در پی عدم توزیع برخی کتابهای اول متوسطه؛
فراگیری علم بدون کتاب آغاز شد
تاکنون ۴ عنوان از کتابهای درسی(قرآن، دین و زندگی، عربی و زبان انگلیسی) دانشآموزان پایه هفتم(اول متوسطه) بهدست دانشآموزان کردستانی رسیده است.
ایلنا: با گذشت بیش از یک هفته از بازگشایی مدارس، دانشآموزان مقطع اول متوسطه فعلی(اول راهنمائی گذشته) کردستانی کتابهای درسی خود رابه طور کامل دریافت نکردهاند.
به گزارش خبرنگار ایلنا در سنندج، شادی آغاز سال تحصیلی با داشتن کتابهای جدیدی است که در دستها و کیف دانش آموزان جای میگیرد و در هر موقعیتی همراه اوست، اما هم اکنون این شادی به کام دانش آموزان این مقطع تلخ شده است و همچنان چشم انتظار رسیدن کتابهای خود هستند.
یکی از اتفاقات مهم در دولت دهم، تصویب سند تحول بنیادین بود که متاسفانه در اجرای آن سهل انگاریهایی دیده میشود.
وزیر آموزش و پرورش اسبق درسال ۱۳۹۰دستورالعملی به نام ساماندهی و اصلاح تابلوی مدارس را ابلاغ کرد تا از سال تحصیلی آینده دانش آموزان مقطع ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان، نظامی را تجربه کنند که به دو مقطع ابتدایی و دبیرستان تقسیم و مقطعی به نام راهنمایی در آن حذف شود.
به این ترتیب دانش آموزان در یک دوره تحصیلی دوازده ساله وارد شدند اینگونه که از این پس با عناوین سه ساله اول ابتدایی، سه ساله دوم ابتدایی، دوره اول متوسطه و دوره دوم متوسطه شناخته شود.
با اجرای نظام آموزشی ۶-۳ - ۳، از ابتدای مهر ماه سال گذشته تغییراتی در کتابها و نحوه آموزش در پایههای دوم و ششم ابتدایی اعمال شدو براین اساس این تغییرات درسالجاری نیز در مقطع راهنمایی و سال ۹۳ در مقطع دبیرستان اعمال میشود.
سردرگمی در تحصیل
این روزها دانش آموزان ایرانی و بلاخص کردستانی سردرگم در تحصیل هستند، حال و اوضاعی که به شکل «آسیاب به نوبت» هر سال گریبان یکی از پایهها و مقاطع را میگیرد.
چند روزی از بازگشایی مدارس میگذرد و دانشآموزان کردستانی با شور و حرارت شعف به کلاسهای درس رفتهاند.
این در حالی است که در تعدادی از هنرستانها و دبیرستانهای استان با توجه به آغاز سال تحصیلی و کلاسهای درس، دانشآموزان بدون داشتن کتاب به مدرسه میروند.
براساس این گزارش، هماکنون دانشآموزان اول متوسطه در شهرستانهای استان کردستان کتاب درسی دریافت نکردهاند و معلمان با سردرگمی و بلاتکلیفی روبهرو هستند.
با وجود اینکه کتابهای مربوط به کلاس هفتم براساس سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و سند برنامه درسی ملی برای سال تحصیلی ۹۳-۹۲تغییر کرده است اما تاکنون این کتابها به دست کتابفروشیها نرسیده است.
مدیرعامل شرکت تعاونی ناشران کردستان، ضمن تایید این مطلب به خبرنگار ایلنا گفت: تاکنون ۴ عنوان از کتابهای درسی(قرآن؛ دین و زندگی؛ عربی و زبان انگلیسی) دانشآموزان پایه هفتم(اول متوسطه) بهدست دانشآموزان کردستانی رسیده است.
تغییرات پی در پی در سیستم نظام آموزشی و سرگردانی دانش آموزان، والدین و معلمان میتواند خسارات جبران ناپذیری را به سیستم آموزشی کشور وارد کند، بنابراین به صلاح است مسئولان مربوطه هرچه سریعتر به فکر تهیه مطالب و کتابهای مقاطع جدید باشند تا اینکه سال تحصیلی جدید بدون کتاب برای دانش آموزان آغاز نشود.
شایان ذکر است براساس آنچه در این سند که «سند ملی آموزش» نیز نام گرفته، قرار است تا پایان سال تحصیلی ۹۸-۹۷ تمامی کتب درسی تغییر کند.