بررسی روشهای آزمون وسع با همکاری دانشگاههای برجسته کشور
نشست هم اندیشی معاونت رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اعضای هیأت علمی تعدادی از دانشگاههای برتر کشور در موضوع یارانه و حمایتهای اجتماعی با هدف بهبود و ارائه مدلهای جدید آزمون وسع برگزار شد.
به گزارش ایلنا، معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، درباره روش آزمون وسع این وزارتخانه برای شناسایی جایگاه خانوارهای ایرانی در دهکهای درآمدی و تخصیص یا عدم تخصیص بسته حمایت معیشتی و همچنین مدل مورد استفاده در این طرح، توضیحاتی ارائه کرد.
احمد میدری همچنین درباره دادههای موجود در پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان و نقاط قوت آن به بحث پرداخت و ظرفیتهای قابل استفاده دانشگاهها در زمینه ارائه مدلهای مختلف آزمون وسع و بهبود پایگاه اطلاعات رفاه را برشمرد.
آسیب شناسی نظام یارانهای و سیاستهای رفاهی و حمایتی فعلی کشور و ظرفیتهای دانشگاه در زمینه آزمون وسع خانوارهای ایرانی و بهبود سیاستهای رفاهی حمایتی از جمله محورهای مطرح شده از سوی اساتید حاضر در این نشست بود.
«محمدحسین شریف زادگان» عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی با ابراز شگفتی از تداوم سیاست اعطای یارانه های نقدی به صورت غیرهدفمند، گفت: این شیوه اشتباه در دولت قبلی نیز اجرا شده بود و نباید ادامه مییافت.
سهیلا پروین عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی نیز تداوم و تشدید ارائه یارانههای نقدی را نادرست خواند و افزود: پرداخت یارانه نقدی به ویژه بدون توجه به ویژگیهای اجتماعی افراد و خانوارها از قبیل تحصیلات، وضعیت سرپرست خانوار و... و گره خوردن آن به مسأله بنزین راه اشتباهی بوده و لازم است این رویکرد در نظام یارانهای کشور تغییر کند.
اعضای هیات علمی و نمایندگان دانشگاههای حاضر در این نشست، ضمن برشمردن ظرفیتهای نهاد دانشگاه برای همکاری با معاونت رفاه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در زمینه آزمون وسع، آمادگی خود را برای ارائه مدلهای جدیدی از آزمون وسع خانوارها ارائه کردند.
همچنین پیشنهاد شد بخش مناسبی از اطلاعات موجود در پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان به منظور بهبود کیفیت این پایگاه یا طراحی مدلهای جدید، در اختیار تیمهای پژوهشی دانشگاه ها قرار گیرد.
در پایان این نشست، سیدهادی موسوی نیک به عنوان رابط بین معاونت رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و نمایندگان دانشگاههای حاضر و حمیدرضا نواب پور، داوود سوری و علی سرزعیم به عنوان ناظرین پروژههای قابل طراحی از طرف معاونت رفاه معرفی شدند. همچنین پژوهشکده اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس وظیفه بهبود نمونه اولیه با در نظر گرفتن ملاحظات فنی و آماری را برعهده گرفت.
قرار است بخش مطالعات این طرح، تا ۱۵ اسفندماه امسال، پایان یابد.