خبرگزاری کار ایران

به میزبانی دانشگاه مولوی برگزار شد؛

مراسم ارتقاء مرکز پژوهشی به پژوهشکده کردستان شناسی

مراسم ارتقاء مرکز پژوهشی به پژوهشکده کردستان شناسی
کد خبر : ۴۹۰۰۸۸

مرکز پژوهشی دانشگاه کردستان به پژوهشکده کردستان شناسی ارتقا یافت.

به گزارش‌خبرنگار ایلنا، رئیس دانشگاه کردستان در مراسم ارتقای‌مرکز پژوهشی به پژوهشکده کردستان شناسی که شامگاه دوشنبه در تالار مولوی دانشگاه کردستان برگزار شد با تأکید برنقش دانشگاه‌ها در جامعه گفت: وظیفه دانشگاه کمک و خدمت به جامعه است.

فردین اخلاقیان درخصوص نقش تکنولوژی افزود: ابزار این خدمت علمی، آگاهی و تکنولوژی است که باید اثر بنیادی بر مردم داشته باشد.

وی نقش آموزش را ضروری دانست وگفت: یکی از راههای اثرگذاری، آموزش و تربیت نیروی توانمند و کار آفرین است.

رئیس دانشگاه کردستان آینده‌نگری را ضروری دانست و اظهار داشت: دانشگاه باید در برنامه‌ها و طرح‌های خود دارای چشم اندازمشخص بوده و اینده نگر باشد.

اخلاقیان با تأکید برنقش دانشگاهها در جامعه گفت: وظیفه ی دانشگاه کمک و خدمت به جامعه است.

وی درخصوص رشته زبان وادبیات کردی افزود: رشته ی زبان کردی در راستای خدمت به جامعه و ارتقای جایگاه فرهنگ محلی ایجاد شده است.

رئیس دانشگاه کردستان تصریح کرد: رشته ی زبان کردی در سال 82 تصویب شد و در دولت روحانی این امر به نتیجه رسید و مرکز پژوهش کردستان شناسی نیز در سال 79 تأسیس وشروع به کار کرد.

پروفسور غلامحسین کریمی دوستان نیز در این مراسم با اشاره به زبان ها و گویش ها گفت: زبان هویت ملتها وسیله ای برای تبادل اطلاعات و انتقال فرهنگها و فهم مشترک است.

مدرس دانشگاه های تهران نیز در این مراسم گفت: آنچه در فکر و فرهنگ ما بوده باید جمع بندی و مورد نقد و بررسی قرارگرفته شود.

قطب الدین صادقی با بیان اینکه بزرگترین مشکل در فرهنگ کرد، جمع و دسته بندی نکردن داشته ها است اظهار داشت: باید داشته ها و ویژگی های این فرهنگ دسته بندی شود تا به دانش و آگاهی کامل برسیم.

صادقی به لزوم آگاهی از اسطوره فرهنگ کردستان اشاره کرد و گفت: باید اسطوره شناسی شود و تاریخ و مدرنیته مختص فرهنگ و هنر است که باید کارهای زیادی در این زمینه انجام گیرد.

این مدرس دانشگاه شناسایی مشکلات را ضروری دانست و افزود: باید از تعصب‌های عشیره ای  خودداری کنیم و فرهنگ بومی و مشکلات خود را بشناسیم.

صادقی با بیان اینکه دانشگاه جای عقلانیت است اظهار داشت:لازم است با بهره گیری از عقلانیت هنجارها را در فرهنگ خود حفظ کنیم و از تعصب های نابجاپرهیزکنیم.

وی با تأکید بر تحقیقات علمی و دانشگاهی گفت: تلاشهای فردی باید به چارچوب علمی و دانشگاهی و قابل اعتبار تبدیل شود و این امر به کار تحقیقی و دانشگاهی نیاز دارد.

انتهای پیام/
ارسال نظر