خبرگزاری کار ایران

خانه کارگر استان یزد:

تشکل‌های کارگری استان یزد خواستار توقف حوادث مرگبارِ "فولاد یزد" هستند/ نرخ واقعی حوادث کار را در استان یزد نمی‌دانیم!

تشکل‌های کارگری استان یزد خواستار توقف حوادث مرگبارِ "فولاد یزد" هستند/ نرخ واقعی حوادث کار را در استان یزد نمی‌دانیم!
کد خبر : ۸۰۰۵۱۴

خانه کارگر استان یزد در بیانیه‌ای ضمن اعتراض به حوادث مرگبار هفته‌های گذشته در فولاد یزد، خواستار اجرای نص صریح قانون کار و آیین نامه‌های ایمنی و بهداشت کار شد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، هفته گذشته، حادثه برق‌گرفتگی در کارخانه فولاد یزد، جان یک کارگر را گرفت و به مصدومیت کارگری دیگر انجامید؛ درست یک هفته قبل از آن، در همین واحد فولاد، نشت گاز، موجب مرگ یک کارگر شده بود.

حالا خانه کارگر استان یزد، با صدور بیانیه‌ای این حوادث مرگبار را در آستانه اعیاد قربان و غدیر محکوم کرده و خواستار اجرای اصول و موازین ایمنی شده است. در این بیانیه، بهبود معیشت و امنیت شغلی کارگران به عنوان یک عامل کاهش استرس شغلی، مهم و موثر دانسته شده است.

متن بیانیه به این شرح است:

«بی‌شک یکی از پایه‌های اساسی انقلاب اسلامی ایران، کارگران مظلوم و شریف این مرز و بوم هستند که علیرغم وجود تمامی مشکلات اقتصادی و معیشتی، همواره در همه عرصه‌ها پشتیبان این نظام، انقلاب و رهبر فرزانه خود حضرت ایت ا... خامنه ای مدظله العالی بوده‌اند.

متأسفانه همه ساله تعدادی از این عزیزان (کارگران) در محیط‌های کار به علت حوادث ناشی از کار یا بیماریهای ناشی از عوارض محیط کار، جان خود را از دست داده یا دچار مسمومیت‌ها و معلولیت‌های گوناگون می‌شوند هرچند به علت عدم اطلاع رسانی از سوی مراجع ذیربط آمار دقیقی از حوادث کار در استان صنعتی کارگری یزد در دسترس نیست، لیکن هرساله شاهد حوادث مختلف ناشی از کار و منجر به فوت نیروی انسانی فعال در بخش‌های ساختمانی، تولیدی و صنایع کوچک و بزرگ بویژه در بخش فولاد می‌باشیم که اثرات روانی حاصله بر روی نیروی کار و خانواده‌های حادثه‌دیدگان، اثرات سوءاجتماعی و به تبع آن مصدومیت، فرسودگی زودرس و هدر رفتن سرمایه‌های کاری و انسانی و تحمیل ناخواسته هزینه‌های هنگفت به صاحبان صنایع را نیز در پی داشته است.

گرچه حوادث ناشی از کار و بیماری‌های حرفه‌ای پدیدۀ جدیدی نیست، و از روزی که بشر با کار آشنا شده با آن دست به گریبان بوده است ولیکن طبیعی است که هرچه به سوی صنعتی شدن کشور گام برداریم، به همان نسبت با حوادث ناشی از کار نیز روبرو خواهیم بود، که توجه به علل حوادث و یافتن راه‌حل‌هایی برای جلوگیری و یا کاهش آن امری اجتناب ناپذیر می‌باشد. در همین راستا و به لحاظ اهمیت موضوع، فصل چهارم قانون کار به این مقوله اختصاص یافته، و نظارت بر اجرای آن در پیشگیری و کاهش حوادث ناشی از کار از اهم برنامه‌هایی است که توجه بیشتری را از سوی مسئولین امر می‌طلبد.

بنابراین، جامعه کارگری استان ضمن ابراز تأسف از وضعیت فعلی و جان باختن کارگران مظلوم و عرض تسلیت به خانواده‌های کارگران از دست رفته در حوادث ناشی از کار، بویژه حوادث اخیر در صنایع فولاد یزد، موارد ذیل را اعلام، و درخواست تحقق خواسته های بحق خود را دارد:

۱-  اجرای مفاد مبحث دوم از فصل چهارم قانون کار (بازرسی کار): از جمله راه‌های پیشگیری از حوادث کار کسب اطلاعات بیشتری در زمینه کارها وخطرات ناشی از آنها (شناسایی خطرات موجود (بالفعل) و خطرات بالقوه محیط کار و تعیین و شناسایی، ‌ ثبت و معرفی عوامل ایجاد کننده خطرات محیط کاری) می‌باشد، بازرسی‌ها کمک بسزایی در پیشگیری از بیماریها و حوادث شغلی می‌نمایند. بنابراین، بازرسی‌های دوره‌ای محیط کار ، باید به عنوان یکی از قسمت‌های مهم برنامه بهداشت و ایمنی مطرح و بر آن تأکید گردد. همچنین توجه به مواردی که شرایط غیر ایمن و غیر بهداشتی را گسترش می‌دهد، از جمله: استرس‌های شغلی و روانی، پوشش نامناسب، فشار، سرما یا گرمای بیش از حد، ضایعات شیمیایی حاصل از واکنش‌های صورت گرفته، استفاده نادرست از مواد شیمیایی و ... بسیار حائز اهمیت است که متأسفانه تاکنون کمتر به مقوله بازرسی کارگاه‌ها توجه شده است

۲-   نظارت دقیق مراجع مربوطه بر عملکرد مدیران صنایع و اقدامات پیشگیرانه در خصوص عوامل حوادث ناشی از کار در واحد مربوطه در اجرای ماده۸۵ قانون کار.

۳-  ایجاد فرهنگ ایمنی در محیط کار از طریق برگزاری دوره‌های آموزشی به عنوان مقدمه‌ای برای کاهش حوادث ناشی از کار و آموزش‌های بدو استخدام برای کارگران تازه کار به صورت مداوم و در فواصل زمانی معین.

۴-  رفع استرس‌های شغلی که می‌تواند موجب کاهش دغدغه خاطر کارگران و مؤثر در پیشگیری از حوادث مختلف کار باشد.

۵-   ایجاد امنیت شغلی و معیشتی کارگران که نقش مؤثری را در رفع استرس‌های شغلی نیز ایفا خواهد نمود.

۶-   بررسی نقش مدیریت‌ها در زمینه نظارت بر بخش‌های مختلف برنامه ایمنی و بهداشت کار و اقدامات پیشگیرانه از بروز حوادث و در نظر گرفتن مشوق‌های لازم برای مدیران مراعی مقررات و برنامه‌های ایمنی و بهداشت و اعمال مجازات‌های قانونی برای مدیران بی‌توجه به مقررات، قبل از رخ دادن حادثه کار.

امید است با اجرای قانون و مقررات، رفع حوادث کار در کشور و شادابی نیروی کار را شاهد باشیم.»

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز