خبرگزاری کار ایران

علیرضا محجوب:

امام محمد باقر(ع) در دوران خود مبارزه از طریق شیوه‌های قهری را مطلوب نمی‌‌دیدند/ فقرا سرمایه و محل توجه امامان بودند

امام محمد باقر(ع) در دوران خود مبارزه از طریق شیوه‌های قهری را مطلوب نمی‌‌دیدند/ فقرا سرمایه و محل توجه امامان بودند
کد خبر : ۹۴۶۰۱۷

دبیرکل خانه کارگر به مناسبت سالروز شهادت امام محمد باقر(ع) گفت: ائمه همواره یاد فقرا را فراموش نمی‌کردند. فقرا سرمایه و محل توجه ائمه ازجمله امام محمد باقر بودند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، دبیرکل خانه کارگر در سالروز شهادت امام محمد باقر(ع) در یک برنامه زنده‌ که امروز (دوشنبه/۶ مرداد) از صفحه اینستاگرام خانه کارگر پخش شد، گفت: لقب امام «باقرالعلوم» است؛ چراکه سطح دانش و درک ایشان از علوم، موجب تحیر شیعه و سنی شده بود.

علیرضا محجوب با بیان اینکه امام محمد باقر در مبارزه با مظالم بنی‌امیه پیشرو بودند، گفت: امام مبارزه از طریق شیوه‌های قهری و قیام‌های ناگهانی را مطلوب نمی‌‌دیدند و به حرکت علمی و روشنگرانه اعتقاد داشتند؛ البته زمانی که برادر امام قصد جلب حمایت ایشان را برای یک قیام علیه حاکم وقت داشتند، برای وی عدم مبارزه را تکلیف نکردند؛ اما یادآور شدند که این قیام نتیجه‌ای دربرنخواهد داشت که بعدا همین اتفاق رخ داد.

وی با بیان اینکه ابن خلدون، مورخ سنی نوشته بود که برای وصف موقعیت علمی امام، به وی لقب «باقر العلوم» داده بودند، گفت: این لقب به معنای شکافنده علوم است؛ چراکه سطح دانش و درک ایشان از علوم، موجب تحیر شیعه و سنی شده بود.

محجوب با بیان اینکه یکی از مشهورات تاریخی در مورد امام محمد باقر این است که در واقعه کربلا همراه امام سجاد(ع) حضور داشتند، افزود: همچنین مشهورات تاریخی به ما می‌گویند که دوران حیات مبارک ایشان با دوران حکمرانی مشهورترین خلفای اموی همزمان شده بود. بخشی از دوران حیات امام با یزید و پس از آن با عبد الملک بن مروان و... همزمان شد. بنابراین زندگی ایشان با حاکمیت یزید شروع شد و در ادامه به دوران مروان، حشام بن عبد الملک و عمر بن عبدالعزیز رسید.

دبیرکل خانه کارگر با بیان اینکه حیات فکری امام محمد باقر(ع) شیعه را در مسیر یک نهضت علمی و عمل توام با علم قرار داد، گفت: از این تاریخ شیعه خود را با حرکت‌های علمی شناخت. علمای شیعه تلاش کردند که منطق علمی را در توضیح پدیده‌ها به کار گیرند و نیروهای سیاسی شیعه هم علم را با عمل همراه کردند و جهان‌بینی مبتنی بر علم را به روی خود بازکردند.

محجوب با اشاره به تاریخ تولد و شهادت امام محمد باقر، گفت: در روایت‌های تاریخی مشهور است که امام در ۳ صفر سال ۵۶ یا ۵۷ هجری قمری پا به دنیا گذاشتند و در تاریخ ۷ ذی الحجه یکی از سال‌های ۱۱۱، ۱۱۳، ۱۱۴ و حتی ۱۲۱ هجری شمسی بر اثر توطئه‌ی حاکمان وقت به شهادت رسیدند. مشهور است که امام در سن ۵۷ سالگی به شهادت رسیده‌اند.

وی با بیان اینکه قبل از برپایی حکومت وهابیون در عربستان، امامان شیعه ازجمله امام محمد باقر در مدینه صاحب بقعه بودند، گفت: بعدها وهابیون نمادهای شیعه را تخریب کردند.

دبیرکل خانه کارگر، افزود: راه امام محمد باقر؛ راه علم و توسعه علمی بود. امیداورم تمام حرکت‌های ما قرین مسیر ایشان باشد. در ضمن نباید از یاد ببریم که ائمه همواره یاد فقرا را فراموش نمی‌کردند فقرا سرمایه و محل توجه ائمه ازجمله امام محمد باقر بودند. 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز