خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد؛

دغدغه‌های جامعه آزمایشگاهی‌ بالینی کشور/ از رتبه‌بندیِ نافرجام تا حضور مشکل‌دارِ ناآزموده‌ها و دانشگاه نرفته‌ها!

دغدغه‌های جامعه آزمایشگاهی‌ بالینی کشور/ از رتبه‌بندیِ نافرجام تا حضور مشکل‌دارِ ناآزموده‌ها و دانشگاه نرفته‌ها!
کد خبر : ۸۴۲۳۳۱

فاضلیان دهکردی با تاکید بر مطالبات برآورده نشده‌ی جامعه‌ی آزمایشگاهی بالینی کشور از طرحی خبر می‌دهد که می‌تواند حلال مشکلات این قشر درمانی باشد.

حبیب‌الله فاضلیان دهکردی (دبیر جامعه آزمایشگاهی بالینی کشور) در گفتگو با خبرنگار ایلنا، در ارتباط با مطالبات این قشر از کادر درمان کشور که به گفته‌ی او در سراسر کشور، حدود ۳۵ هزار نفر هستند، گفت: همه مطالباتِ سال‌های گذشته‌ی این قشر، کماکان سر جایش است و هیچ کدام به طور کامل برآورده نشده است.

او اضافه می‌کند: تنها چیزی که از سال ۹۶ روی کاغذ و بعضی جاها در عمل صورت گرفته، بحث سخت و زیان‌آوری کار ما و استفاده از مزایای بازنشستگی پیش از موعد است که برای جامعه‌ی آزمایشگاهیان بالینی، درجه دو سخت و زیان‌آور تصویب شد؛ بعد از تصویب، در اکثر استان‌ها دانشگاه علوم پزشکی این آیین‌نامه را  اجرا کرد اما تامین اجتماعی هنوز آن را اجرا نکرده است؛ چراکه بودجه مستقل آن را باید هیات امنای تامین اجتماعی تصویب کند که می‌گویند در توان‌مان نیست و با این حساب، آزمایشگاهی‌هایی که با تامین اجتماعی کار می‌کنند، نمی‌توانند از مزایای سخت و زیان‌آوری شغل استفاده کنند.

فاضلیان دهکردی به باقی مطالبات می‌پردازد: ارتقای بهره‌وری برای جامعه آزمایشگاهی بالینی، یک نوبت به هیات دولت رفت و به خاطر توجیهات غلط مبنی بر اینکه آزمایشگاه‌ها، بالین محسوب نمی‌شود، این طرح را مردود اعلام کردند؛ در صورتیکه ما آزمایشگاه بالینی هستیم و تست‌های بسیاری را بر بالین بیمار انجام می‌دهیم؛ خیلی از نمونه‌برداری‌های قارچی و میکروبی و آزمایشات BTCT بر بالین بیمار انجام می‌شود؛ منتها دولت برای فرار از قانون، توجیهات ناصحیح ارائه داد؛ ما می‌دانیم که این حرف‌ها فقط توجیه است و دلیل اصلی، کمبود بودجه دولت است. دولت پول ندارد صرف این کار کند!

او تاکید می‌کند: البته مجدداً وزیر جدید بهداشت قول داده که طرح در دولت مطرح می‌شود منتها در این فضای گرانی بنزین، اگر طرح به دولت برود، مورد اقبال قرار نمی‌گیرد.

فعال صنفی جامعه آزمایشگاهی بالینی، دو مطالبه‌ی دیگر هم مطرح می‌کند: رتبه‌بندی شغلی آزمایشگاهیان در بخش خصوصی که به جایی نرسیده و نیز بحث ادامه تحصیل جامعه‌ی آزمایشگاهیان تا مقطع دکترای حرفه‌ای.

ناآزموده‌ها به ثمن بخس استخدام می‌شوند!

فاضلیان دهکردی در ادامه می‌گوید: همچنان مشکل غیرمرتبط‌ها را داریم که یکی از مهم‌ترین چالش‌های آزمایشگاه‌ها در سراسر کشور است؛ متاسفانه افراد نامرتبط شاغل در آزمایشگاه های بالینی، ناآزموده‌ی این رشته هستند و فقط با حقوق کمتر، به ثمن بخس استخدامِ آزمایشگاه‌ها می‌شوند و در نتیجه، اگر خروجی کار آزمایشگاه‌ها دچار ضعف است، از ناحیه این افراد است.  

او معتقد است؛ باید همه آزمایشگاه‌ها را الزام کنند که تمام نیروها، دانش‌آموخته‌ی رشته‌ی علوم آزمایشگاهی در دانشگاه‌ها باشند، اینکه بعضاً در جاهایی دوره‌های موقت برگزار می‌کنند و فقط صورت مساله را یاد می‌دهند، کافی نیست؛ چراکه وقتی مکانیسم علمی و دانش پشت آزمایشات را ندانند، جوابی که به مریض می‌دهند، ممکن است دچار اشکالاتی باشد، درحالیکه خودشان هم دقیق نمی‌دانند اشکال کار در کجاست و رفع اشکال چگونه باید صورت بگیرد. به همین دلیل است که فقط تحصیل‌کردگانِ دانشگاهی واجد صلاحیت هستند.

او با جدیت تاکید می کند: باید فقط نیروهای دانشگاهی که دوره‌ی کارآموزی و طرح گذرانده‌اند، استخدام شوند.

نظام پرستاری، الگوی تدوین نظام جامع آزمایشگاهی

فاضلیان دهکردی از راهکار حل مشکلات این صنف خبر می‌دهد: ما پیش‌نویسِ «نظام جامع آزمایشگاهی کشور» را تقدیم مجلس کردیم و از قرار معلوم، این پیش‌نویس در نوبت طرح در مجلس است؛ اگر این کار انجام شود و این نظامنامه به تصویب مجلس برسد،  همه دغدغه‌ها و مشکلات، خودبه‌خود حل می شود.

وی در ارتباط با نحوه تدوین این نظامنامه می‌گوید: خود ما در جامعه آزمایشگاهی بالینی کشور، براساس نظام‌های موجود دیگر مثل نظام پرستاری و باتوجه به ویژگی‌های خاص جامعه آزمایشگاهی و نیازها و آرمان‌های این گروه، طرح مورد نظر را تدوین و منتظریم که به صحن علنی مجلس بیاید.

او در پایان ابراز امیدواری کرد که با همت نمایندگان مجلس، مشکلات جامعه‌ی آزمایشگاهیان کشور برای همیشه مرتفع شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز