مدیر کل محیط زیست کردستان مطرح کرد:
خطر انقراض، ۱۴ گونه جانوری در کردستان را تهدید میکند
در استان کردستان قریب به ۱۴گونه جانوری مانند خرس قهوه ای، پلنگ، سیاه گوش، گربه وحشی، گربه جنگلی، سگ آبی، کل و بز، قوچ و میش ارمنی، عقاب طلایی، هما، کرکس(دال)، سمندر آتشین، سمندر کردستانی، عقاب مار خور در خطر انقراض قرار دارند.
ایلنا: مدیر کل محیط زیست کردستان گفت: ۱۴ گونه جانوری در استان کردستان در معرض انقراض قرار دارند.
ناصح قادری در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در سنندج اظهار داشت: به دلیل وضعیت خاص طبیعی به ویژه پوشش گیاهی و اقلیم خاص، زندگی جانوری در استان کردستان از تنوع خاصی برخوردار است.
وی تصریح کرد: در این استان تعداد متنوعی از مهرهداران وجود دارند که علاوه بر اهمیت بومشناختی، برخی گونهها در اکوسیستمهای منطقه دارای ارزشهای ویژه بوده که به صورت ملی حفاظت میشوند.
قادری افزود: در حال حاضر بیش از ۳۵ گونه پستاندار، حدود ۵۰ گونه خزنده، ۲۰۰ گونه پرنده و حداقل ۶ گونه دوزیست در استان شناسایی شده است.
مدیر کل محیط زیست کردستان، از گونههای جانوری شاخص کردستان در رده پستانداران را شامل قوچ و میش ارمنی، کل و بز، خرس، پلنگ، سیاه گوش، گربه جنگلی، کاراکال، گربه وحشی، کفتار و گرگ نام برد.
وی ادامه داد: از گونههای جانوری استان در رده پرندگان شامل عقاب طلائی، کرکس(دال)، هما، میش مرغ(میشهسی)، پری شاهرخ و جیجاق است.
قادری، سمندر خالدار کردستانی و سمندر آتشین را از جمله جانوران رده دوزیستان در استان نام برد و گفت: سمندر آتشین نیز تنها گونه جانوری است که پراکنش آن تنها در استان کردستان شناسایی شده است.
تخریب زیستگاه، قاچاق و شکار بیرویه، عامل اصلی انقراض گونههای جانوری
این مسئول، تخریب زیستگاه، قاچاق و شکار بیرویه را عامل اصلی انقراض گونههای جانوری در استان دانست و یادآور شد: در استان کردستان قریب به ۱۴گونه جانوری مانند خرس قهوهای، پلنگ، سیاه گوش، گربه وحشی، گربه جنگلی، سگ آبی، کل و بز، قوچ و میش ارمنی، عقاب طلایی، هما، کرکس(دال)، سمندر آتشین، سمندر کردستانی، عقاب مار خور در خطر انقراض قرار دارند.
مدیر کل محیط زیست کردستان اذعان داشت: در این میان وضعیت خیلی از حیوانات دیگر مانند کبک و خرگوش با این روند برخورد آشکار آنها اصلآ مناسب نیست و زنگ خطر آنها به صدا در آمده است.
وی یادآور شد: با این وجود در کردستان مطالعات جامع و عمیقی روی گونههای جانوری و گیاهی صورت نگرفته است و هنوز درباره خیلی از گونهها اطلاعات زیادی در دست نیست.
قادری در پایان سخنانش خاطرنشان کرد: افزایش سطح مناطق حفاظت شده و ارتقاء حفاظت فیزیکی از مناطق، آموزش زیست محیطی از طریق رسانهها برای جلوگیری از تجاوز و تخریب زیستگاههای طبیعی ازجمله اقدامات انجام گرفته در راستای کاستن از عوامل تهدید گونهها و جلوگیری از انقراض و احیاء حیات وحش جانوری استان بوده است.