خبرگزاری کار ایران

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی:

شفافیت و جوان‌گرایی، منافع عده‌ای را به خطر می‌اندازد/ رسانه‌ها به دولت در زمینه شفافیت و جوان‌گرایی کمک کنند

شفافیت و جوان‌گرایی، منافع عده‌ای را به خطر می‌اندازد/ رسانه‌ها به دولت در زمینه شفافیت و جوان‌گرایی کمک کنند
کد خبر : ۷۵۵۶۸۳

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: رییس‌جمهور و دولت به موضوع جوان‌گرایی، نخبه‌گرایی و شایسته‌سالاری توجه ویژه‌ای دارند و اصحاب رسانه باید این اندیشه را حمایت کنند و در مقابل گروه‌هایی که مخالف این اندیشه هستند، بایستند.

به گزارش ایلنا، محمد شریعتمداری (وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی) در نخستین جلسه شورای عالی اطلاع‌رسانی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان‌های تابعه که با حضور معاونان وزارتخانه و روسای سازمان‌های زیرمجموعه در محل موسسه فرهنگی هنری آهنگ آتیه، ناشر رسانه‌های حوزه رفاه و تامین‌اجتماعی برگزار شد، افزود: اگر با مشارکت رسانه‌ها و فعالان رسانه، موضوع شفافیت و فسادستیزی را که خواست عمومی همه آحاد ملت ایران است، به یک گفتمان عمومی تبدیل کنیم، ایستادگی در مقابل این خواست عمومی برای مخالفان پرهزینه خواهد بود و زمینه حل برخی مشکلات اجرایی فراهم خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه همان‌طور که در جریان رای اعتماد مجلس شورای اسلامی اعلام کرده؛ همچنان متعهد به شفافیت حداکثری و جوان‌گرایی در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است، ادامه داد: طبیعی است که با تحقق شفافیت و جوان‌گرایی، منافع عده‌ای که در فضای مبهم و تاریک از انواع رانت‌ها بهره‌مند هستند به خطر می‌افتد و به همین سبب شاهد مقاومت‌هایی جدی در این زمینه هستیم، اما باید استقامت داشته باشیم و با امکاناتی که داریم، به حرکت در مسیر شفافیت و جوانگرایی و حل مشکلات اقتصادی کشور و ارتقای معیشت عمومی ادامه دهیم.

شریعتمداری، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را بزرگترین نهاد اجتماعی کشور دانست و گفت: قریب به ۶۰ میلیون نفر از جمعیت کشور به عنوان بیمه‌شدگان صندوق‌های بازنشستگی، اعضای تعاونی‌ها و فعالان اقتصادی به نوعی با این وزارتخانه در ارتباط هستند و در این شرایط، اهمیت موضوع اطلاع‌رسانی و فعالیت‌های جدی و هدفمند رسانه‌ای در این حوزه بر کسی پوشیده نیست.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: نهادها و گروه‌هایی که در زیرمجموعه وزارتخانه و سازمان‌های تابعه در زمینه اطلاع‌رسانی فعالیت می‌کنند، باید به صورت هماهنگ و یکپارچه عمل کنند تا اطلاع‌رسانی اقدامات و تلاش‌های دولت و این وزارتخانه برای رفع مشکلات، اثربخش‌تر باشد.

شریعتمداری تصریح کرد: متاسفانه واقعیت این است که اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی کشور به دلیل رشد فساد و رانت‌جویی در بخش‌هایی از کشور تحت تاثیر قرار گرفته و در مسیر فسادستیزی و شفافیت به عنوان یکی از الزامات اولیه حل مشکلات اقتصادی و اجتماعی کشور، همه ارکان وزارتخانه باید هم جهت و هم‌افزا گام بردارند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به موضوع بحران صندوق‌های بازنشستگی به عنوان یکی از چالش‌های اصلی کشور، گفت: وضعیت کنونی صندوق‌های بازنشستگی، یکی از چالش‌های اساسی امروز کشور است. دولت علاقه‌مند به حل مشکل صندوق‌هاست و در این زمینه باید یک برنامه مشخص و مدون داشته باشیم چراکه تامین عزت‎مند معیشت و زندگی مردم، اولویت این دولت و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است.

وی افزود: وقتی منافع گروهی از مردم که با پرداخت حق‌بیمه در دوران اشتغال، منابع صندوق‌های بازنشستگی را به امید رفاه در آینده تامین می‌کنند، به خطر می‌افتد، امید اجتماعی و سرمایه اجتماعی کشور دچار آسیب می‌شود.

شریعتمداری ادامه داد: مردم در هر شغل و رشته‌ای که هستند، آینده خود را در چهره سالمندان امروز و وضعیت امروز زندگی و معیشت بازنشستگان می‌بینند و وقتی مشاهده می‌کنند که برخی بازنشستگان امروز زندگی عزت‌مندی ندارند، آینده خوبی برای خود ترسیم نمی‌کنند و امید آنها از دست می‌رود. ما در این زمینه مسئولیم و دولت به لحاظ اجتماعی و اقتصادی وظیفه دارد این مشکل را حل کند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، اصلاح نشدن مسیر حرکت صندوق‌های بازنشستگی را باعث به‌وجود آمدن بحران‌های بزرگ در کشور دانست و افزود: اگر مسیر حرکت خود و صندوق‌های بازنشستگی را اصلاح نکنیم، آینده خوبی پیش روی این صندوق‌ها و بیمه‌شدگان آنها نخواهد بود. البته وقتی از اصلاح پارامتریک مقررات بازنشستگی صحبت می‌شود، این یک موضوع اقتصادی صرف نیست بلکه ابعاد جدی اجتماعی و سیاسی دارد که حتما باید در مورد آن با مردم و ذی‌نفعان گفت‌و‌گو کرد چراکه هر تصمیمی در این بخش بدون جلب همراهی و همدلی شرکای اجتماعی، ممکن است کشور را با بحران‌های بزرگی مواجه کند.

شریعتمداری با بیان اینکه نگاه دولت به موضوع حرکت در زمینه مسائل اجتماعی، اتکا به شرکای اجتماعی است، گفت: در یک دوره طولانی، متاسفانه به‌گونه‌ای عمل شده که مردم از مسئولیت‌های اجتماعی خود فاصله گرفته‌اند و به نهادهای مردمی غیردولتی مانند سمن‌ها توجه کافی نشده و این امر موجب شده است بار تکفل دولت در زمینه حمایت‌های اجتماعی و اقدامات امدادی و حمایتی، هر روز بیشتر و مسئولیت‌های دولت نیز گسترده‌تر شود.

وی افزود: یکی از شعارهای دولت همواره این بوده که این بار تکفل را به حداقل برساند و تلاش کند که از همکاری و همگامی بیشتر شرکای اجتماعی در این زمینه استفاده کند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین در پایان این نشست به همراه معاونان وزارتخانه و روسای سازمان‌های تابعه از بخش‌های مختلف موسسه فرهنگی هنری آهنگ آتیه و رسانه‌های این موسسه بازدید کرد.

موسسه فرهنگی هنری آهنگ آتیه به عنوان بازوی ارتباطی و رسانه‌ای سازمان تامین‌اجتماعی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، ناشر رسانه‌های تخصصی حوزه رفاه، تامین‌اجتماعی و بیمه‌های اجتماعی از جمله هفته‌نامه‌ آتیه‌نو، ماهنامه قلمرو رفاه و پایگاه خبری تحلیلی تامین ۲۴ است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز