خبرگزاری کار ایران

دبیر اجرایی خانه کارگر پاکدشت:

تعطیلی کارگاه‌ها و اخراج کارگران نتیجه سوءمدیریتهاست

تعطیلی کارگاه‌ها و اخراج کارگران نتیجه سوءمدیریتهاست
کد خبر : ۸۶۹۸۰۶

عوض سلطانی از بحران صنایع و تعطیلی بسیاری از بنگاه‌های اقتصادی خبر داد و گفت: بسیاری از کارخانجات تعطیل و شهرک‌های صنعتی به سوله‌های زنگ‌زده و کارگاه‌های ویرانه تبدیل شده‌اند.

دبیر اجرایی خانه کارگر پاکدشت با اعلام اینکه مشکلات بیشتر کارخانجات کمبود نقدینگی است به خبرنگار ایلنا گفت: متاسفانه بی‌ارزش شدن پول ملی و گران شدن دلار همه چیز را به هم ریخته است. درنتیجه کارخانجات به دلیل بالا رفتن قیمت مواد اولیه و هزینه‌های تولید به نقدینگی بالایی نیاز دارند اما متاسفانه این نقدینگی در اختیار کارگاه‌ها نیست.

وی با انتقاد شدید از نحوه واگذاری تسهیلات بانکی به بخش تولید و صنایع گفت: کارفرمایانی که از بانک‌ها تسهیلات می‌گیرند، به هیچ عنوان رضایت ندارند زیرا بهره بانکی به اندازه‌ای بالاست که باعث بحران و تعطیلی بسیاری از کارخانه‌ها شده است.

سلطانی با انتقاد از بهره‌های سنگین بالای 20 درصدی گفت: این کارفرمایان نمی‌توانند بهره تسهیلات را بپردازند زیرا سود تولید به اندازه‌ای نیست که بهره را پوشش دهد. در نتیجه کارخانه را تعطیل و کارگران را اخراج کرده‌اند.

وی با اعلام اینکه کارگاه‌هایی که اکنون به فعالیت خود ادامه می‌دهند، با تعدیل گسترده نیرو توانسته‌اند به فعالیت خود ادامه دهند، گفت: این کارگاه‌ها مسئولیت چند کارگر را به یک کارگر داده‌اند و چون این کارگر جای دیگری نمی‌تواند کار پیدا کند، تحت فشار شدید قرار دارد زیرا باید به‌جای چند کارگر کار کند.

دبیر اجرایی خانه کارگر پاکدشت از مالیات بر ارزش افزوده به عنوان دومین عامل بحران صنایع نام برد و گفت: کدام صنعت و فعالیت تولیدی را سراغ دارید که بالای 50 درصد سود داشته باشد تا 20 درصد بهره بانکی و ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده را بپردازد و علاوه بر مالیات بر درآمد، دیگر هزینه‌های تولید ازجمله دستمزد و هزینه‌های جاری کارگاه را نیز پاسخگو باشد؟

وی از بحران در کوره‌پزخانه‌های پاکدشت خبر داد و گفت: اکنون ۷۲ کوره آجرپزی در پاکدشت وجود دارد که از این ۷۲ کوره تنها پنج کوره کار می‌کنند که آنها هم با ظرفیت کمتر از ۳۰ درصد کار می‌کنند. این در حالی‌ست که هر کدام از این کوره‌ها بین ۱۰۰ تا ۳۰۰ کارگر در 6 ماه اول سال داشتند و در فصل دوم که میزان کارکرد کوره‌ها کمتر می‌شود، حداقل ۵۰ کارگر در این کوره‌ها کار می‌کردند.

سلطانی با اعلام اینکه اکنون در منطقه پاکدشت شهرک‌های صنعتی عباس‌آباد، علی‌آباد و خوارزمی وجود دارد، گفت: اگر به هر کدام از این شهرک‌ها سر بزنیم، کارگاه‌های بسیاری را مشاهده می‌کنیم که تا دیروز محل اشتغال و رونق اقتصادی بود و امروز به آیینه دق تبدیل شده‌اند.

وی با اعلام اینکه کارفرمایان به دو دسته تقسیم شده‌اند، گفت: یا از بانک تسهیلات گرفته و نتوانسته‌اند قسط آن را بدهند و ورشکست شده‌اند، یا وام نگرفته و نتوانسته‌اند به فعالیت خود ادامه دهند که در نهایت به ورشکستگی رسیده‌اند.

دبیر اجرایی خانه کارگر پاکدشت با تاکید بر اینکه مشکل بسیاری از این کارخانه‌ها، واردات بی‌رویه و قاچاق کالاست گفت: بسیاری از کارخانه‌های کشور محصولات با کیفیتی تولید می‌کنند، اما دولت مجوز واردات مشابه خارجی این کالاها را می‌دهد که از یکسو ارز کشور برای واردات این کالاها اختصاص داده می‌شود و از سوی دیگر کارخانه‌ها تعطیل و کارگران بیکار می‌شوند.

وی بی‌توجهی مسئولان را بزرگترین معضل تعطیلی بنگاه‌های تولیدی و اقتصادی دانست و گفت: به دلیل سوءمدیریت، هیچ هماهنگی بین تولید و واردات وجود ندارد بدین معنا که یا قاچاق کالا کارخانه‌ها را به بحران می‌کشاند یا واردات بی‌رویه آنها را بدبخت می‌کند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز