معاون میراثفرهنگی کردستان عنوان کرد:
ضرورت همکاری آب منطقهای زنجان برای حفظ تپه قشلاق بیجار
حدود ۱۰ اثر ثبتی و ۸ اثر تاریخی در حوضه سد نزدیک به این تپه غرق شده است، که با توجه به اینکه محدوده آبگیر سد در خاک کردستان و مدیریت سد در حوزه آب منطقهای استان زنجان واقع شده است متاسفانه میراثفرهنگی برای حفظ این تپه باستانی تاکنون به هیچ نتیجهای نرسیده است.
ایلنا: معاون میراثفرهنگی صنایعدستی و گردشگری استان کردستان اظهار داشت: آب منطقهای استان زنجان باید همکاریهای لازم را با پژوهشکده باستانشناسی و ادارهکل میراثفرهنگی کردستان، برای حفظ تپه قشلاق چهلامیران بیجار انجام دهد.
علیرضا آذرشب در گفت و گو با خبرنگار ایلنا تصریح کرد: تپه قشلاق چهلامیران بیجار یکی از میراثهای ارزشمند استان کردستان است که بر اساس کاوشهای انجام شده، قدمت آن به دوره مس و سنگ باز میگردد.
وی در خصوص کاوشهای انجام شده در این تپه گفت: کاوشهای باستانشناسی تپه قشلاق روستای چهل امیران شهرستان بیجار به سرپرستی دکتر مترجم هماکنون در حال انجام است.
آذرشب افزود: این دومین فصل کاوشهای باستانشناسی بعد از سال ۸۹ در این تپه است که در راستای حفظ این اثر تاریخی انجام گرفته است.
معاون میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری کردستان ادامه داد: کاوشهای انجام شده در دوره قبل اعلام میکند این تپه مربوط به دوره مس و سنگ است.
آذرشب یادآور شد: حدود ۱۰ اثر ثبتی و ۸ اثر تاریخی در حوضه سد نزدیک به این تپه غرق شده است، که با توجه به اینکه محدوده آبگیر سد در خاک کردستان و مدیریت سد در حوزه آب منطقهای استان زنجان واقع شده است متاسفانه میراثفرهنگی برای حفظ این تپه باستانی تاکنون به هیچ نتیجهای نرسیده است.
وی در پایان سخنانش خاطرنشان کرد: در سال ۸۹ سه اثر از آثار تاریخی این منطقه کاوش و کار ثبت اطلاعات آن توسط پژوهشکده باستانشناسی انجام شد است، ولی برای نجات بخشی کاوش و ثبت اطلاعات آثار تاریخی دیگر باید تلاش بیشتری صورت بگیرد.
این تپه در شهرستان بیجار، بخش چنگ الماس روستای چهل امیران واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۰ دی ۱۳۸۱ با شمارهٔ ثبت ۶۹۲۹ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.