خبرگزاری کار ایران

معاون درمان تامین اجتماعی در نشست فقرزدایی سلامت:

هزینه‌های سلامت در ایران بیش از ۶۰ درصد افزایش یافته / بی‌توجهی سیاستگذاران

هزینه‌های سلامت در ایران بیش از ۶۰ درصد افزایش یافته / بی‌توجهی سیاستگذاران
کد خبر : ۱۵۸۲۹۶۲

شهرام غفاری گفت: ایجاد شورای عالی سلامت جهت هماهنگی بهتر بین نهادهای مختلف، توسعه نظام ارجاع کارآمد، تقویت زیرساخت‌ اطلاعاتی برای مدیریت سلامت ضروری است.

به گزارش ایلنا، شهرام غفاری (معاون درمان سازمان تامین اجتماعی) در نشست علمی فقرزدایی و رفاه در آینه سلامت اظهارکرد: نظام سلامت ایران به‌ویژه در حوزه تأمین اجتماعی با چالش‌های کلان اقتصادی و اجتماعی مرتبط است. سیاست‌گذاران معمولاً به مؤلفه‌های اقتصادی بی‌توجه هستند و این موضوع باعث می‌شود که سیاست‌های سلامت نتوانند به اهداف خود برسند. 

وی افزود: سلامت مهم‌ترین دارایی انسان است، اما تنها دارایی فقراست. این نکته اهمیت ویژه‌ای دارد، زیرا همه ما به سلامتی اهمیت می‌دهیم. افراد برخوردار در زمان بیماری اندوخته‌ای دارند که به واسطه آن معاششان ادامه پیدا می‌کند، در حالی که فقرا با بیماری معیشت خود را نیز از دست می‌دهند لذا سلامت برای فقرا نه تنها به معنای سلامتی بلکه به معنای معیشت و ادامه حیات خانواده است. 

غفاری با اشاره به خدمات درمان مستقیم و غیرمستقیم سارمان تامین اجتماعی گفت: بیش از ۴۷ میلیون جمعیت تحت پوشش داریم و ۵۸ هزار مرکز خدماتی داریم و در سال گذشته بیش از ۵۵۴ میلیون مراجعه به سازمان تأمین اجتماعی ثبت شده است. 

این مقام سازمان تامین اجتماعی با ابراز نگرانی از افزایش هزینه‌های نظام سلامت در ایران خاطرنشان کرد: چالش‌های نظام سلامت ایران به ویژه در حوزه تأمین اجتماعی، به دلیل افزایش هزینه‌ها و عدم تعادل در منابع و مصارف، به شدت پیچیده و عمیق است. 

معاون درمان سازمان تامین اجتماعی تصریح کرد: در سال‌های اخیر، هزینه‌های سلامت در ایران بیش از ۶۰ درصد افزایش یافته است که این موضوع ناشی از عوامل متعددی از جمله افزایش جمعیت، سالمندی و بروز بیماری‌های مزمن است. 

غفاری ادامه داد: با وجود اینکه بیش از ۹۰ درصد جمعیت کشور تحت پوشش بیمه هستند، کیفیت خدمات ارائه شده هنوز با چالش‌هایی مواجه است، بسته‌های خدماتی ارائه شده معمولاً محدود و ناکافی هستند و بسیاری از خدمات ضروری تحت پوشش بیمه قرار نمی‌گیرند و این مشکلات نه تنها بر کیفیت خدمات تأثیر می‌گذارد بلکه می‌تواند منجر به افزایش فقر ناشی از هزینه‌های درمان شود. 

وی افزود: علاوه بر این، نظام سلامت با مشکلاتی نظیر مشارکت بین بخشی ضعیف وزارت بهداشت، کمبود پزشک متخصص، مهاجرت کادر درمان، عدم شفافیت در تعرفه‌گذاری خدمات، عدم دسترسی برابر به خدمات، مراجعات غیرضروری و مکرر، پرداخت مستقیم از جیب مردم نیز روبروست و این مسائل باعث شده‌اند که نظام سلامت نتواند به طور مؤثر نیازهای جامعه را برآورده کند و در نتیجه کیفیت خدمات ارائه شده کاهش یابد. 

سرپرست معاونت درمان سازمان تأمین اجتماعی ادامه داد: ایجاد شورای عالی سلامت جهت هماهنگی بهتری بین نهادهای مختلف، توسعه نظام ارجاع کارآمد، تقویت زیرساخت‌های اطلاعاتی برای مدیریت خدمات سلامت و توجه به پیشگیری از جمله راهکارهای رفع یا کاهش چالش‌های موجود در نظام سلامت ایران است.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز