رئیس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران ایران:
ایران همواره برای گسترش عدالت و بهبود وضعیت کارگران تلاش میکند/ تحریم اقتصادی منجر به نقض حقوق بشر در کشورهای هدف میشود
نماینده کارگران ایران در کنفرانس سازمان بینالمللی کار گفت: از آثار مخرب تحریمها میتوان به کاهش تولید، مشکلات تهیه واردات مواد اولیه صنایع و نیز سرمایهگذاری اشاره کرد. برخی کشورهای شریک تحاری ایران نیز با چالشهای گستردهای در معاملات خود مواجه هستند.
فتح اللهی با تبریک صدمین سالگرد سازمان بینالمللی کار (ILO) و یکصد و هشتمین کنفرانس به نمایندگان کشورهای عضو، کارگران و کارفرمایان اظهار داشت: مساعی مدیرکل محترم و تلاشهای مستمر دبیرخانه سازمان بینالمللی کار طی سال گذشته در راه تدوین نقشه راه آینده کار و بزرگداشت سده ILO قابل تقدیر است.
وی افزود: گزارش مدیرکل محترم در خصوص آینده کار و تبیین اهداف مربوطه بر اساس توصیههای مندرج و پیشنویس اعلامیه سده که طی بررسیهای کارشناسان سازمان تبیین شده نیازمند تعمیق شرکای سهجانبه است. آینده کار با خود تغییر و تحولات چشمگیری به همراه دارد که زندگی، معیشت کارگران، مردم و کودکان را متأثر میکند. انسانمحور بودن این مهم، شکلگیری مجدد مشاغل و از بین رفتن برخی از آنها کارگران را بر آن میدارد، برای بهروز نمودن مهارتهای خود و دستیابی به مشاغل بهتر و کیفیتر تلاش بیشتری کنند.
نماینده کارگران ایران در کنفرانس سازمان بینالمللی کار خاطرنشان کرد: آنان به آموزش مادامالعمر نیاز دارند و به حمایتهای همهجانبه اجتماعی و البته باید بتوانند تغییرات تکنولوژیک و تحولات آن را بپذیرند و خود را تغییرات لازم در سبک زندگیشان تغییر دهند و مهارتهای نوین کسب و کار را فراگیرند.
رئیس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران ایران تصریح کرد: پیشرفتهای فناوری از جمله هوش مصنوعی، اتوماسیون و رباتیک شغلهای جدیدی را ایجاد خواهد کرد. لذا کارگران فاقد مهارت در این میان با چالشهای عمدهای مواجه میشوند.
او ادامه داد: علاوه بر این کارگران کشور من از تحریمهای غیر قانونی و یکجانبه رنج میبرند. دولت متبوع من همواره برای گسترش عدالت و بهبود وضعیت کارگران تلاش میکند اما متاسفانه به دلیل تاثیر تحریمها وضعیت کارگران در کشور من مطلوب نیست.
فتحاللهی گفت: از آثار مخرب تحریمها میتوان به کاهش تولید، مشکلات تهیه واردات مواد اولیه صنایع و نیز سرمایهگذاری سایر کشورها اشاره کرد. برخی کشورهای شریک تحاری ایران نیز با چالشهای گستردهای در معاملات خود مواجه هستند.
نماینده کارگران ایران در کنفرانس سازمان بینالمللی کار افزود: مهمترین مولفه تولید و اشتغال به دلیل تحریم به شدت تضعیف شده است. تحریم اقتصادی منجر به نقض حقوق بشر در کشورهای هدف و نقض حقوق آنان میشود.
این فعال کارگری تصریح کرد: تاثیر تحریم و جنگها موجب رشد فقر است و با عنایت به رویکرد و آینده انسانمحور و با تکیه بر توصیههای اعلامی سده و به منظور تحقق اهداف کار شایسته و توسعه پایدار پیشنهاداتی داریم از جمله تدوین برنامههای منطق با شرایط ملتهای عضو برای پیشبینی توانایی مهارتی کارگران و توسعه هوش مصنوعی، تغییر روند کسب و کارها به سوی مهارتمحوری و بررسی کارشناسی تغییرات آبهوایی و زیستمحیطی مناطق مختلف و محیطهای کار مناسب، فراهم آوردن زمینههای لازم برای یادگیری مادامالعمر افراد از کودکی تا بزرگسالی، فراگیر نمودن مدلهای جدید آموزشی و مهارتی برای تمامی کارگران، مخصوصاً کارگران مناطق محروم و کشورهای درگیر جنگ و تحریم، ارایه تضمینهای جامع و تعاریف نوین از مزد، ساعات کار و محیط کار امن و حمایتهای اجتماعی گستردهو ارایه کمکهای آموزشی و فنی به کشورهای عضو، خصوصاً کشورهایی که به دلیل تمایلات سیاسی مانند ایران تحریم شدهاند.
این فعال کارگری تاکید کرد: آموزش کودکان و مهاجرین، سالمندان و معلولین و با توجه به پیر شدن کشورها، تقویت برنامهها برای شمولیت بیشتر افراد معلول برای مطابقت بیشتر با پیامدهای کشورهای جدید، توانمندسازی زنان و برابری جنسیتی، منع همه جانبه انواع خشونت در محیط کار مشارکت آنان در فراگیری مهارتهای نوین و پیادهسازی دستور کار آینده روشن از دیگر پیشنهادات میتواند باشد.
فتحاللهی افزود: در این مسیر برنامهریزی برای حمایت کارگران شاغل در بخش اقتصاد غیررسمی، ایجاد پلتفورمهای لازم برای توسعه اقتصاد دیجیتالی و مراقبت بر اقتصاد نوظهور بسیار اهمیت دارد.
این فعال کارگری خاطرنشان کرد: اگرچه کارگران فلسطینی و یمنی از پتانسیل و ظرفیتهای مناسبی برخوردارند، لیکن به دلیل جنگ و تخاصم از خانههای خود رانده شده و یا شغل خود را از دست دادهاند. که با توجه به موازین حقوق بشری و فاجعه تحمیل شده بر کارگران این مناطق، باید به آنها توجه کرده و از حقوق آنها حمایت کرد.