خبرگزاری کار ایران

استاندار کردستان؛

اگر آب‌های سطحی خشک شود، زندگی مردم منطقه ویران خواهد شد

کد خبر : ۲۰۱۳۵۶

بیش از ۸۰ درصد آب کشور در حوزه زاگرس و البرز تولید می‌شود که می‌بایست استان‌هایی که تولید آب می‌کنند نیاز‌هایشان تامین شود.

خشکسالی‌های اخیر در شمال غرب کشور، نفس آخر را می‌کشد و در صورتی که آب‌های سطحی به طور کامل خشک شود زندگی مردم منطقه ویران خواهد شد.

به گزارش ایلنا، استاندار کردستان در جلسه شورای توسعه و برنامه ریزی استان گفت: بحثآب مشکل اساسی کشور بوده و استان کردستان نیز از این قائده مستثنی نیست.

زاهدی افزود: بیش از ۸۰ درصد آب کشور در حوزه زاگرس و البرز تولید می‌شود که می‌بایست استان‌هایی که تولید آب می‌کنند نیاز‌هایشان تامین شود.

استاندار کردستان با اشاره به اینکه بحثکم آبی، مشکلات اخیر و خشکسالی‌ها به گذشته برمی گردد، گفت: در گذشته‌های دور ضوابط فنی و قانونی رعایت نشده و مسئولان با بی‌توجهی خود، مشکلاتی را برای ما و نسل‌های آینده ایجاد کرده‌اند.

زاهدی تصریح کرد: ادارات ذیربط ۱۰ روز فرصت دارند گزارش مختصر و مفیدی را از وضعیت آب استان، نیازهای آبی، مشکلات حوزه شرب و کشاورزی شهری و روستایی، راهکار‌ها و نحوه تامین نیاز، مدیریت مصرف آب، مشکلات بهداشت آب و مطالعات اجتماعی و فرهنگی سد‌ها در افق ۱۴۱۵ را ارائه دهند.

وی با توجه به اینکه بحثآب در استان به یک بحران جدی تبدیل شده است، گفت: همه مدیران استانی زحمت خود را برای جلوگیری از خشکسالی کشیده‌اند و پیگیری نمایندگان مردم نیز بر هیچ کس پوشیده نیست اما مدیران باید تحمل انتقاد را داشته باشند تا نمایندگان نیز از آن‌ها حمایت کنند.

نماینده مردم شهرستان‌های سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی نیز در ادامه جلسه، بحران آب شرب و کشاورزی و خشکی زمین را از بحران‌های مهم برشمرد و گفت: مسئولین استانی و کشوری باید توجه ویژه‌ای به این مهم داشته باشند.

سالار مرادی افزود: مانباید به دنبال مقصر بگردیم و مشکل را از اینکه هست بیشتر کنیم، ما باید برای حل این مشکل تلاش کنیم.

وی با توجه به سد سیازاغ دیواندره گفت: برای بهره برداری از این سد ۵۰ میلیارد تومان اعتبار لازم است در حالیکه تنها ۳ میلیارد تومان در سال جاری به این طرح اختصاص داده شده با این حال تا ۱۰ سال آینده نیز این طرح پایان نخواهد یافت.

مرادی با اشاره به اینکه تخصیص اعتبارات وزارت خانه‌ها عادلانه نیست، گفت: مدیران کشوری باید توجه ویژه‌ای به استان کردستان داشته باشند و باید در تخصیص‌ها بازنگری شود.

وی افزود: با توجه به بحران جدی آب باید کارگروه ویژه مدیریت بحران آب با حضور مسئولین ذیربط استانی در مرکز تشکیل شود تا مدیران کشوری نیز به بحران آب و مشکلات پیش روی استان بیشتر توجه کنند.

مرادی تصریح کرد: فرهنگ سازی زمانی اجرایی خواهد شد که مردم کردستان به صداقت مسئولین استانی ایمان داشته باشند، ما باید حداکثر تلاش خود را برای تامین آب مورد نیاز مردم انجام دهیم.

وی با اعلام آمادگی برای حل مشکل آب گفت: ما حامیان دولت نباید شکاف بین مجلس و دولت بیاندازیم، امید است با بازده زمانی برای حل مشکل بحران آب تلاش شود.

در ادامه این جلسه نماینده مردم شهرستان‌های قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی هم با اشاره به اینکه در بحثبحران آب هیچ شکی نیست، گفت: مجموعه آب منطقه‌ای کردستان، شهرستان‌های قروه و دهگلان را مورد کم لطفی خود قرار داده‌اند، با وجود بیش از ۳۰ سال مصرف بی‌رویه چاه‌های کشاورزی در استان این مشکل بزرگ یک هفته‌ای حل نخواهد شد.

قادرمرزی با توجه به اینکه مدیران مرتبط استانی باید مدیریت بحران داشته باشند افزود: وظیفه مدیران و مسئولین شرکت آب و فاضلاب شهری و روستایی است که از این مسئله دفاع کنند و به حل مشکل بپردازند، توضیح این مسائل به مدیران کشوری، وظیفه مدیران استانی است نه فرمانداران.

وی با اشاره به اینکه مدیران باید از پشت می‌زهای خود تکان بخورند و با مرکز ارتباط داشته باشند گفت: با این طرز مدیریت مردم را نگران نکنید.

وی ادامه داد: اگر سامانه انتقال سد ژاوه حذف شود یعنی خیانت به نسل‌های آینده، مدیران باید بدانند که در پیشگاه خداوند متعال مسئول هستند و باید تمام تلاش خود را برای هدف معین در برنامه زمانی خاصی انجام دهند.

مدیر کل جهاد کشاورزی استان کردستان نیز در ادامه این جلسه گفت: ۴۵ درصد اراضی کشورآبی است در حالیکه تنها ۱۵ درصد اراضی کشاورزی استان آبی می‌باشد که این شاخص پایین نشان از کم توجهی مدیران است.

ذوالفقاری افزود: اگر امروز برای گرفتن و افزایش تخصیص‌ها تلاش نشود در آینده دچار معضل بزرگی خواهیم شد.

وی گفت: استان کردستان تنها ۵۰ هزار هکتار اراضی آبی دارد در حالیکه می‌بایست حداقل ۴۰۰ هزار هکتار اراضی آبی داشته باشد.

ذوالفقاری ادامه داد: باید با حساسیت بیشتری بااین موضوعات برخورد شود و با یک رفتار منطقی و برنامه ریزی شده پیش رفت.

وی اصلاح تمام پروانه‌های صادره از دشت قروه و دهگلان، تجهیز چاههای کشاورزی به کنتورآب و تعیین تکلیف ۱۴۰۰ چاه غیرمجاز را از اقدامات قابل انجام برای رفع مشکل دشتهای استان عنوان کرد.

ارسال نظر