برگزاری مانور تخصصی امداد و نجات در قروه
دستگاهها و سازمانهای مسئول باید آموزش و آگاهسازی در مورد حوادثو بلایایی طبیعی را به میان مردم و جامعه ببرند چون مردم جزو اصلی مدیریت بحران هستند.
حسن خدابنده لو در مانور تخصصی امداد و نجات در قروه افزود: هدف از برگزاری این مانور، آمادگی سازمانهای مدیریت بحران و هماهنگی آنها در برابر حوادثطبیعی است.
به گزارش ایلنا، به گفته وی از ۴۱ حادثه طبیعی مهم جهان ۳۱ مورد آن در ایران اتفاق میافتد و به همین دلیل ایران جزو ۱۰ کشور بلاخیز جهان و جزو چهار کشور قاره آسیا است.
خدابنده لو با اشاره به اینکه حوادثطبیعی قابل پیش بینی نیستند و به دو شیوه سنتی و نوین مدیریت میشوند، گفت: شیوه سنتی بر ادوات، تجهیزات و نیروهای دولتی متکی است اما به دلیل بالا بودن تقاضاها، چنین شیوهای در حداقل زمان نمیتواند پاسخگو باشد و از سویی مردم نیز در آن نقشی ندارند.
به گفته وی شیوه نوین که در تمام جهان نیز مورد توجه است مبتنی بر رویکرد اجتماع محور و جامعه محور است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کردستان نیز در این نشست گفت: پیشگیری، آمادگی، مقابله و بازسازی از ارکان مدیریت بحران است.
داوود کمانگر افزود: پیشگیری مجموعه اقداماتی است که پیش، حین و پس از وقوع بحران با هدف جلوگیری از وقوع مخاطرات با کاهش آثار زیان بار آن، انجام میشود.
وی با بیان اینکه زلزله زیان بارترین حادثه در کشور است گفت: باید با مدیریت مطلوب از آثار زیان بار آن کاسته شود و در خیلی از کشورها پیشگیرهای خوب منجر به کاهش تلفات و خسارت شده است اما متاسفانه در ایران با نقطه مطلوب فاصله داریم.
کمانگر گفت: برخی از منازل روستایی دارای بافت قدیم و فرسوده هستند که باید ضمن مقاوم سازی این واحدها، ساختمانهای جدید نیز با کیفیت مطلوب احداثشوند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کردستان افزود: مانورهای تخصصی آمادگی انسان در برابر بحران را افزایش میدهد.
وی افزود: مقابله نیز ارائه خدمات اضطراری است که به دنبال وقوع بحران و با هدف نجات جان افراد، کاهش خسارات مالی و جلوگیری از گسترش خسارات صورت میگیرد.
کمانگر افزود: با مدیریت، درایت و کنترل بحران میتوان از عوارض احتمالی ناشی از سوانح، حوادثو بلایا پیشگیری کرد.