خبرگزاری کار ایران

در دومین روزِ تجمع کارگران مطرح شد؛

تنها راه نجاتِ آب معدنی داماش، خلع ید از مالک فعلی/ مسئولان می‌گویند به کارآفرین فشار نمی‌آوریم!

تنها راه نجاتِ  آب معدنی داماش، خلع ید از مالک فعلی/ مسئولان می‌گویند به کارآفرین فشار نمی‌آوریم!
کد خبر : ۱۵۸۲۹۸۵

کارگران آب معدنی داماش در اعتراض به بی‌توجهی به مطالبات‌شان برای دومین روز متوالی اعتراض کردند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، امروز دوشنبه، ۲۴دی ماه، کارگران کارخانه آب معدنی داماش برای دومین روز متوالی در اعتراض به‌ عدم تحقق خواسته‌های خود تجمع کردند.

این دومین روز از اعتراضات کارگران شرکت آب معدنی داماش است. در این دور از اعتراض صنفی، که برای چندمین بار طی چندسال گذشته انجام می‌شود، کارگران قراردادی این کارخانه که معیشت‌شان تامین نمی‌شود بعد از ناامید شدن از وصول شش ماه معوقات مزدی و بیمه‌ تاکید دارند تنها راه نجات کارخانه آب معدنی داماش و کارگرانش، خلع ید از خریدار غیر متعهد و واگذاری مجدد آن به فرد یا نهادی است که فعالیتی همسو با شرکت آب معدنی داماش داشته باشد.

یکی از کارگران درباره سیاست‌های ناصواب واگذاری کارخانه آب معدنی داماش و آثار جبران‌ناپذیر آن بر کارگرانش به خبرنگار ایلنا گفت: مهمترین مشکل کارخانه آب معدنی داماش‌، عدم آشنایی خریدار و سوءمدیریت است. معوقات مزدی و بیمه‌ای ازجمله معضلات کارگران کارخانه آب معدنی داماش است که همه این موارد به علت اهلیت نداشتن مالک کارخانه و سوءمدیریت به وجود آمده است. برای حل این مشکل مسئولان و در راس آن‌ها قوه قضائیه باید وارد شود.

او در ارتباط با وضعیت کارخانه آب معدنی داماش با ابراز تاسف از روندی که این کارخانه در سال‌های اخیر طی کرده است، گفت؛ شرکت آب معدنی داماش نخستین شرکتی است که توسط گروه سرمایه‌گذاری امیرمنصور آریا درارتفاعات شهرستان رودبار گیلان در روستای گردشگری داماش دایر شده است. این شرکت پس از ماجرای تخلفات مالی سه هزار میلیاردی و مصادره شرکت‌های متهم اصلی پرونده در دی ماه سال ۹۱ با ۱۴۲ کارگر تعطیل شد و سرانجام در اردیبهشت ماه سال ۹۵ پس از سه سال وقفه بابت بدهی‌های مالی به بانک ملی واگذار شد و پس از آن دی ماه سال ۹۹ با انتقال مالکیت آن به بخش خصوصی، با اشتغال حدود ۳۰ کارگر ادامه کار داد.

وی افزود: این کارخانه دارای ظرفیت‌های تولید و اشتغال‌زایی خوبی است و دارای ماشین‌آلات روز دنیاست. با این حال در یک مقطع مسئولان تصمیم گرفتند کارخانه را که آن زمان در اوج بود،  بعد ماجرای تخلفات مالی ۳ هزار میلیاردی به بخش خصوصی واگذار کنند اما خریدار به‌جای توسعه فعالیت‌های آن، قصد دارد کارخانه را با سیاست‌های غلط خود به تعطیلی بکشاند.

وی ادامه داد: متاسفانه از زمان تغییر ساختار، واگذاری غلط و غیراصولی که با دخالت افراد غیرمطلع و غیرکارشناس اتفاق افتاد، فعالیت شرکت به حداقل رسید؛ در این مدت شاهد هیچ اتفاق خاصی برای توسعه کارخانه نبودیم و تنها چیزی که مشاهده شد تعویق حقوق و کاهش فعالیت کارخانه بود که نتیجه‌ای جز تجمعات کارگری در پی نداشت. به هر صورت آب معدنی داماش امروز از واحدهایی‌ست که در حال حاضر نه تنها توان پرداخت شش ماه حقوق وبیمه کارگران خود را ندارد بلکه از چهار ماه پیش فعالیت تولیدی خود را به حداقل ممکن رسانده به طوری که انبارهای آن خالی و کارگرانش کاری برای انجام دادن ندارند.

وی با بیان اینکه اگر بنا باشد یک واحد تولیدی خصوصی‌سازی شود بهتر است خریدار اهلیت داشته باشد، افزود: به نظر می‌رسد تنها راه نجات این کارخانه خلع ید از مالک فعلی کارخانه و واگذاری مجددا آن است.

این کارگر در خاتمه سخنان خود به نیابت از همکاران تاکید کرد: آنچه کارگران از مسئولان می‌خواهند حفظ شغل ودریافت مطالبات است، اما مسئولان بجای حمایت از ۳۰ کارگر با سابقه که معاش‌شان تهدید شده است مرتباً می‌گویند ما نمی‌توانیم به کارفرمای بخش خصوصی که کارآفرین است، فشار وارد کنیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز