل کمک به حل مشکلات و تسهیل برنامههاست که این خود یک ظرفیت بسیار عالی است و میتوان به بهترین نحو از آن بهره مند شد.
وی همچنین گفت: با توجه به تاثیر شادابی اجتماعی در بحث کنترل اعتیاد و آسیبهای اجتماعی است، لذا یکی از راهکارها کنار تقویت بنیادهای خانواده و باورهای دینی، تقویت نشاط اجتماعی از راه ایجاد فضاهای مناسب تفریحی در استان است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کردستان خاطرنشان کرد: در حال حاضر بیشتر فعالیتهایی که توسط ادارات موجود در قبال اعتیاد و آسیبهای اجتماعی صورت میگیرد از سر رفع تکلیف است که شاید چنان تاثیری نداشته باشد اما اگر ادارات با همکاری و همراهی مردم با عشق و علاقه نسبت به انجام این امر اقدام کنند شاهد این خواهیم بود که تا چه اندازه در روند پیشگیری و درمان موثر خواهد بود.
کریمی گفت: خوشبختانه به مرحلهای رسیدهایم که مسئله اعتیاد و آسیبهای اجتماعی برای جامعه ورزشکاران، علما، اساتید، هنرمندان، شاعران و... یک دغدغه شده و همه در حال به تصویر کشیدن معضلات اجتماعی و همچنین سعی در رفع و کمک این مسائل را دارند.