صادقی:
خصوصی سازی در ایران خاصه سازی است/ تشکلهای کارگری یکدیگر را تضعیف نکنند
معاون دبیر کل خانه کارگر جمهوری اسلامی ایران، گفت: در صورتی که فعالیت همه بخشها بر اقتصاد تمرکز یابد، توسعه و شکوفایی کشور فراهم میشود.
به گزارش خبرنگار ایلنا، «حسن صادقی» که در جمع اعضای هیأت اجرایی و کنگره استانی خانه کارگر آذربایجان شرقی سخن میگفت، اظهار داشت: در ساختار اقتصاد کشور ما محوریت با تولید و صنعت نیست و بخش خدمات در آن توسعه بیش از حدی پیدا کرده به طوریکه اکنون 65 درصد اشتغال در بخش خدمات شکل میگیرد. این بدان معناست که اشتغال در صنعت و تولید به شدت افت پیدا کرده است.
وی با تأکید برضرورت تغییر رویکردهای اقتصادی در کشور، گفت: اقتصاد کشور ما رانتی است. این اقتصاد نمیتواند یک شکل چندوجهی را در تمامی حوزهها به خود بگیرد.
صادقی شیوههای خصوصی سازی در کشور را خاصه سازی نامید و گفت: خصوصی سازی یک ضرورت اقتصادی است اما شیوههایی که در کشور ما در این حوزه بکار رفته، تنها به اقتصاد ما خسارت وارد کرد.
رییس اتحادیه پیشکسوتان کارگری با بیان اینکه اکنون بیش از 70 درصد ماهیت اقتصاد کشور ما وابسته به نفت است، اظهار داشت: 20 سال قبل مقام معظم رهبری سیاستی در قالب اقتصاد بدون نفت برای کشور ترسیم کرده بودند که اگر آن برنامهها اجرا می شد اکنون دیگر شاهد عربده کشی های ترامپ نبودیم.
صادقی با تأکید بر اینکه اقتصاد صادرات محور ، حامی تولید داخلی و فارغ از وابستگی به نفت راه نجات کشور است، گفت: اگر اقتصاد ما در دهه 70 که بهای هر بشکه نفت به 6 دلار و 70 سنت رسیده بود پوسته اندازی خود را صورت داده بود اکنون کشور روند توسعه خود را به خوبی طی کرده بود.
وی با تشریح وضعیت اضلاع سه جانبه اقتصاد کشور تصریح کرد: اقتصاد ما از سه بخش دولت، بخش خصوصی و تعاون تشکیل شده اما در برون رفت مشکلات و توسعه هیچ یک از این بخشها موفق نبودهایم.
صادقی افزود: دولت، با بحث خصوصی سازی و اجرای سیاست های اصل 44 وارد میدان شد اما در کوچک سازی دولت بجای کمتر کردن حجم کارمندان و کارکنان خود صنایع مادر را به بخش خصوصی واگذار کرد که چیزی جز خودزنی نبوده است به طوری که عملا اکنون شاهد هستیم ابزار حاکمیتی هم واگذار شده و دیگر دولت نمی تواند کنترلی بر آن داشته باشد و هر لحظه دست های نامرئی برای ایفای نقش فرصت دارند و دولت که باید با داشتن قدرت حاکمیتی با حفظ تعادل بازار به کمک فقرا بیاید نمیتواند نقش خود را به خوبی ایفا کند.
رییس اتحادیه پیشکسوتان کارگری خواستار حمایت درست از بخش خصوصی فعال و توجه به اصالت اجرای اصل 43 و 44 قانون اساسی شد و گفت: در شرایط کنونی باید زمینه توسعه اقتصاد توده محور در کشور فراهم شود و با توجه به بخش تعاون امکان بهره مندی از توانمندیها و ظرفیتهای بالای کشور فراهم کرد.
صادقی در بخش دیگری از سخنان خود به نقش تشکلهای کارگری در رفع مشکلات این قشر پرداخت و گفت: توفیق تشکلهای کارگری در توجه به مطالبات این قشر تنها با تغییر رویههای فعلی ممکن است.
وی افزود: تشکل کارگری که نتواند تمرکزش را بر عضو بگذارد و تقویت و توسعهاش ناشی از عضوگیری نباشد به بیراهه میرود.
معاون دبیر کل خانه کارگر ، اعضا را محور توسعه هر تشکلی دانست و گفت: تشکلی که به عضو و حق عضوگیری وابسته نباشد باید برای حیات خود به جایی وصل شود و یا دولت محور و یا کارفرماپرور باشد که در این صورت هم نمیتواند پیگیر مطالبات این قشر باشد.
وی با بیان اینکه اکنون بجز خانه کارگر بقیه تشکلها از عضو گیری فاصله گرفتهاند، خاطرنشان کرد: تشکلات فعلی کارگری ما که عضوگیری را معیار اصلی فعالیت خود قرار ندادهاند صدای حق طلبی کارگران را به محاق بردهاند.
صادقی با بیان اینکه نگاه جامعه به تشکلها تغییر کرده است، گفت: تشکلات فاقد محوریت عضو نهادهایی صرفا زرد کاغذی بیش نیستند و همواره به طرفداری از سرمایه داری متهم بوده و ناچارند به سمت کمک گرفتن از دولت و تامین اجتماعی دست دراز کنند که این موضوع دامن گیر بسیاری از تشکلات ما شده است.
وی توجه به اتحادیههای کارگری را اصلیترین راهکار برای برون رفت از این وضعیت عنوان کرد و گفت: اصلاح فصل ششم قانون کار که در آن دولت به تشکلات امر و نهی نکند و عضو محور و فارغ از کارفرمایان باشد ضرورت جدی در این خصوص است.
صادقی خواستار ایفای نقش بیشتر خانه کارگر به عنوان نهادی فراگیر در حل مشکلات کارگران شد و گفت: تشکلات کارگری در عین حال که جدا از هم هستند اما باید از نظر ماهوی با هم وحدت رویه داشته و در جهت تضعیف هم حرکت نکنند.
وی با تأکید بر اینکه خانه کارگر همواره حفظ حریم خطوط قرمز جمهوری اسلامی ایران را مدنظر داشته است تصریح کرد: صدای رسا کارگران با تفرق به دست نمیآید و ما با وحدت میتوانیم برای تحقق مطالبات کارگران کاری کنیم.