مدیرکل میراثفرهنگی کردستان:
موزه تاریخ و مردم شناسی در سقز دایر میشود
سقز دارای آثار تاریخی فرهنگی و اسنادی با قدمت بسیار زیاد است و بحثایجاد موزه در سقز به عنوان یک خلأ احساس میشد.
ایلنا: مدیرکل میراثفرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان از ایجاد موزه تاریخ و مردمشناسی در شهرستان سقز خبر داد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، فرهاد میمنت آبادی امروز سه شنبه در جلسه بررسی وضعیت میراثفرهنگی شهرستان سقز تصریح کرد: سقز دارای آثار تاریخی فرهنگی و اسنادی با قدمت بسیار زیاد است و بحثایجاد موزه در سقز به عنوان یک خلأ احساس میشد.
وی افزود: به زودی اثر تاریخی حمام حاج صالح به این امر اختصاص خواهد یافت و این حمام تاریخی به موزه تبدیل میشود.
میمنت آبادی هزینه راهاندازی این موزه را یک میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: ۲۰۰ متر دیگر زیر بنا به این مجموعه تاریخی برای دسترسی راحتتر اضافه خواهد شد.
مدیرکل میراثفرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان از مردم خواست تا در صورت در اختیار داشتن اسناد و اشیای تاریخی آن را به صورت امانت به اداره میراثفرهنگی شهرستان جهت نگهداری در موزه یاد شده تحویل دهند.
میمنت آبادی در ادامه سخنانش یکی از ظرفیتهای گردشگری شهرستان را حاشیه رودخانه سقز(چم سقز) و حاشیه سد شهید کاظمی دانست و یادآور شد: مطالعات لازم برای شناسایی نقاط هدف سرمایهگذاری در حوزه گردشگری استان در حال انجام است و به محض اتمام مطالعات از سرمایهگذاران برای انجام کار دعوت به عمل خواهد آمد.
وی با اشاره به اهمیت تاریخی شهر سقز، بازار قدیم این شهر را از بازارهای با قدمت و ماندگار توصیف کرد و گفت: ساماندهی این بازار در سه مرحله باید انجام شود و این کار مهم نیاز به همت جمعی، همکاری ادارات، بازاریان و مجامع صنفی دارد.
مدیرکل میراثفرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان برخی اقدامات صورت گرفته در شهرستان سقز پیرامون نگهداری و حفاظت از آثار تاریخی را تشریح و خاطرنشان کرد: در سال گذشته ۴ میلیارد ریال برای استحکام بخشی به تپه باستانی زیویه و ۲۸۰ میلیون ریال برای نصب ویترین هوشمند قرآن تاریخی مولان آباد در روستای مولان آباد هزینه شده است.