مدیر توزیع برق شهرستان سنندج در گفتگو با ایلنا:
انشعابات غیر مجاز در کردستان به معضل تبدیل شده است
در چهار یا پنج نقطه الحاقی و حاشیهای سنندج مانند دوشان، آساوله، حسن آباد و نایسر بالغ بر ۳۰۰۰ فقره انشعاب غیرمجاز موجود و مورد استفاده قرار میگیرد.
ایلنا: مدیر توزیع برق سنندج گفت: انشعابات غیر مجاز در حال حاضر به یک معضل و چالش اساسی برای شرکت توزیع برق استان تبدیل شده و حل آن نیازمند تعامل وهمفکری بیشتر دستگاههای ذیربط و مردم فهیم استان است.
جمشید مشیروزیری در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در سنندج اظهار داشت: انشعابات غیر مجاز که در نقاطی از شهرستان سنندج و شهرستانهای دیگر مشاهده میشود خسارت زیادی به شبکه توزیع برق استان وارد میکند و منجر به سلب آرامش و آسایش مشترکین شرکت شده است.
وی افزود: درحال حاضر در چهار یا پنج نقطه الحاقی و حاشیهای سنندج مانند دوشان، آساوله، حسن آباد و نایسر بالغ بر۳۰۰۰فقره انشعاب غیرمجاز موجود و مورد استفاده قرار میگیرد.
مشیر وزیری تصریح کرد: در این مناطق حدود۲۳۰۰ محل آن با مختصات مکانی شناسایی شدهاند و وجود این انشعابات هم به لحاظ مادی و هم به لحاظ بروز اتصالیها و اشکالات فنی خسارت زیادی به شرکت وارد میکند.
وی یکی از مشکلات استفاده از انشعابات غیر مجاز را مصرف غیر متعارف آنان دانست و گفت: با توجه به اینکه برق مصرفی این انشعابات محاسبه و پولی بابت آن پرداخت نمیشود مصرف آنان ۲ یا ۳ برابر مصرف متعارف و معمولی هر خانوار است که از این بابت سالانه قریب به ۱۹ میلیون کیلو وات ساعت برق با مبلغ ۸۰۰۰ میلیون ریال هدر میرود.
مشیروزیری بیان داشت: به منظور پیشگیری از این معضل طرحی مبنی بر تبدیل شبکه هوایی به کابل خودنگهدار در مناطق یادشده اجرا شده که امید است این پروژه بتواند سوء استفاده از شبکه برق را کاهش دهد.
مدیر توزیع برق شهرستان سنندج با بیان اینکه اکیپهای ویژهای جهت گشت و برخورد با برقهای غیرمجاز تشکیل شده است، یادآور شد: علیرغم تشکیل این گشتها و قطع مکرر انشعابات، به نظر میرسد این روش به تنهایی جوابگو نیست و باید راهکارهای اساسیتر در سطح کلان اندیشیده شود.
وی در پایان سخنانش با اشاره به مشکلات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی این پدیده خاطرنشان کرد: امیدواریم با بررسیهای عمیق و همه جانبه و اتخاذ راهکارهای اساسی از سوی دستگاههای ذیربط این مساله در آینده به نحو مطلوبی چاره اندیشی شود.