خبرگزاری کار ایران

علی خدایی:

آیین‌نامه تبصره یک ماده هفت در هیات دولت تصویب شد/ تغییر حداکثر مدت قرارداد موقت از ۳ به ۴ سال

آیین‌نامه تبصره یک ماده هفت در هیات دولت تصویب شد/ تغییر حداکثر مدت قرارداد موقت از ۳ به ۴ سال
کد خبر : ۸۷۰۲۸۸

علی خدایی از تصویب آیین‌نامه تبصره یک ماده هفت قانون کار در هیات دولت خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، سال گذشته، آیین‌نامه تبصره یک ماده هفت قانون کار مربوط به تعیین حداکثر زمان قراردادهای موقت، پس از سی سال اهمال بالاخره در شورای عالی کار تدوین و نهایی شد و برای تصویب و ابلاغ به هیات دولت فرستاده شد اما این تصویب تا امروز به طول انجامیده است.

علی خدایی (عضو کارگری شورای عالی کار) از تصویب این آیین‌نامه در هیات دولت خبر داد و گفت: این ایین‌نامه تعیین حداکثر مدت در مشاغل موقت و غیرمستمر است؛ حداکثر مدت موقت در مشاغل غیرمستمر ۳سال پیشنهاد شده بود که ظاهراً در هیئت دولت به ۴سال تغییر یافته‌است. برای تعیین مدت قرارداد موقت ملاک شغل و کار خواهد بود یعنی کارفرما برای یک کار تا ۴سال می‌تواند قرارداد موقت با هر تعداد کارگر منعقد کند اما پس از گذشت ۴سال، قرارداد آخرین کارگر شاغل در همان کار تا پایان موضوع کار دائمی تلقی خواهد شد.

وی تاکید کرد: این آیین نامه مشمول کارهای مستمر نیست ولی تاکیدی است بر صحت ادعای ما در اشتباه بودن تفسیر تبصره ۲ماده ۷ و تاییدی بر اینکه دادنامه ۱۷۹دیوان عدالت اداری مبنی بر مجاز بودن عقد قرارداد موقت بدون محدودیت در کارهای با جنبه مستمر باید بازنگری وابطال شود.

مشکل اساسی قراردادهای موقت در کارهای مستمر است.

خدایی ضمن قدردانی از تلاش‌های فعالان کارگری برای تصویب این آیین‌نامه بعد از حدود سی سال غفلت، گفت: این آیین نامه تنها اولین گام به سمت امنیت شغلی است، نه انتهای راه، چراکه مشکل اساسی ما قرارداد موقت در کارهای مستمر است. نباید در کارهای مستمر، قرارداد موقت منعقد شود.

عضو کارگری شورای عالی کار از تداوم تلاش‌ها برای تامین امنیت شغلی کارگران و اجرای کامل ماده هفت خبر داد و افزود: تا امنیت شغلی نباشد، قانون کار اجرا نمی‌شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز