خبرگزاری کار ایران

سرپرست دانشگاه کاشان

دانشگاه نباید از بیرون دستور بگیرد

دانشگاه نباید از بیرون دستور بگیرد
کد خبر : ۱۵۳۱۵۱

مشکل بزرگی که دامنگیر بسیاری از دانشگاه‌ها از جمله دانشگاه کاشان شده است حاکمیت نظام اداری و بوروکراسی ناکار آمد با بدنه سنگین است که بخش زیادی از اعتبارات را به هزینه می‌گیرد.

ایلنا: سرپرست دانشگاه کاشان گفت: مشکل بزرگی که دامنگیر بسیاری از دانشگاه‌ها از جمله دانشگاه کاشان شده است حاکمیت نظام اداری و بوروکراسی ناکار آمد با بدنه سنگین است که بخش زیادی از اعتبارات را به هزینه می‌گیرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری ایلنا در کاشان «عباس زراعت» در مراسم تودیع و معارفه ریاست دانشگاه کاشان با بیان این مطلب، اجرای قوانین بالا دستی برگرفته از قوانین و اسناد بالادستی و فرمایشات بنیان گذار جمهوری اسلامی و منویات مقام معظم رهبری و تاکیدات ریاست جمهور و مقام عالی وزارت علوم را به عنوان سیاست‌های کلی و برنامه‌های دانشگاه کاشان را مورد توجه جدی قرار داد و گفت: اجرای کامل سیاست‌های کلی نظام برای رشد و توسعه علمی و تحقیقاتی کشور در بخش آموزش عالی و مراکز تحقیقاتی ابلاغ شده از سوی مقام معظم رهبری، اجرای کامل سند چشم انداز ایران در افق ۱۴۰۴، اجرای سند علمی کشور، اعتقاد به ارزش مداری، فضایل اسلامی و اخلاقی، عدالت محوری، مسئولیت پذیری، ضرورت ایجاد فضایی آرام و آزاد برای نقد و بحثعلمی، کرامت دانش و دانشمند، اهتمام به آرمانهای انقلاب با الهام از آموزه‌های امام راحل ومقام معظم رهبری سیاست‌ها و برنامه‌های پیشنهادی مدیریت جدید دانشگاه کاشان خواهد بود.

وی با تاکید براینکه بنا داریم از مرزهای دانش و دانشگاه دفاع کنیم گفت: دانشگاه نباید از بیرون دستور بگیرد بلکه استقلال دانشگاه باید حفظ شود.

وی قانون مداری و فصل الخطاب قراردادن آن را مهم‌ترین برنامه کاری خود در دانشگاه کاشان عنوان کرد و گفت: اجرای کرسی‌های آزاد اندیشی، تناسب رشد کمی و کیفی آموزش، پژوهش و فن آوری، تبدیل دانش به فن آوری و محصول، استفاده مطلوب از بخش غیر دولتی در آموزش، پژوهش وفن آوری، اعتقاد به اینکه دانشگاه و دانشگاهیان عامل بی‌بدیل توسعه پایدار، بزرگ‌ترین سرمایه‌های کشور، مغز متفکر جامعه، انسان ساز و تمدن آفرین می‌باشد، تربیت انسانهای صالح، فرهیخته، شایسته، با اخلاق ومعنویت، کار آفرین، قانون مدار و عدالت محور برای اداره کشور، ایجاد محیطی برخوردار از عقلانیت و معنویت سیاسی، وغیر جناحی، پویا و آزاد، اخلاقی وارزشی، تحول و ارتقای علوم انسانی و تقویت جایگاه و منزلت آن، گسترش حمایت‌های مادی ومعنوی از نخبگان و پژوهشگران باید در دانشگاه‌ها خصوصا دانشگاه کاشان مورد توجه قرار گیرد.

وی ایجاد محبت و فضای شاداب را از دیگر برنامه‌های خود در دانشگاه کاشان عنوان کرد و گفت: ارتباط موثر با مدیریت شهری، صنعت و جامعه به صورت مشاوره، توسعه دانشگاه و جهت گیری منابع، امکانات و ظرفیت‌ها متناسب با نیازهای منطقه کاشان از دیگر برنامه کاری اینجانب در دانشگاه کاشان خواهد بود.

سرپرست دانشگاه کاشان افرایش میزان ارتباط دانشگاه با مراکز مهارت آموزی و ایجاد نهادهای واسطه میان دانشگاه و جامعه در بخش صنعت را مورد تاکید قرار داد و گفت: ملموس نمودن نقش دانشگاه در عرصه‌های اقتصادی، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و.. به گونه‌ای که مردم و مسولان، نتیجه حضور و عدم حضور دانشگاه را دراین عرصه‌ها به صورت مشهودی احساس کنند باید مورد توجه قرار گیرد.

زراعت ایجاد انگیزه در همکاران هیات‌های علمی برای تعریف و انجام طرحهایی که منتهی به حل مشکلات اساسی جامعه می‌شود را در راستای قانون مداری دانست و گفت: دانشگاه به جای اینکه از جامعه تاثیر پذیر باشد باید تاثیر گذار باشد.

وی هدایت تحقیقات دانشگاه به سوی پدافند غیرعامل در عرسه‌های گوناگون جامعه، جلب اعتماد مردم بر دانشگاه به ویژه احترام به نیت خیر واقفین و خیران دانشگاه ساز کاشان را مورد توجه قرار داد و گفت: ارتقای مرکز کاشان‌شناسی به پژوهشکده و اهتمام به موضوعات گوناگون کاشان و برپایی نشست‌های علمی آشنایی با مفاخرمنطقه کاشان یخشی از سیاست کلی دانشگاه کاشان می‌باشد.

وی گرایش به سوی دانشگاه اسلامی به معنای واقعی، رشد توام معنویت و اخلاق با رشد علمی، گسترش و توقیت ایمان واعتقاد اسلامی، تهذیب و تزکیه نفس واعتلای عقلانی و علمی دانشجوبان، تقویت روحیه آرمان گرایی، احساس مسئولیت وتعهد دانشجویان و پرهیز از برخوردهای انظباطی با رویکرد سیاسی و امنیتی و تحمل روحیه نقد و پرسش‌گری دانشجو و احترام به اصل برائت از مهم‌ترین برنامه‌های فرهنگی ود انشجویی خود در دانشگاه کاشان عنوان کرد و گفت: حمایت از تشکل‌های علمی، صنفی و سیاسی دانشجویی در چارچوب قانون، مقدم داشتن پرورش بر آموزش، استفاده از نیروهای خلاق و موثر دانشجویی برای اجرای برنامه‌های فرهنگی، کاهش زمینه‌های ناهنجاری فرهنگی، افزایش زمینه‌های رضایتمندی اساتید، کارمندان و دانشجویان، تامین امنیت روانی وجسمانی اشخاص واحترام به حریم خصوصی آن‌ها و احترام به حقوق اساسی و شهروندی اشخاص و… باید در دانشگاه لحاظ شود.

وی انتقاد پذیری را کار‌شناسی جهانی دانست و گفت: ضمن اینکه محیط دانشگاه باید محبت آمیز همراه با نشاط و شادابی باشد به جای اینکه کارگزار جناحی باشد باید محیط دانشگاه سیاسی باشد.

ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز