پرستاران مطرح کردند؛
۱۱ ماه کارانه پرستاران دانشگاههای علوم پزشکی ارومیه پرداخت نشد
پرستاران دانشگاههای علوم پزشکی ارومیه ۱۱ ماه کارانه و ۵ ماه اضافهکاری طلبکارند و نیروهای خدماتی و شرکتی این بیمارستانها از آبان ماه حقوقی دریافت نکردهاند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، پرستاران بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاههای علوم پزشکی ارومیه از عدم پرداخت معوقات مزدی خدمه بیمارستانها و کارانه پرستاران و عدم پاسخگویی مسئولین علوم پزشکی خبر دادند.
به گفته آنها؛ باوجود اعتراضات مکرر و پیگیریهای مستمر و وعدههای دانشگاه در آستانه روز پرستار، تغییری در روند سیاستگذاریهای مالی دانشگاه علوم پزشکی و تلاش برای پرداخت معوقات رخ نداده است.
مسعود مجرد (فعال صنفی پرستاری) در خصوص مطالبات پرستاران میگوید: به دنبال تحویل نامه اعتراضی کارکنان دانشگاه علوم پزشکی مبنی بر عدم پرداخت معوقات به جناب آقای دکتر نمکی طی سفر ایشان به ارومیه، قبل از روز پرستار طی نامهای از سوی وزارت بهداشت مبنی بر پرداخت سه کارانه با دانشگاه علوم پزشکی ارومیه مکاتبه صورت گرفته است اما متاسفانه اقدام لازم از سوی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه صورت نگرفت و این نامه نیز تأثیری در روند پرداخت معوقات ایجاد نکرد.
مجرد در ادامه به مشکل پرداخت حقوق و دستمزد کارکنان خدماتی و شرکتی بیمارستانهای وابسته به دانشگاه علوم پزشکی ارومیه اشاره کرده و میافزاید: نحوه پرداخت حقوق و دستمزد این نیروها همچنان با تأخیر ۳ تا ۴ ماه مواجه است و به صورتِ اقساطی پرداخت میشود و با وجود مکاتبات فراوان با دانشگاه و نهادهای دیگر هیچکس پاسخگوی آنها نیست.
این درحالی است که نیروهای خدماتی و شرکتی در گذران زندگی و امرار معاش با «مشکل جدی» مواجه شدهاند.
به گفته این فعال صنفی پرستاری؛ چهاردهم آبان ماه یک سوم از حقوق آبان ماه نیروهای خدماتی و شرکتی مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) ارومیه به مبلغ حدود ۸۰۰ هزار تومان واریز شده است و هنوز مشخص نیست بقیه حقوق ماههای بعد به چه صورت پرداخت میشود.
او میافزاید: وضعیت معوقات به این شکل است که کارانه کارکنان ۱۱ ماه و اضافه کاری با ۵ ماه و حقوق کارکنان خدماتی و شرکتی نیز با دو الی سه ماه تاخیر مواجه است.
مجرد معتقد است که نظارت کافی بر عملکرد دستگاههای مختلف از جمله دانشگاه علوم پزشکی وجود ندارد.
اکبر موسوی (معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه ریزی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی) پیشتر گفته بود: با توجه به اینکه حقوق کل پرسنل دانشگاههای علوم پزشکی بطور کامل توسط دولت تامین نمیشود و در دانشگاه علوم پزشکی ارومیه حدود ۳۰ درصد حقوق ماهیانه پرسنل از درآمد اختصاصی دانشگاه تامین و پرداخت میشود، بنابراین منابعی که میتوانست برای سایر پرداختهای پرسنلی مورد استفاده قرار گیرد، جهت پرداخت حقوق مورد استفاده قرار گرفته است. ضمنا عدم تخصیص اعتبار و عدم پرداخت هزینههای اجتنابناپذیر جهت ارائه خدمات در حوزه بهداشتی، فوریت پزشکی و آموزش، از محل اعتبارات بودجه عمومی، موجب گردیده که بخشی از درآمدهای دانشگاه نیز مصروف این هزینهها شود. همچنین مطالبات دانشگاه از بیمههای پایه و تاخیر در این پرداختها از طرف سازمانهای بیمهگر نیز مزید بر علت بروز این مشکل گردیده است.