خبرگزاری کار ایران

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی کردستان:

تنها ۲.۵ درصد جمعیت کردستان عضو کتابخانه‌های عمومی استان هستند

تنها ۲.۵ درصد جمعیت کردستان عضو کتابخانه‌های عمومی استان هستند
کد خبر : ۱۱۶۷۲۱

کمبود زیربنا یکی از مهم‌ترین چالش‌های این نهاد فرهنگی در کردستان است. / انجمن خیرین کتابخانه ساز در استان مغفول مانده است.

ایلنا: مدیرکل کتابخانه‌های عمومی کردستان با اشاره به پایین بودن سرانه مطالعه در استان، گفت: تنها ۲.۵درصد جمعیت استان، در کتابخانه‌های عمومی کردستان عضویت دارند.
به گزارش خبرنگار ایلنا در سنندج؛ اسماعیل احمدی در جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی کردستان که در دفتر نماینده ولی فقیه برگزار شد، اظهار داشت: سرانه فضای کتابخانه‌ای در کردستان به ازای هر صدنفر ۱.۳ متر مربع است که زیبنده این استان فرهنگی نیست.
وی با بیان اینکه در حال حاضر کمبود زیربنا یکی از مهم‌ترین چالش‌های این نهاد فرهنگی در کردستان است. ادامه داد: زیربنای کتابخانه‌های عمومی نهادی و مشارکتی در استان کردستان در حدود ۲۵ هزار متر مربع است، که از این میزان ۱۹ هزار و ۵۰۰ متر مربع مربوط به کتابخانه‌های نهادی و شش هزار متر مربع آن نیز مربوط به کتابخانه‌های مشارکتی است.
احمدی میانگین سرانه فضای کتابخانه‌های عمومی را در کشور چهار متر مربع بر هر یک صد نفر عنوان کرد و افزود: بر اساس سند چشم انداز ۱۴۰۴ میانگین سرانه فضای کتابخانه‌ای باید به هشت متر مربع برسد.
مدیرکل کتابخانه‌های عمومی کردستان با تاکید بر ضرورت ساخت کتابخانه مرکزی استان، تصریح کرد: احداثکتابخانه مرکزی علاوه بر افزایش زیربنای کتابخانه‌های عمومی سبب گسترش امر کتابخوانی می‌شود.
وی افزود: از جمعیت یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفری استان کردستان تنها ۳۵ هزار نفر در کتابخانه‌های عمومی استان دارای کارت عضویت هستند.
احمدی با اشاره به اینکه در افق ۱۴۰۴ باید ۳۵ درصد از جمعیت کشور و به تبع آن استان کردستان عضو کتابخانه‌های عمومی باشند، یادآور شد: متأسفانه در حال حاضر تنها ۲.۵ درصد از جمعیت استان کردستان در کتابخانه‌های عمومی عضو هستند.
وی مجموع نسخه‌های کتاب موجود در کتابخانه‌های استان کردستان را ۶۷۹ هزار جلد عنوان و اضافه کرد: بر اساس چشم انداز ۱۴۰۴ باید به ازای هر یک نفر از جمعیت استان چهار جلد کتاب در کتابخانه‌ها موجود باشد.
مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کردستان همچنین سرانه امانت کتاب طی شش ماهه اول سال جاری در کتابخانه‌های عمومی استان را ۲۱۹ هزار جلد عنوان و بر ضرورت گسترش این امر و همچنین فرهنگ کتاب‌خوانی تاکید کرد.
وی بیان داشت: گسترش منابع و نسخه‌های کتاب و همچنین افزایش و ارتقاء تعداد اعضا در کتابخانه‌های عمومی نیازمند گسترش زیربنای مناسب و مطلوب است.
مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کردستان همچنین گسترش مطالعه مفید و کتاب‌خوان کردن مردم را نیازمند جذابیت بخشیدن به برنامه‌های فرهنگی دانست و گفت: جذابیت بخشیدن و گسترش برنامه‌های فرهنگی در راستای کشیدن اقشار مختلف جامعه به میدان مطالعه نیازمند اعتبار و کمک مالی ویژه است.
احمدی در ادامه سخنانش استفاده از منابع استانی مذهبی و بومی و منابع فرهنگی خاص حوزه ادب و فرهنگ استان کردستان را یکی دیگر از راه‌های بسیار موثر در راستای رونق بخشیدن به منابع کتابخانه‌های استان و جذب اقشار جامعه برای حضور و عضویت در کتابخانه عنوان و بر آن تاکید کرد.
وی با اشاره به تغییر مسیر مطالعه و کتاب‌خوانی و حضور و بروز آن در فضای سایبری، استفاده و گسترش منابع دیجیتالی را یکی از اهداف کتابخانه‌های عمومی استان کردستان برشمرد و گفت: کتابخانه‌ها کانون‌های فرهنگی و اجتماعی هستند که رونق بخشیدن این کانون نیازمند تنوع منابع دیجیتالی است.
احمدی اظهار داشت: تأمین و توسعه زیرساخت‌ها در کتابخانه‌های عمومی و همچنین تحقق موارد ذکر شده، نیازمند تأمین اعتبار است و در این راستا از دستگاه‌های فرهنگی استان و کشور انتظار می‌رود که همت خود را به کار گیرند.
احمدی افزود: بسیاری از معضلات در حوزه فرهنگی و حتی غیر فرهنگی می‌تواند در قالب کتاب و ارتقا سطح توجه جامعه به کتاب حل شود.
وی در پایان سخنانش با اشاره به اینکه انجمن خیرین کتابخانه ساز در استان مغفول مانده است، یادآور شد: باید از ابن ظرفیت غیر دولتی در راستای ایجاد جهش در فضاهای فرهنگی به ویژه کتابخانه بهره گرفت.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز